Δημόσια συζήτηση Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Τζήμερου


Η “Δημιουργία, ξανά!” οργανώνει δημόσια πολιτική συζήτηση για ένα φλέγον θέμα, με συνομιλητές δύο πολιτικούς που έχουν ξεχωρίσει για την ευθύτητα με την οποία διατυπώνουν τις απόψεις τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψήφισε πρόσφατα, όπως και όλη η ΝΔ, υπέρ της επιτάχυνσης των εργασιών για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους, ο Θάνος Τζήμερος και η “Δημιουργία, ξανά!” είναι κατά, στο πλαίσιο του πλήρους διαχωρισμού κρατικών και θρησκευτικών λειτουργιών.

Η συζήτηση δεν θα έχει καμμία σχέση με τους πολυθεματικούς διαγωνισμούς λεκτικών πυροτεχνημάτων στους οποίους έχουν εθίσει το κοινό τα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε θα στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων. Το θέμα θα είναι ένα και μόνο και θα αναλυθεί από κάθε οπτική γωνία: με αφορμή το ισλαμικό τέμενος, αλλά και την πρόσφατη διαμάχη για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, ποια πρέπει να είναι η πολιτική ενός σύγχρονου κράτους απέναντι στις θρησκείες και στους πιστούς των. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και πού πρέπει να πάει.

Δεν θα υπάρχει κάποιος που να διευθύνει τη συζήτηση, ούτε προσυμφωνημένοι όροι καθώς και οι δύο συμμετέχοντες θεωρούν πως η τέχνη της συζήτησης είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας, την οποία όλα τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να γνωρίζουν, και να το αποδεικνύουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το κοινό θα μπορέσει να συμμετάσχει υποβάλλοντας ερωτήματα.

Θα υπάρξει διαδικτυακή ταυτόχρονη μετάδοση σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί το Σάββατο, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=dUdTV1rMn9k

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC

 

Διαβάστε αυτό και άλλα δελτία

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση