Ξανά απεργίες, ξανά κυκλοφοριακή συμφόρηση, ξανά τα πλοία δεμένα, ξανά η χώρα όμηρος 10 ισόβιων εργατοπατέρων. Είχαμε προειδοποιήσει ότι αν δεν αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, η χώρα δεν κυβερνιέται. Θα το κάνει η ΝΔ; Θα πυροβολήσει τα πόδια που την στηρίζουν; Μέχρι τώρα δεν έδειξε όχι μόνο την πυγμή, αλλά ούτε καν την πρόθεση. Ο γραμματέας της ΠΝΟ είναι ΝΔκράτης. “Θα κάνει 2-3 απεργίες, για την τιμή των όπλων, αλλά όταν έρθει η ώρα θα περάσει τη γραμμή στο σωματείο και θα ψηφίσουν εμάς" σκέφτονται μάλλον οι έμπειροι περί τις πελατειακές δοσοληψίες, στην Πειραιώς.

Όμως ο πρώτος νόμος που θα έπρεπε να φέρει η νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν ο συνδικαλιστικός με τους εξής όρους:

- Απεργία στον Δημόσιο Τομέα απαγορεύεται. (Όπως ισχύει στα περισσότερα σοβαρά κράτη και όπως όριζε και στην Ελλάδα το Σύνταγμα του 1952.)

- Απεργία στον Ιδιωτικό Τομέα γίνεται ΜΟΝΟ για εργασιακά θέματα και ΜΟΝΟ αν ο εργοδότης δεν τηρεί τα συμπεφωνημένα.

Ούτε για το μνημόνιο ούτε για την κλιματική αλλαγή, ούτε για κυβερνητικές επιλογές. Από πού κι ως πού η ΠΝΟ απεργεί για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο; Οι πλοιοκτήτες το έφτιαξαν; Πώς θα μπορούσε δηλαδή η εργοδοσία, ακόμα κι αν ήθελε, να ικανοποιήσει το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου;

Πώς περιμένουμε επενδύσεις σε μια χώρα στην οποία όποιος γουστάρει κάνει ό,τι γουστάρει, όποτε γουστάρει και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί; Όσοι ψήφισαν ΝΔ το έκαναν όχι μόνο για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, αλλά η αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ από την δημόσια ζωή. Μέχρι στιγμής, σ΄ αυτόν τον τομέα, παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε. Και δεν έχουμε άλλη υπομονή.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση