Η «Δημιουργία, ξανά!» καταδικάζει την απάνθρωπη ενέργεια σε βάρος των μεταναστών, όπως καταδικάζει κάθε φαινομένο βίας και ρατσισμού. Νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να γίνονται από τους πάντες σεβαστά. Τα γεγονότα στην «άγρια δύση» της Μανωλάδας αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση υποκρίνονται ότι αγνοούσαν: το κύκλωμα όλων όσων εκμεταλλεύονται εξαθλιωμένους μετανάστες, ένα δίκτυο με «επαγγελματίες» πολλών ειδικοτήτων (τελωνειακοί, αστυνομικοί, δικηγόροι, μεταφορείς, «εργοδότες», ιδιοκτήτες σπιτιών, προαγωγοί κλπ.) το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει έσοδα περίπου 1,5 δις ευρώ τον χρόνο. Αυτά είναι που εμποδίζουν κάθε πρόταση για βελτίωση του μεταναστευτικού, διότι λύση - ας είμαστε ρεαλιστές - είναι αδύνατον να δοθεί μόνο από την Ελλάδα.

Η «Δημιουργία, ξανά!»  καλεί:

1. Την αστυνομία να εξαρθρώσει όλο το κύκλωμα εκμετάλλευσης των μεταναστών, την επιθεώρηση εργασίας να  κάνει την δουλειά της και τους τοπικούς φορείς να σταματήσουν να καλύπτουν την ασυδοσία κάθε εκμεταλλευτή της ανθρώπινης δυστυχίας.

2. Την Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για να  καταργηθεί το απαράδεκτο Δουβλίνο ΙΙ.  Τα κράτη της Ε.Ε. να αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν ποσοστό μεταναστών αναλογικά με τον πληθυσμό και την οικονομική τους ευρωστία.

3. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα να σταματήσουν τις ευχές (ή τις κατάρες), να μελετήσουν ένα πολύπλοκο φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται με απλοϊκές προσεγγίσεις και να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Η μετανάστευση είναι και ανθρωπιστικό και δημογραφικό και οικονομικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι η πιο απάνθρωπη στάση απ’ όλες είναι η αδιαφορία.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση