Η πλήρης απελευθέρωση των οδικών δικτύων από τα προκλητικά ακριβά διόδια προτάθηκε στο συνέδριο της «Δημιουργίας, ξανά!» που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Τα έσοδα των διοδίων σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε μισό δις το χρόνο, ενώ η ανάσχεση που δημιουργούν σε μετακινήσεις, επενδύσεις, τουρισμό, μεταφορές προκαλεί πολλαπλάσια ζημιά. Δεν αρκεί να υπάρχει δρόμος ή γέφυρα για να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Πρέπει να μετακινούνται και οχήματα επάνω τους!

Προτάθηκε η απευθείας χρηματοδότηση του κόστους των διελεύσεων από το 1,5 δις του ετήσιου προϋπολογισμού του αναπτυξιακού νόμου. Είναι ένα μέτρο που δεν απαιτεί καν ουσιώδη αλλαγή στις συμβάσεις με τους παραχωρησιούχους και θα επιτύχει:

  1. Να αντισταθμιστεί άμεσα ένα σημαντικό τμήμα από το μειονέκτημα της γεωγραφικής μορφολογίας της χώρας.
  2. Να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, άρα και οι τιμές.
  3. Να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις Ελλήνων και ξένων στη χώρα μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα.
  4. Να ενισχυθεί ο ρόλος της χώρας ως περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο.
  5. Αντί της οικονομικής ενίσχυσης επιλεγμένων επιχειρήσεων που εντάσσονται στο “fast track” και τον αναπτυξιακό νόμο (συχνότατα κατόπιν συναλλαγής με το πολιτικό σύστημα), τα χρήματα των εθνικών αναπτυξιακών κεφαλαίων να επιχορηγούν απευθείας τη χρήση υπηρεσιών και υποδομών με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές. Έρχεται με πολλές μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις σε όσα την εμποδίζουν. Οι μπάρες των διοδίων είναι ένα από αυτά. Είναι καιρός η οικονομία μας να «πατήσει γκάζι» με καινοτόμες και αποτελεσματικές αποφάσεις.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση