Ασφυκτικά γεμάτο το Βελλίδειο στην ομιλία του Θάνου Τζήμερου

Περισσότερα από 700 άτομα παρακολούθησαν το βράδυ της Παρασκευής 3/5 την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στο Βελλίδειο, για να παρουσιάσει τους υποψηφίους της για την Ευρωβουλή και τις θέσεις του κόμματος για την Ευρώπη.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος, Θάνος Τζήμερος τόνισε ότι η Ευρώπη δεν είναι ούτε ευλογία ούτε κατάρα αλλά ένα πείραμα σε εξέλιξη. Το ότι η Ευρώπη έζησε 70 χρόνια χωρίς πόλεμο είναι ήδη ένα σημαντικό επίτευγμα. Αλλά δεν αρκεί. Η ενοποίησή της φαίνεται να έχει “κολλήσει” και οι ηγεσίες της παρουσιάζονται ανίκανες να διαχειστούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. από τους οποίους σημαντικότερος είναι η ισλαμική απειλή.

Είναι η πρώτη φορά, υπογράμμισε ο Θάνος Τζήμερος, που χώρες που υφίστανται εισβολή χρηματοδοτούν τους εισβολείς. Η Ευρώπη κινδυνεύει να μετατραπεί σε ισλαμικό χαλιφάτο όταν οι φορείς ενός νομικοπολιτικού συστήματος που είναι απολύτως ασύμβατο με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και καταπατά βάναυσα κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, αποκτήσουν πληθυσμιακή υπεροχή. Δεν μεγαλώνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη αλλά ο φόβος των Ευρωπαίων πολιτών και η απελπισία τους βλέποντας πόσο ανίκανες είναι οι ηγεσίες τους να αντιμετωπίσουν την απειλή. Ο κ. Τζήμερος χαρακτήρισε νεοπουριτανισμό και μεταμοντέρνο φασισμό την πολιτική ορθότητα η οποία καταργεί την ελευθερία της έκφρασης, θεμέλιο της δημοκρατίας, ενώ έστρεψε τα “πυρά” του στο σοσιαλιστικό μοντέλο που είναι κυρίαρχο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και υπερφορολογεί τους παραγωγικούς πολίτες, για να χρηματοδοτηθεί δήθεν το κράτος πρόνοιας ενώ στην πραγματικότητα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να εξαγοράζει ψήφους είτε μέσω διορισμών είτε μέσω μεταβιβαστικών πληρωμών σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού με πολιτική δύναμη.

Το μέλλον της Ευρώπης και το τι εννοούμε με τον όρο “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”, θα έπρεπε να είναι το κύριο θέμα των πολιτικών συζητήσεων, αντιθέτως τα κόμματα αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως μια πρόβα για τις εθνικές εκλογές, γεγονός που ο κ. Τζήμερος χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτη ελαφρότητα.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα αγωνιστεί για φιλελεύθερες Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με ενιαία κυβέρνηση, έναν στρατό και κοινούς οικονομικούς κανόνες, ώστε η χώρα μας να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τις άλλες ευρωπαϊκές Πολιτείες και το κράτος να περιορίζεται σε ρόλο επόπτη και εγγυητή της νομιμότητας χωρίς να υποδύεται τον επιχειρηματία ή τον πατερούλη – προστάτη του πολίτη.

Τ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση