Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε όμως επαγγελματίες. Έχουμε δουλέψει στη ζωή μας, έχουμε κοπιάσει, έχουμε αγωνιστεί και ξέρουμε ότι την προκοπή τη φέρνει ο ιδρώτας, ο σωματικός κι ο διανοητικός, κι όχι οι υψωμένες γροθιές και τα πανό. Προερχόμαστε από όλους τους τομείς της παραγωγικής οικονομίας. Στη «Δημιουργία, ξανά!» υπάρχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιχειρηματίες, αγρότες, στελέχη επιχειρήσεων, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, φοιτητές, καλλιτέχνες, άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος. Και, φυσικά, πολλοί άνεργοι - που απολύθηκαν, που καταστράφηκαν, ή που φέρονται ως εργαζόμενοι χωρίς να είναι, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε τομείς της οικονομίας, όπου πλέον δεν κινείται τίποτε. Δεν είμαστε το κόμμα των επιχειρηματιών, όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν. Είμαστε ένα κίνημα εργαζομένων. 

Εκπροσωπούμε και τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, γιατί και στους δύο υπάρχουν φιλότιμοι άνθρωποι που θέλουν η Ελλάδα να πάει μπροστά με κοινή προσπάθεια και πολλή δουλειά. Φυσικά, και στους δύο υπάρχουν παράσιτα και τρωκτικά. Η Ελλάδα δεν χωρίζεται στους Ιδιωτικούς και στους Δημόσιους, αλλά σε όσους νοιάζονται και σε όσους αδιαφορούν. Κάποιοι από μας είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να ασχοληθούν με τα κοινά, όμως είδαν τι "παίζει" και αποχώρησαν. Κάποιοι άλλοι απείχαν εντελώς. Η πολιτική ήταν και είναι ένας βόρβορος. Ή θα σε πνίξει ή θα σε αφομοιώσει. Θεωρούμε ότι τα υπάρχοντα κόμματα, όλου του πολιτικού φάσματος, λειτουργούν ως συμμορίες νομής της εξουσίας, καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων και καταλήστευσης των χρημάτων των φορολογουμένων. Είναι αδύνατον αυτά τα εντελώς αναξιοκρατικά μορφώματα, που οδήγησαν την Ελλάδα, με πράξεις και παραλείψεις, στο χειρότερο σημείο της μεταπολεμικής ιστορίας της, να φέρουν την ανάκαμψη. Θα πρέπει να στραφούν εναντίον του ίδιου του εαυτού τους. Δεν πρόκειται να το κάνουν. Χρειάζεται μια θεσμική επανάσταση, από ανθρώπους εκτός κομματικών διαδρόμων και εκτός κομματικής “λογικής”. 

Γι΄ αυτό, μια ομάδα ανθρώπων "της διπλανής πόρτας" αποφασίσαμε να “βγούμε μπροστά”. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Το "τέρας" του συστήματος δεν παραδίδεται αμαχητί. Ξέραμε ότι θα μας πολεμούσαν με όποιο όπλο διέθεταν, κυρίως με τη χυδαιότητα και τη συκοφαντία. Η "Δημιουργία, ξανά!" δέχθηκε τόνους λάσπης, ιδιαίτερα μετά το 2,2% των πρώτων εκλογών. Όμως επιμένουμε. Όχι για να κάνουμε καριέρα πολιτικού. Αλλά για να ξεριζώσουμε, όσο χρόνο και κόπο κι αν χρειαστεί, το διεφθαρμένο κομματικό σύστημα και να εγκαθιδρύσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου.  

Για πολλούς, που έχουν “έχουν καεί από τον χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι”, η “Δημιουργία, ξανά!” είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή. Κι όμως, είμαστε ακριβώς αυτό που φαίνεται. Δεν υπάρχει κανένας “από πίσω”. Κανένας υστερόβουλος χρηματοδότης, κανένας πολιτικός "επενδυτής". Τα έξοδα τα βάζουμε από την τσέπη μας – όσοι και όσο αντέχουμε. Μπορείτε να μας ελέγξετε – τα οικονομικά μας στοιχεία υπάρχουν σ’ αυτό το site και ενημερώνονται πολύ συχνά. Η μεγαλύτερη, όμως, δύναμή μας είναι ο εθελοντισμός. Άπειρες ώρες από εκατοντάδες ανθρώπους έφεραν τη “Δημιουργία, ξανά!”, μέσα σε λίγες εβδομάδες λειτουργίας, ένα βήμα πριν από τη Βουλή. Αν έπρεπε να πληρώσουμε για αυτή την “παραγωγή” δεν θα μας έφταναν εκατομμύρια. Όμως, ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε σχεδόν χωρίς χρήματα. Ακόμα μια απόδειξη ότι ο Έλληνας, όταν έχει κίνητρο, κάνει θαύματα. Κι εμείς έχουμε: να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο παραγωγικό κράτος, που σέβεται τον πολίτη, του δίνει τη δυνατότητα να προκόψει, και, παράλληλα, δημιουργεί θεσμούς ουσιαστικής κοινωνικής αλληλεγγύης. Η “Δημιουργία, ξανά!” είμαστε όλοι. Η “Δημιουργία, ξανά!” είμαστε εσύ!