1. Θα ήθελα να μου παρουσιάσετε τον Θάνο Τζήμερο του  πέρα και έξω από την πολιτική με λίγα λόγια (σπουδές, χόμπι, οικογενεική κατάσταση, επιχειρηματική δράση, προσωπικές σχέσεις κ.α.)
Είχα, παιδιόθεν, και εξακολουθώ να έχω πολλά ενδιαφέροντα. Ένα από αυτά είναι η μουσική. Σπούδασα στο Εθνικό Ωδείο. Έχω πτυχίο κλασσικής κιθάρας, και για 13 χρόνια δίδασκα μουσική και έδινα ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στη Γερμανία όπου έζησα την τριετία 1989-1991. Μελέτησα σε βάθος πολλούς τομείς του επιστητού - εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, μια και η σχέση μου με αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε Παιδεία υπήρξε τραυματική. Μολονότι αριστούχος και σε Γυμνάσιο - Λύκειο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο οποίο πέρασα με υποτροφία λόγω υψηλής βαθμολογίας, δεν πήρα ποτέ πτυχίο, μη αντέχοντας την κομματοκρατορία και την μαρξιστική παράνοια που κυριαρχούσε στην εποχή μου, και δυστυχώς εξακολουθεί να κυριαρχεί. Εργάζομαι από 12 ετών, αρχικά στην υφαντουργία του πατέρα μου, τα καλοκαίρια ως φοιτητής μαζεύοντας αχλάδια στα χωράφια, από 17 ετών διδάσκοντας μουσική και από τα 30 ως κειμενογράφος – δημιουργικός διευθυντής και σύμβουλος marketing σε πολυεθνικές. Από το 1995 έχω τη δική μου εταιρεία, η οποία είναι από τις ελάχιστες στον χώρο που δεν πήρε ποτέ δάνειο ή κρατική δουλειά, πληρώνει εργαζόμενους και προμηθευτές στην ώρα τους και δεν χρωστάει σε κανέναν. Πού και πού αφήνει και λίγο κέρδος στον επιχειρηματία! Μ’ αρέσει οτιδήποτε σχετίζεται με τη ελληνική γλώσσα και τη θάλασσα. Διαβάζω πολύ, γράφω πολύ και παλιότερα ταξίδευα πολύ και έκανα σπορ: μπάσκετ, τένις, ποδήλατο, σκι, ιστιοπλοΐα. Είμαι παντρεμένος από το 2012 και έχω έναν γιο 3,5 ετών, που είναι η καρδιά μου έξω από το σώμα μου.

2. Τι σας τράβηξε στο χώρο της διαφήμισης; Οι γνώσεις στη διαφήμιση και το marketing χρησιμεύουν στην πολιτική;
Η διαφήμιση έχει πολλά γοητευτικά: το ότι κάθε μέρα πρέπει να θεωρείς τη χθεσινή σου ιδέα ξεπερασμένη. Το ότι πρέπει να μάθεις τον τρόπο σκέψης και το σύστημα αξιών πολλών διαφορετικών ομάδων κοινού. Το ότι ενεργοποιεί τη φαντασία αλλά και την ορθολογισμό. Από κει κι ύστερα ο επαγγελματίας της επικοινωνίας είναι σαν προξενητής: φέρνει σε επαφή το προϊόν με το κοινό του, χωρίς υποχρεωτικά να ασπάζεται τις αξίες ούτε του προϊόντος ούτε του κοινού. Πάντως έχω αρνηθεί να διαφημίσω προϊόντα ή υπηρεσίες (και κόμματα) με τα οποία διαφωνούσα ιδεολογικά. Η πολιτική είναι marketing, όμως αντίθετα με αυτό που θα περίμενε κάποιος, στην πολιτική μου επικοινωνία κατάργησα όλες τις κυρίαρχες αρχές του πολιτικού marketing, αντικαθιστώντας τες με μία: την ειλικρίνεια, όσο κι αν πονάει. Κι αυτό διότι θεωρώ πως τα ωραία λόγια, οι απατηλές υποσχέσεις, η απόκρυψη της δυσάρεστης αλήθειας, το φτιασίδωμα, η πελατειακή αντίληψη εκμαυλίζουν τη σχέση πολίτη – πολιτικού και θολώνουν τον δημόσιο λόγο. Η “Δημιουργία, ξανά!” αποφάσισε από την αρχή να πει τα σύκα - σύκα. Προφανώς απευθύνεται σε πολίτες που δεν εθελοτυφλούν.

3. Στην Ημαθία υπάρχουν Hot Spots όπου φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών. Ποια η πρόταση του κόμματός σας για το μεταναστευτικό;
Η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητές της να ενσωματώσει ξένα στοιχεία, ειδικά όταν αυτά αρνούνται να ενσωματωθούν. Δεν είναι προσωπική υπόθεση ανάμεσα στον Γιώργο και στον Αχμέτ, ο οποίος μπορεί να είναι και συμπαθέστατος! Αφορά το σημείο κορεσμού μια κοινωνίας, πέρα από το οποίο χάνει τη συνοχή και την ταυτότητά της. Πρόσθετο στοιχείο ανησυχίας είναι η επέλαση του Ισλάμ στην Ευρώπη, ενός απάνθρωπου, οπισθοδρομικού νομικού συστήματος το οποίο με προκάλυμμα τη θρησκεία οδηγεί την κοιτίδα του Διαφωτισμού σε θεοκρατικό μεσαίωνα. Έχω γράψει δεκάδες σχετικά άρθρα. Αν η “Δημιουργία, ξανά!” ήταν κυβέρνηση, για κάθε παράνομο εισβολέα θα εφαρμοζόταν ο υπάρχων νόμος: σύλληψη, φυλάκιση και απέλαση. Με εξαίρεση τους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου - και μόνο όσους θέλουν έμπρακτα να υιοθετήσουν το πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Προϋπόθεση: να έχουν ζητήσει νομίμως άσυλο - στα νόμιμα σημεία εισόδου. Προσπάθησες να μπεις στη χώρα παράνομα; Έφυγες με τη μία.

4. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει κινητικότητα στο Αιγαίο από τη γειτονική χώρα. Δηλώσεις προκλητικές, μόνιμη παρουσία τουρκικών πλοίων και καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά τα εθνικά θέματα;
Θεωρώ ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στην Ευρώπη από την εποχή των παγετώνων. Είναι μόνο ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος, όχι πολιτικού. Αυτό που χειρίζεται σωστά (για τους πελάτες της) είναι οι αθρόοι διορισμοί. Τίποτε άλλο. Ιδεοληπτικοί μικρόνοες οι οποίοι λένε δημοσίως στην τηλεόραση “θα μειώσουμε τους εξοπλισμούς και θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία” θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο. Δυστυχώς στον διεθνή πολιτικό στίβο δεν υπάρχουν φιλίες ή ιστορικά δίκαια. Υπάρχουν συμφέροντα. Έχεις τη δύναμη να υπερασπίσεις τα συμφέροντα της χώρας σου; Καλώς. Αλλιώς θα είσαι καρπαζοεισπράκτορας μέχρι και των Σκοπιανών. Όμως μόνο αν έχεις ισχυρή οικονομία μπορείς να έχεις και περήφανη εξωτερική πολιτική. Αν είσαι με το χέρι απλωμένο σε μόνιμη ζητιανιά στα οικονομικά, θα είσαι και με την πλάτη στον τοίχο στα εθνικά.

5. Αν θα σας ρωτήσω ιδεολογικά σε ποιο χώρο ανήκει η “Δημιουργία, ξανά!” τι θα απαντήσετε;
Στον κοινό νου. Στον ρεαλισμό. Στην αισθητική. Στο μέλλον. Υπήρξε ποτέ πολιτική ιδεολογία στην Ελλάδα; Όλοι κρατιστές είναι που παζαρεύουν την ψήφο σου με παροχές: διορισμούς, επιδόματα, απαλλαγές, ειδικό φορολογικό καθεστώς για τη συντεχνία σου. Είμαστε κατά και της κλεπτοκρατικής, διαπλεκόμενης δεξιάς αλλά και κατά της παλαιολιθικής σταλινικής αριστεράς. Φυσικά είμαστε εχθροί κάθε είδους ολοκληρωτισμού. Αν ζούσαμε σε μια ώριμη κοινωνία θα λέγαμε ότι η ιδεολογία μας είναι ο προοδευτικός, φιλοευρωπαϊκός κοινωνικός φιλελευθερισμός. Αλλά ποιος ξέρει τι σημαίνει φιλελευθερισμός σε μια χώρα που τον έχουν κατασυκοφαντήσει και δαιμονοποιήσει και δεξιοί και αριστεροί; Και ποιος μπορεί να μιλήσει σοβαρά για Κράτος Πρόνοιας σε μια χώρα που έδινε επίδομα τυφλού σε τερματοφύλακες; Θα έλεγα λοιπόν πως θέλουμε λίγους φόρους ανταποδοτικού χαρακτήρα - πάντα με απολογισμό του κράτους για το τι έκανε τα λεφτά σου. Μικρό κράτος σε ρόλο διαιτητή και όχι παίκτη, και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Τον πλούτο δεν τον φέρνουν οι στρατιές σφραγιδοκρατόρων του Δημοσίου, ούτε οι εργατοπατέρες του διεφθαρμένου συνδικαλισμού. Πλούτο φέρνουν οι ιδιώτες που παράγουν και καινοτομούν, μολονότι το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης τους αντιμετωπίζει ως “εχθρούς του λαού”.

6. Θα βλέπατε τη «Δημιουργία, ξανά!» ως εταίρο ενός κυβερνητικού σχήματος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό; Για παράδειγμα, αν βγει κυβέρνηση η ΝΔ θα την στηρίξετε;
Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται. Στη βάση όμως κοινών αρχών και στόχων και όχι για να εξασφαλίσουν την καρέκλα όπως η σημερινή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όταν εξελέγη ο Κυριάκος πιστέψαμε ότι θα εξυγίαινε το κόμμα του και θα υιοθετούσε τολμηρές μεταρρυθμιστικές θέσεις. Δυστυχώς υπέκυψε στη γοητεία του κρατισμού και των ψήφων που φέρνει. Δεν θα απολύσει λέει Δημόσιους Υπαλλήλους, αλλά θα τους αλλάξει θέση! Δηλαδή θα κάνει τον κηπουρό, νοσηλευτή; Ένα ελαφρυντικό τού αναγνωρίζω: ότι προσπαθεί να ισορροπήσει σε τρεις τουλάχιστον βάρκες για να κρατήσει ένα κόμμα - σύμφυρμα ετερόκλητων ομάδων ενωμένο. Στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους συμφωνούμε σε όλα και άλλοι με τους οποίους μάς χωρίζει άβυσσος. Ωστόσο, καθώς στην πολιτική οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, αν μπούμε στη Βουλή με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, θα την στηρίξουμε πιέζοντας προς την κατεύθυνση των ουσιαστικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

7. Η Δημιουργία Ξανά συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές αλλά δεν είχε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. H κοινωνία -σύμφωνα με τα αποτελέσματα- φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στο βαθμό που εσείς επιθυμείτε. Για ποιο λόγο, πιστεύετε;
Το 2,2% που πήραμε στις εθνικές εκλογές το 2012 και το 3% στην Περιφέρεια Αττικής όπου εκλέξαμε 2 συμβούλους φόβησαν το κομματικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μας αποκλείσουν από κάθε κεντρικό ΜΜΕ και παράλληλα να οργανώσουν εναντίον μας μια πρόστυχη εκστρατεία λάσπης και από δεξιά και από αριστερά. Ωστόσο η απήχηση που έχει η “Δημιουργία, ξανά!” και κυρίως οι ιδέες της είναι πολλαπλάσια του εκλογικού της ποσοστού. Η κοινωνία είναι βαθειά πολωμένη και στις εκλογές ψηφίζει τιμωρητικά: για να φύγει αυτός που είναι στην εξουσία και να έρθει ο άλλος - τον οποίο είχε διώξει με τον ίδιο τρόπο πιο πριν. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι για να εκλεγεί κάποιος που σε εκφράζει πρέπει και να τον ψηφίσεις, γίνονται όλο και περισσότεροι.

8. Ποιες θα ήταν οι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνατε στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και θα έπρεπε να γίνουν άμεσα;
Αυτή η κυβέρνηση και να ήθελε, δεν έχει την τεχνική επάρκεια για να κάνει μεταρρυθμίσεις. Το πρώτο πράγμα, απαραίτητο για να μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ειδικά όσον αφορά το δικαίωμα απεργίας των Δ.Υ. Σήμερα η ΑΔΕΔΥ μπορεί να παραλύσει τη χώρα με... πολιτικά αιτήματα. Ο νόμος που θα φέρουμε θα ορίζει απεργία μόνο με το 50% + 1 των εργαζομένων, μόνο για καθαρά εργασιακά θέματα και μόνον αν ο εργοδότης (εν προκειμένω το κράτος) δεν τηρεί τους όρους των συμφωνιών του. Όχι κατά της παγκοσμιοποίησης, ας πούμε! Ο επόμενος είναι η κατάργηση των χιλιάδων σελίδων με φορολογικούς νόμους και εγκυκλίους και η αντικατάστασή τους από μία αράδα: “Γραμμικός φόρος (χωρίς κλίμακες) 12% για φυσικά και νομικά πρόσωπα με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν, ΦΠΑ 15% και 9% σε είδη πρώτης ανάγκης. Για όλους χωρίς καμμία εξαίρεση. Αυτή η “μαγική” συνταγή μεταμόρφωσε πρώην διαλυμένα κράτη σε αξιοζήλευτες παραγωγικές μηχανές και τα έκανε πλούσια - και τα κράτη και τους πολίτες τους.

9. Για το συνταξιοδοτικό τι προτείνετε;
Τη μετατροπή του από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Και τον διαχωρισμό του συνταξιοδοτικού από τις καλύψεις υγείας. Δηλαδή: διαλέγεις εσύ τον ασφαλιστικό σου φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο, ανάλογα με τις παροχές του, τα χρήματά σου μπαίνουν σε έναν προσωπικό κουμπαρά, τοκίζονται ή επενδύονται, και εσύ πάλι επιλέγεις πότε θα σταματήσεις την εργασία, ανάλογα με το πόσα χρήματα σού εξασφαλίζει ο αναλογιστικός υπολογισμός της σύνταξής σου. Στις ΗΠΑ πληκτρολογώντας τον προσωπικό σου κωδικό (Social Security Number) βλέπεις ανά πάσα στιγμή πόσα λεφτά έχει ο συνταξιοδοτικός σου λογαριασμός και πόσα θα πάρεις αν βγεις στα 55, στα 65 ή στα 75 αν θες! Το ανάλογο θα γίνεται και για τις παροχές υγείας. Θα έχεις προσωπικό ή οικογενειακό ασφαλιστικό συμβόλαιο. Βεβαια, αυτή η μετατροπή θέλει χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά κάποια στγμή πρέπει να ξεκινήσει. Στο site μας (www.dimiourgiaxana.gr) έχουμε μια πλήρη αναλογιστική μελέτη των βημάτων που απαιτούνται.

10. Ποια η γνώμη σας για την ονομασία των Σκοπίων και για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη;
Οδηγούμαστε σε έναν άτιμο και ιταμό συμβιβασμό, χωρίς να κερδίζουμε τίποτε. Σοβαρή διπλωματία δεν γίνεται με τα γελάκια του Κοτζιά και τα τουίτ του Καμμένου. Χρειάζεται δουλειά ετών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ενεργοποίηση των αποδήμων Ελλήνων, αξιοποίηση του lobbying, σταθερότητα συνέπεια, επιμονή. Γιατί σχεδόν 30 χρόνια τώρα το θέμα έχει κολλήσει; Διότι είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή και από τις δύο χώρες μια ονομασία για όλες τις χρήσεις, το γνωστό πια erga omnes. Εμείς προτείνουμε διπλή ονομασία: στο εσωτερικό τους ας λέγονται όπως θέλουν αλλά όλοι οι άλλοι, κράτη και οργανισμοί θα τους αναγνωρίσουν με μια ονομασία που δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

11. Η “Δημιουργία ξανά” από τι είδους στελέχη απαρτίζεται;
Η “Δημιουργία ξανά!” αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν ότι ο πλούτος σε μια χώρα είναι ανάλογος της παραγωγής της και όχι των διαδηλώσεών της. Προέρχονται από όλους τους χώρους: έχουμε πανεπιστημιακούς καθηγητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αλλά και πολλούς – θα σας φανεί περίεργο – Δημόσιους Υπαλλήλους που θέλουν να αλλάξει αυτό το Δημόσιο, θέλουν να αξιολογηθούν και να αμειφθούν ανάλογα με τα προσόντα και την προσφορά τους.

12. Υπάρχουν ηγέτες στη σημερινή εποχή;
Ηγέτες υπάρχουν σε αφθονία! Κάθε μέρα συναντάω επιτυχημένους ανθρώπους με οργανωμένο μυαλό και σύνθετη προσωπικότητα, που κατάφεραν πολλά στη ζωή τους. Αλλά αυτοί εργάζονται. Δεν σουλατσάρουν στα κομματικά γραφεία περιμένοντας πότε θα τους διορίσουν. Το μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής είναι ότι δημιούργησε έναν νοσηρό, απαξιωμένο χώρο ο οποίος προκαλεί, στους σοβαρούς ανθρώπους, αηδία. Όμως για να αλλάξει αυτό, πρέπει οι επιτυχημένοι του ιδιωτικού τομέα να χωθούν στη γάγγραινα της Δημόσιας Διοίκησης για να την καθαρίσουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

13. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια.
Κανένας δεν χαίρεται όταν ένα περιουσιακό στοιχείο εκπλειστηριάζεται. Η “Δημιουργία, ξανά!” είχε προτείνει, από το 2011, να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής των κόκκινων δανείων ανάλογα με τη δόση που μπορεί να καταβάλλει ο δανειολήπτης, ενδεχομένως και πέραν του προσδόκιμου ζωής του. Πήρες ένα δάνειο για 20 χρόνια και έπρεπε να πληρώνεις 800 ευρώ τον μήνα; Πόσο μπορείς να δώσεις τώρα; Μόνο 200; ΟΚ. Το δάνειο πάει στα 100 χρόνια. Θα το ξεπληρώσουν οι κληρονόμοι σου – αν θέλουν – αλλά δεν θα ξεσπιτωθεί κανένας και η Τράπεζα θα ξεκοκκινίσει. Αν όμως αποφεύγεις ή δεν έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις έστω κι αυτά, ο πλειστηριασμός είναι μια οδυνηρή μεν αλλά αναγκαία πράξη οικονομικής και αστικής δικαιοσύνης. Αλλιώς πρέπει κάποιος άλλος να πληρώσει το σπίτι σου. Ποιος;

14. Τι θα προτείνατε στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή σε “εχθρικό οικονομικό και όχι μόνο περιβάλλον”;
Να κάνουν υπομονή μέχρι η χώρα να απελευθερωθεί από τον κρατισμό και τους μπολσεβίκους: κόκκινους, πράσινους και μπλε. Και να ζυγίζουν πολύ τα βήματά τους. Αυτό που λέω και στον εαυτό μου.

15. Tι θα μπορούσαμε να “εκμεταλλευτούμε” ως Ελλάδα ώστε αυτό να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας; Θα μπορούσε να υπάρξει ελπίδα ανάκαμψης μέσα από την εκπαίδευση;
Το μυαλό μας! Στον σύγχρονο κόσμο προοδεύει αυτός που φτιάχνει τα εργαλεία, περισσότερο από αυτόν που τα χρησιμοποιεί. Όμως ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα. Έχουμε με τη σέσουλα όσα άλλοι έχουν με το σταγονόμετρο. Δεν χρειάζεται η κυβέρνηση να ορίσει τους πυλώνες ανάπτυξης ούτε να εφαρμόσει κανένα ειδικό φορολογικό καθεστώς. Αρκεί να αφήσει τους Έλληνες ελεύθερους να επιχειρήσουν και φυσικά να τους επιτρέψει να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους. Το κράτος – πατερούλης, που στην πραγματικότητα είναι κράτος – νταβατζής, θα πρέπει να γίνει κράτος δικαίου, σε ρόλο επόπτη. Προφανώς, βάση κάθε προόδου είναι η Παιδεία. Όμως κι αυτή την καταστήσαμε πεδίο κομματικών συρράξεων και ιδεοληπτικών πειραματισμών σε βάρος των παιδιών μας. Όπως βλέπετε από τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε, η “Δημιουργία, ξανά!” δίνει μεγάλη σημασία στην Παιδεία. Ναι, είναι μια επένδυση που θέλει χρόνια για να αποδώσει. Είναι όμως προϋπόθεση της επιβίωσής μας ως έθνος.

 
Η Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας της Δημιουργία Ξανά! σας προσκαλεί σε μια συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πώς μπορούν να λυθούν ώστε να επέλθει η ανάπτυξη.
Παρουσίαση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών της Ελλάδας για την ανάπτυξη και την ευημερία.

Πώς χώρες που βρέθηκαν σε χειρότερη θέση από την δική μας, κατάφεραν να έχουν αλματώδη ανάπτυξη;
Τι πρέπει να κάνουμε για να αφήσουμε πίσω μία για πάντα την κρίση;
Ο Θάνος Τζήμερος Πρόεδρος του κόμματος "δημιουργία, ξανά!" και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, παρουσιάζει με παραδείγματα από την διεθνή εμπειρία τον τρόπο για να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο παραγωγικό κράτος με πολίτες που θα ευημερούν.

Κι όμως γίνεται! - Πώς οι Έλληνες θα γνωρίσουμε την ευημερία.
Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, 20:00
Ελιά | Πολυχώρος | Βέροια

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ στη ΒΕΡΟΙΑ

11:00 Άφιξη στη Βέροια

11:15 Επίσκεψη σε τοπική εταιρία

12:30 Συνέντευξη Τύπου στον Πολυχώρο Ελιά

14:00 Επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο

15:00 Γεύμα με μέλη και φίλους της Δημιουργίας

16:30 Επίσκεψη σε καινοτόμες τοπικές επιχειρήσεις

17:30 Επίσκεψη στις λίμνες του ποταμού Αλιάκμονα

18:00 Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο της Βεργίνας

20:00 Εκδήλωση «Κι όμως γίνεται!» - Ελιά | Πολυχώρος | Βέροια

23:00 Αναχώρηση από Βέροια

Πηγή: alexandriamou.gr

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση