Δείτε το Newsletter στον browser σας
Προωθήστε το σε γνωστούς
Πατήστε εδώ για να γίνετε αποδέκτης
Δείτε προηγούμενα τεύχη
Δημιουργική ματιά
Τεύχος 15
04/06/2015
Κυκλοφορία: 43.053 αποδέκτες
Δημιουργική ματιά
e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ματθαίος Παπακυρίτσης Ζήστε την εμπειρία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας!
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ενεργού πολίτη. Θα μπορούσε να είναι εξίσου πολύτιμη σε ένα κράτος που ακούει τους πολίτες του και καλλιεργεί μαζί τους σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, απέχει πολύ από το να έχει αυτή τη φυσιογνωμία. Όμως, για ένα τέτοιο κράτος παλεύουμε. Γι’ αυτό προωθούμε την ιδέα της e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ δείχνοντας κατ’ αρχήν πόσο απλή και ασφαλής είναι. Αυτό το μήνυμα είναι η πρώτη, μαζικής μορφής, εφαρμογή της e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ στη χώρα μας. Γίνεται πειραματικά, σαν άσκηση και σαν παιχνίδι. Δεν θα... αναδείξει κυβέρνηση - θα δείξει όμως πως υπάρχουν ενεργοί πολίτες που βλέπουν μπροστά, και κόμματα που όχι μόνο μιλούν για καινοτομία αλλά την εφαρμόζουν.

Το πρώτο θέμα της δράσης e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ είναι αυτό καθαυτό το θέμα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Επειδή πρόκειται για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό μηχανισμό, είναι λογικό να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία, το επίπεδο ασφάλειας, το εύρος εφαρμογής κ.λπ. Γι΄αυτό δημιουργήσαμε ένα microsite το οποίο έχει χρήσιμο πληροφοριακό υλικό. Υπάρχουν αντικειμενικές αναλύσεις των πλεονεκτημάτων αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Μελετήστε τα και αποφασίστε - ο ενημερωμένος πολίτης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Δημοκρατίας!

Ως αποδέκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού "Δημιουργική Ματιά" μπορείτε να εγγραφείτε στον Εκλογικό Κατάλογο της e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ακολουθώντας τα εξής βήματα:
  1. Επισκεφτείτε την καρτέλα σας
  2. Επιλέξτε την e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ στο πεδίο "Ηλεκτρονικοί Κατάλογοι"
  3. Διορθώστε ή συμπληρώστε τυχόν ελλιπή στοιχεία σας (π.χ. ημερομηνία γέννησης κ.λπ.)
  4. Καταχωρίστε τις αλλαγές πατώντας το πλήκτρο "Αποθήκευση"
  5. Στο μήνυμα που θα λάβετε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας.
Αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης στο . Μόνο οι εγγεγραμμένοι στον Εκλογικό Κατάλογο της e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ μπορούν να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και θα λαμβάνουν ενημερώσεις (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για κάθε νέα ψηφοφορία.

Η (πρώτη) ηλεκτρονική κάλπη ανοίγει στις 25 Ιουνίου και κλείνει στις 30 Ιουνίου.
Μπορείτε να ψηφίσετε από τον υπολογιστή στο σπίτι σας ή από το κινητό σας, κάνοντας χρήση του ειδικού συνδέσμου (URL) που θα λάβετε μέσω μηνύματος όταν ανοίξει η ηλεκτρονική κάλπη της e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ.

Η ηλεκτρονική κάλπη υποστηρίζεται από το σύστημα "ΖΕΥΣ" της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Έχει χρησιμοποιηθεί από τη “Δημιουργία, ξανά!" για την εκλογή των οργάνων της, ήδη από το 2013 και στη συνέχεια από πολλά κόμματα, φορείς και οργανώσεις. Είναι το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και προκάλεσε πολλές συζητήσεις - αντιδράσεις το πρόσφατο διάστημα, ακόμα και από τον νεότερο πρωθυπουργό της χώρας.

Σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να το γνωρίσετε και να συμμετάσχετε σε μία, αν μην τι άλλο, ενδιαφέρουσα και παραγωγική εμπειρία.

Εγγραφείτε στην e-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
 
Νικόλαος Γ. Αντιμησιάρης Επίλογος έκδοσης
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το δέκατο πέμπτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Δημιουργική Ματιά». Μπορείτε να βρείτε τα προηγούμενα τεύχη στην ιστοσελίδα μας.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε με κείμενα ή άλλο υλικό στην επόμενη έκδοση, στείλτε τα στη διεύθυνση: .
Η διάδοση των ιδεών της μεταρρύθμισης περνάει και από το δικό σας χέρι. Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό σε φίλους, να συμβάλετε οικονομικά, με οποιοδήποτε ποσό, στην προσπάθειά μας ή να γίνετε μέλος στη "Δημιουργία Ξανά!".
Για να ενημερώνεστε για τη δράση μας ή για να συμμετάσχετε σ’ αυτή, μπορείτε να εγγραφείτε στο site μας.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση