Την έκλεισαν, τρόικα και κυβέρνηση, όπως - όπως τη συμφωνία και περιφέρονται σε ΜΜΕ και συνέδρια, για το επικοινωνιακό σόου. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι αμείλικτα διαφορετική και δεν δικαιολογεί την επίπλαστη αισιοδοξία που θα την πληρώσουμε αύριο, πανάκριβα.

Ο Πολ Τόμσεν δεν μπόρεσε να κρατήσει τα προσχήματα και παραδέχθηκε στο συνέδριο του Economist:

1. Φοροδιαφυγή: «Το πραγματικό θέμα είναι η πολιτική βούληση για την καταπολέμησή της».

2. Ανταγωνιστικότητα: «Υπάρχουν εκατοντάδες με χιλιάδες μικροί περιορισμοί και χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Για όποιον δεν κατάλαβε: η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε τη φοροδιαφυγή να καταπολεμήσει ούτε να απελευθερώσει την οικονομία από τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας και του παρασιτισμού. Και η τρόικα δεν «θα κάτσει να σκάσει».

Το ότι είμαστε παγκοσμίως στις τελευταίες θέσεις από πλευράς ανταγωνιστικότητας, διαφάνειας, απόδοσης δικαιοσύνης, αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης (πολύ πίσω και από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής!) και στις πρώτες από πλευράς διαφθοράς και γραφειοκρατίας προφανώς δεν το λαμβάνει υπόψη κανείς τους.

Η «Δημιουργία, ξανά!» δεν θα κουραστεί να επισημαίνει ότι η ανάπτυξη θα έρθει ΜΟΝΟΝ όταν η δημιουργικότητα των Ελλήνων απελευθερωθεί από τα σημερινά ασήκωτα βαρίδια του κρατισμού. Η ανάπτυξη θα ξεκινήσει αμέσως, αν γίνουν ταυτόχρονα τα εξής:

1. Νέος, αλλά μόνιμος για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια, απλός φορολογικός νόμος με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

2. Αποχώρηση του κράτους από το σύνολο των «επιχειρηματικών»  δραστηριοτήτων του. 

3. Πληροφορική σε όλη τη δημόσια διοίκηση, για διαγραφή «με μία κίνηση» και της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

4. Απλοποίηση της νομοθεσίας.  

5. Δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή ταυτόχρονα με χαμηλούς φόρους με ανταποδοτικό χαρακτήρα που να οδηγούν σε συνεπή φορολογική συμπεριφορά.

6. Πλήρης διαφάνεια σε κάθε ευρώ που ξοδεύει το Δημόσιο.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση