Το σπίτι που μένει ο πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, Θάνος Τζήμερος, με την οικογένειά του, δέχθηκε επίθεση εμπρηστών με 4 εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι εξερράγησαν και προκάλεσαν πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την πόρτα της εισόδου.

Γιατί ο Θάνος Τζήμερος έγινε στόχος; Δεν είχε ποτέ θέση εξουσίας σε κανέναν κρατικό μηχανισμό, δεν διαχείρισθηκε ποτέ έστω και ένα ευρώ δημόσιου χρήματος, δεν πήρε καμμία απόφαση που θα μπορούσε να ενοχλήσει κάποιον. Στοχοποιήθηκε διότι διαθέτει αυτό που κανένας φασισμός δεν αντέχει: το θάρρος της γνώμης.

Γι’ αυτό, από τον Μάιο του 2012, που η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ πέτυχε το μοναδικό στην πολιτική μας ιστορία, για κόμμα χωρίς κανένα αναγνωρίσιμο στέλεχος και με ζωή μόλις 7 εβδομάδων, ποσοστό 2,2%, ο πρόεδρός της έγινε στόχος οργανωμένης κατασυκοφάντησης από δεξιά κι από αριστερά. Μιλούσε με επιχειρήματα. Του απαντούσαν με λάσπη. Τεκμηρίωνε με αριθμούς. Τον έλουζαν με χυδαία επίθετα. “Φασίστας”, γιατί υποστήριζε ότι τα κόμματα δεν μπορούν να είναι υπεράνω νόμου, “ρατσιστής” γιατί προειδοποιούσε για την ισλαμική εισβολή, “εθνικιστής” διότι κατεδείκνυε την ανυπαρξία εθνικού αφηγήματος, “τραμπούκος” διότι καθάριζε τον δημόσιο χώρο από την κομματική αφισορρύπανση, “ανάλγητος” διότι δεν πίστευε στο λεφτόδεντρο, “γερμανοτσολιάς” διότι προειδοποιούσε ότι χωρίς δανειακή σύμβαση θα χρεοκοπήσουμε, “ακροδεξιός” γιατί τόλμησε να τα βάλει με την ιερή αγελάδα της μεταπολίτευσης: το ΚΚΕ και τις παραφυάδες του.

Υβρίστηκε, χλευάστηκε, προπηλακίστηκε, απειλήθηκε, δέχθηκε 3 φορές σωματικές επιθέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, χωρίς να ανταποδώσει ποτέ τίποτε, επιμένοντας όμως να λέει τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη και περιφρονώντας το πολιτικό κόστος. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, χωρίς να πτοείται από τις καθημερινές απειλές που δέχεται. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα συνεχίσει να προτείνει τη μοναδική “συνταγή” εξόδου από την κρίση υπογραμμίζοντας όμως ότι για κάποιο διάστημα θα μας ξεβολέψει όλους: μια θεσμική επανάσταση με τεκτονικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στον ρόλο του κράτους. Όσο αργούμε, τόσο θα βυθιζόμαστε στην εθνική παρακμή. Και τόσο θα δίνουμε έδαφος στον ολοκληρωτισμό να εκδηλώνει το εγκληματικό του πρόσωπο.

Υ.Γ. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι τρομοκρατικές επιθέσεις να θεωρούνται κακουργήματα, εγκλήματα κατά του πολιτεύματος και να τιμωρούνται με άμεση φυλάκιση, χωρίς η άσκηση έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Παρατράβηξε το αστείο με τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Ευτυχώς χθες έκαψαν μόνο μια πόρτα κι όχι τρεις ανθρώπους.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση