20 τόνοι σταφίδας στην Ολλανδία από την ΕΑΣ Ζακύνθου! Η «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου» επιχειρεί νέο άνοιγμα στις εξαγωγές. Έχουν ήδη εξαχθεί 700 τόνοι στην Βρετανία. 

Η σταφίδα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά αγροτικά μας προϊόντα, το οποίο σε αρκετές περιοχές της χώρας είναι μονοκαλλιέργεια και μοναδική πηγή εισοδήματος των κατοίκων.

Μέχρι σήμερα η ΕΑΣ  έχει συγκεντρώσει 1.500 τόνους και συνεχίζει να παραλαμβάνει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε θα αποπληρωθούν οι σταφυλο-παραγωγοί. Παρά τα όσα ανακοινώθηκαν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, δεν έχουν καθοριστεί οι τιμές του σταφυλιού της φετινής παραγωγής. 

Η ΕΑΣ Ζακύνθου ιδρύθηκε το 1920 και σήμερα απαριθμεί 52 συνεταιρισμούς δηλαδή συνολικά 5.800 αγρότες. Οι κύριοι τομείς που δραστηριοποιείται αφορούν την συγκέντρωση, τυποποίηση και εμπορία των βασικών αγροτικών προϊόντων του νησιού, όπως η Κορινθιακή σταφίδα, το ελαιόλαδο και το κρασί. 

Όπως η ίδια η ΕΑΣ ορίζει, στόχος της είναι στήριξη των Ζακυνθινών αγροτών, η προώθηση των προϊόντων της Ζακύνθου, η διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού και η ανάδειξη του νησιού. Παρά τη ραγδαία αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, προτεραιότητα της ΕΑΣ είναι η διατήρηση της αγροτικής πραγωγής καθώς αυτή αποτελεί την σταθερότερη βάση της οικονομικής ανάπτυξης.

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση