Σικέ είναι ο καβγάς για το Μνημόνιο ώστε να πάψει η συζήτηση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Θάνος Τζήμερος. Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά!» μιλά με κοφτερή γλώσσα για τα κόμματα, τα συνδικάτα, τις αγκυλώσεις στο κράτος και την κοινωνία.

Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες δημιουργίας νέων κομμάτων ενόψει εκλογών. Είναι, θα λέγαμε, της μόδας... Εσείς προχωρήσατε στη συγκρότηση ενός ακόμη κόμματος. Τι διαφορετικό κομίζει; Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μας έγινε στις 23/10/2011 και η ίδρυση στον Άρειο Πάγο στις 8/12/2011. Άρα, είμαστε πρωτοπόροι. Το διαφορετικό της «Δημιουργίας» δεν είναι στα λόγια. Είναι στους ανθρώπους. Πώς να περιγράψεις την «καθαρή ματιά»; Το αισθάνεσαι όμως, αμέσως, και σε ζεσταίνει. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα – το έχουμε αποδείξει με τη ζωή μας. Θέλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου, να κάνουμε τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που θα καθιερώσουν έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό – και να πάμε σπίτια μας. Με δική μας πρωτοβουλία παραιτούμαστε από κάθε συνταξιοδοτικό δικαίωμα που προκύπτει από κάθε πιθανή εκλογή σε πολιτική θέση. Διαφορετικά δεν είναι αυτά;

Με άλλα λόγια, επαγγέλλεστε ένα κόμμα χωρίς «μεσάζοντες επαγγελματίες πολιτικούς». Και πώς διασφαλίζετε αυτή την προϋπόθεση;Φτιάχνοντας ένα κόμμα από ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας. Είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα; Μακριά! Είσαι καριερίστας απατεώνας, δηλαδή πολιτευτής; Αλλού! Το ζητούμενο της εποχής είναι να ξαναβάλουμε στο προσκήνιο την έννοια του «ενεργού πολίτη», ώστε να παραχθεί πολιτική, δηλαδή προτάσεις για το μέλλον. Εδώ και 38 χρόνια η «πολιτική» μας ήταν ποδοσφαιρικού τύπου: ιαχές και συνθήματα. Νισάφι.

Εντάξει, αλλά πάντως
 διατυπώνετε προτάσεις που και άλλοι πολιτικοί και κόμματα έχουν διατυπώσει εδώ και καιρό – π.χ. οι εκλογές να γίνονται κάθε 4 χρόνια, θέσπιση μονοεδρικών με 200 βουλευτές. Συνεπώς δεν ανακαλύπτετε κι εσείς την Αμερική... Φυσικά, μα το λέμε άλλωστε: αν σ’ αυτή τη χώρα εφαρμόζοταν το αυτονόητο, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάντια. Βέβαια, αρκετές από τις προτάσεις μας είναι πρωτότυπα... κοινότοπες κι έχουν ξεσηκώσει πολύ κόσμο εναντίον μας: π.χ. θεωρούμε αδιανόητο πολιτικό κόμμα να αρνείται τον οικονομικό έλεγχο. Δεν δέχεσαι έλεγχο; Κόβεται μαχαίρι η κρατική χρηματοδότηση και έρχεται εισαγγελέας. Επίσης θεωρούμε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι εξίσου σεβαστό με το δικαίωμα στην εργασία. Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο!

Βάλλετε κατά του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, που τον κρίνετε κατώτερο των περιστάσεων. Δηλαδή, αποκλείετε εξ ορισμού την πιθανότητα συμμαχιών με πολιτικούς που αρθρώνουν σύγχρονο πολιτικό λόγο ή κόμματα που συγκλίνουν σε στόχους με το δικό σας; Κατώτερο των περιστάσεων και κατώτατο ποιοτικά. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Ρέππα και την Τόνια Αντωνίου. Παρακολουθήστε τις συζητήσεις στη Βουλή. Σε πιάνει κατάθλιψη. Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις οργανωμένες συμμορίες παρασιτισμού και προσοδοθηρίας που κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται κόμματα υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι, παροπλισμένοι συνήθως. Αν κάνουμε συμμαχίες θα είναι στη βάση αρχών και ανά νομοσχέδιο. Είναι πραγματικά μεταρρυθμιστικό; Το ψηφίζουμε όποιος και να το φέρει.

Είστε μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί – για να σταθούμε λίγο στο ερώτημα που πολλοί προεξοφλούν ότι θα κυριαρχήσει στις εκλογές. Είστε «κατά» του ξεκαθαρίσματος των μαϊμουδοσυντάξεων; Είστε «κατά» στο να μπει πληροφορική στη Δημόσια Διοίκηση και να μη σε στέλνει ο ένας στον άλλον για ένα πιστοποιητικό; Είστε «κατά» στο να ελέγχονται 200 πόθεν έσχες εφοριακών κάθε χρόνο; Όλα αυτά τα ζητάει το Μνημόνιο! Κάποια άρχισαν να γίνονται. Φυσικά υπάρχουν παράγραφοι που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και άλλες που είναι γραμμένες στο πόδι. Αλλά πείτε μου: είναι δυνατόν να τοποθετείσαι με ένα «ναι» ή ένα «όχι»  σε ένα πακέτο 8 εγγράφων 177 σελίδων (αυτό είναι το Μνημόνιο) που αναφέρονται σε όσες μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα και δεν τις έκανε; Οι περισσότεροι, που έχουν και άποψη, δεν το έχουν καν διαβάσει! Εγώ χρειάστηκα μία ολόκληρη μέρα και σας διαβεβαιώ ότι το 80% από όσα προβλέπει το Μνημόνιο υπάρχουν στα προεκλογικά προγράμματα και των 2 κομμάτων! Ο καβγάς για το Μνημόνιο είναι σικέ, ώστε να μη μιλήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη χώρα και να μας φταίει πάντα κάποιος άλλος. Ξεχάστε το Μνημόνιο! Είμαστε σε θέση να λύσουμε τα προβλήματά μας μόνοι μας; Ας φτιάξουμε λοιπόν το δικό μας Μνημόνιο. Αλλά να το εφαρμόσουμε κιόλας!

Η ψήφος στα κόμματα της Αριστεράς
 δεν αποτελεί μια εναλλακτική κατά τη γνώμη σας επιλογή απέναντι στο χρεοκοπημένο δικομματισμό; Ποια Αριστερά; Η πιο αισχρή συντήρηση είναι. Τα δεκανίκια του δικομματισμού. Είναι τυχαίο που στην «Τυποεκδοτική» τυπωνόταν όλος ο «αστικός» τύπος; Μέχρι και το περιοδικό της Αστυνομίας! Αριστερά σημαίνει φρέσκιες ιδέες και καινοτόμα μυαλά. Και τι έχουμε στην Ελληνική Σοβιετία; Τα απολιθώματα του σταλινικού μουσείου της Αλέκας, τους κουτσαβακισμούς και τις τζάμπα μαγκιές του Τσίριζα και το άοσμο και άγευστο ευχολόγιο του Κουβέλη. Θα ήταν όλοι τους γραφικοί, αν δεν ήταν επικίνδυνοι. Επιδιώκουν την εξαθλίωση του εργαζόμενου, το ρήμαγμα κάθε παραγωγικής μονάδας, μπας και «τσιμπήσουν» κανένα ψηφουλάκι. Δείτε τι κάνουν με την ΠΝΟ. Λίγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν καταστρέφουν παραγωγούς και τουρισμό για να ανάψουν τα κομματικά αίματα! Γι’ αυτό, ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά. Μόνο μπροστά!

Ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά!» μιλάει στην A.V.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση