Ο προδότης ξέρει ότι λειτουργεί εις βάρος της χώρας του κι ότι κινδυνεύει να τιμωρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι αν τα αργύρια της προδοσίας δεν είναι αρκετά, μπορεί και να μην προδώσει. Ο αριστερός θα παραδώσει ακόμα και τζάμπα στον αντίπαλο την πατρίδα του, πιστεύοντας ότι λειτουργεί υπέρ της “αδελφοσύνης των λαών”. Αυτό δηλαδή που έκαναν οι Τσίπρας – Κοτζιάς με τη συμφωνία των Πρεσπών και αυτό που κάνουν τώρα οι Τσίπρας – Κατρούγκαλος με την Τουρκία.

Δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ότι η τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα” των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων συμπεριλαμβάνει το Αιγαίο και την Κύπρο; Σπεύδει να τον επιβεβαιώσει ο Κατρούγκαλος! Πετάει και ένα πυροτέχνημα καλής θέλησης: «Στόχος να ακούσουμε τις ιδέες της Τουρκίας για τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας που θα αντικαταστήσει το καθεστώς των εγγυήσεων». Τόσο διαλλακτικοί άνθρωποι! Τόσο καλοπροαίρετοι! Λες και δεν ξέρουμε τις ιδέες της Τουρκίας για το σύνολο των θεμάτων που παρουσιάζονται ως ελληνοτουρκικές διαφορές ενώ είναι στην πραγματικότητα ωμές διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος μας. Λες και δεν είδαμε πώς έχει “σεβαστεί” η Τουρκία τις συμφωνίες καλής θέλησης και τις εγγυήσεις του παρελθόντος.

Η προοπτική της κατρουγκάλειας ελληνοτουρκικής “προσέγγισης” στο κυπριακό είναι ανατριχιαστική μολονότι διατυπωμένη στα γνωστά άθλια Ελληνικά των συριζαίων: «θέλουμε να επιλύσουμε τη διεθνή του διάσταση με πάγιες θέσεις να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και της αποχώρησης των στρατευμάτων». Ακριβώς όπως «λύθηκε» η διεθνής διάσταση του σκοπιανού. Κι επειδή οι τουρκικές προθέσεις δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, φρόντισε ο Τσαβούσογλου να τις δείξει φόρα παρτίδα κατά της διάρκεια της συνάντησης. Για τουρκικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο έλεγε ο Κατρούγκαλος, στην ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο επέμενε ο Τσαβούσογλου. Για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη έλεγε ο ο Κατρούγκαλος, για τουρκική επέμενε ο Τσαβούσογλου. Θέσεις που οποιοσδήποτε σοβαρός διπλωμάτης θα τις επεσήμαινε, θα τις σχολίαζε και θα τις διόρθωνε επί τόπου, ο Κατρούγκαλος τις άφησε να περάσουν στο ντούκου για να μην χαλάσουν το «καλό κλίμα» και οι αναφορές του Τσαβούσογλου στον φίλο του τον Γιώργο (τον Κατρούγκαλο, όχι τον Παπανδρέου...) που αναγνωρίζει επιτέλους το... τουρκικό δίκαιο.

Και γιατί να μην το αναγνωρίσει; Στα θρανία της ΚΝΕ που μαθήτευσε μαζί με τον πρωθυπουργό του μάθαιναν πως «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας». Όταν λοιπόν έχεις εκπαιδευθεί με όραμα έναν νέον εμφύλιο για να κατακτήσεις την εξουσία νικώντας την αστική τάξη, ο Τσαβούσογλου κι ο Ερντογάν που είναι και οι δύο παιδιά του (τουρκικού) λαού, σού φαίνονται πολιτικοί συγγενείς. Ενώ όσοι φοβούνται πως ο ιδεοληπτικός θίασος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει ακόμα μία εθνική τραγωδία μετά το Σκοπιανό, τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από εθνίκια και φασίστες;

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση