Πάνω σε τι θα ψηφίσουμε στις 5 Ιουλίου; Για το αν δεχόμαστε την πρόταση των δανειστών, λέει η κυβέρνηση. Μα η πρόταση των δανειστών ίσχυε χθες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν θα ισχύει εσαεί. Οι δανειστές θα την αποσύρουν. Οπότε θα φανεί η διαχρονική γύμνια του πολιτικού μας συστήματος: η ανυπαρξία δικού μας σχεδίου εξόδου από την κρίση. Καμία κυβέρνηση δεν αποφασίζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του: στην μεταρρύθμιση ενός τεράστιου, αντιπαραγωγικού, σπάταλου και διεφθαρμένου Δημόσιου Τομέα. 

Ο Τσίπρας επί 5 μήνες έκανε ό,τι και ο Σαμαράς επί 2,5 χρόνια: παιχνίδι καθυστερήσεων για να προφτάσουν να βολευτούν τα δικά του παιδιά και οι “αριστερές” συντεχνίες. Οι προτάσεις που κατέθετε ξέσκιζαν, κάθε μέρα, αντί για το μνημόνιο, τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Το μισό κόμμα του τον αμφισβητούσε ανοιχτά και ετοιμαζόταν να τον ανατρέψει. 

Ούτως ή άλλως στις διαπραγματεύσεις απέτυχε παταγωδώς. Η “ούτε μία στο εκατομμύριο” δεν αποδείχθηκε σωστή πρόβλεψη. Τα “νταούλια” δεν λειτούργησαν. Το πιο τίμιο θα ήταν να γυρίσει πίσω και να παραιτηθεί, διασώζοντας το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που του έχει απομείνει. 

Για να αποφύγει την ενδοσυριζαϊκή ρήξη και την προσωπική ταπείνωση προτίμησε την εθνική τραγωδία. Δειλός, ανεπαρκής, άβουλος, ιδεοληπτικός, ανίκανος να αντιληφθεί τον τρόπο που λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία, μήπως κερδίσει μερικούς μήνες πολιτικής επιβίωσης. 

Και για να το πετύχει αυτό ξεσκίζει επίσης το Σύνταγμα το οποίο ρητώς απαγορεύει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους. Θα εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αντισυνταγματικό διάταγμα προκήρυξης δημοψηφίσματος; Περιμένουμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Αν όμως όλοι οι πολιτειακοί παράγοντες αποδειχθούν άβουλοι και μοιραίοι και ο “λαός” ψηφίσει ΟΧΙ τι θα συμβεί μετά; Υπάρχει κανένας σε αυτό το αλληλοσπαρασσόμενο σύμφυρμα σταλινικών, αντιεξουσιαστών, εθνικολαϊκιστών και ακροδεξιών που να ξέρει τι θα κάνει αν φύγουμε από το ευρώ; Θα εξηγήσει κανένας στον πολίτη αυτή την εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι το δημοψήφισμα, ποια είναι τα επόμενα βήματα; Ήδη τα ΑΤΜ άρχισαν να στερεύουν. Οι τράπεζες μόλις και μετά βίας διατηρούνται στη ζωή με τον ορό του ELA. (Να υποθέσουμε ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια πολίτες που απέσυραν τις καταθέσεις τους δεν υπήρξε ούτε ένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ε;) Η οικονομία εδώ και 5 μήνες βρίσκεται σε κώμα και η χώρα εξαρτάται για την επιβίωσή της κατά 80% από εισαγωγές. 

Η “Δημιουργία, ξανά!” καλεί σε συστράτευση κάθε εχέφρονα πολίτη, με στόχο την ματαίωση αυτού του αυτοκτονικού δημοψηφίσματος και την ανατροπή μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε και πολίτες και θεσμούς και τώρα διαπράττει συνταγματικό πραξικόπημα. Αυτή είναι η στιγμή της τήρησης της επιταγής του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος. 

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση