Αγαπητoi φίλοι, μέλη της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δώσαμε μαζί έναν τίμιο αγώνα, με ψηλά τον πήχη της σοβαρότητας και του πολιτικού πολιτισμού. Τρέξαμε, αναλώσαμε χρόνο, ενέργεια και χρήμα, μεταφέροντας το μήνυμα μιας άλλης Ελλάδας, αυτής που υπάρχει δυστυχώς μόνο στα όνειρά μας. Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να μας εξέπληξε αρνητικά, ωστόσο το αποτύπωμά μας στην κοινωνία των σκεπτόμενων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τώρα όμως κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου, Εθνικής Επιτροπής, Προέδρων και Αντιπροέδρων και συντονιστών των Τοπικών Οργανώσεων με θέμα το «τι θα κάνουμε στις εκλογές της 7/7» οι απόψεις ήταν δύο. Η μία πλευρά υποστήριξε πως πρέπει να πάρουμε μέρος ακόμα κι αν ξέρουμε ότι δεν θα μπούμε στη Βουλή, για να υπογραμμίσουμε την παρουσία μας, να βελτιώσουμε το ποσοστό μας εκμεταλλευόμενοι την αποχή του Ποταμιού, ενδεχομένως και άλλων μικρών κομμάτων, και να αξιοποιήσουμε τον δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο ως μοναδικό τρόπο πανελλήνιας προβολής μας. Η άλλη, πως πρέπει να κάνουμε οικονομία δυνάμεων και πόρων για να τα ρίξουμε όλα στη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση, όταν θα έχει αποδειχθεί για τη ΝΔ, πως ένα κρατικιστικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.

Επειδή και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρά επιχειρήματα, καταλήξαμε στην απόφαση να προσπαθήσουμε να κατεβούμε με την προϋπόθεση ότι μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα έχουμε εξασφαλίσει ένα επίπεδο οργανωτικής, οικονομικής και λειτουργικής επάρκειας, που θα μας επιτρέψει την οργανωμένη και δυναμική παρουσία μας στην εκλογική μάχη.

Με απλά λόγια για να συμμετάσχουμε στις εκλογές θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή:
Να έχουμε υποψηφίους στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας
Να έχουμε συλλέξει τα χρήματα που χρειαζόμαστε για την συμμετοχή
Να έχουν στελεχωθεί οι ομάδες εργασίας που θα διεκπεραιώσουν το προεκλογικό έργο

Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις πιο πάνω αποφάσεις και να προσκαλέσουμε τον καθένα προσωπικά:
Να είναι υποψήφιος ή να προτείνει κάποιον υποψήφιο και να χρηματοδοτήσει την υποψηφιότητά του https://www.dimiourgiaxana.gr/κατάθεση-υποψηφιότητας
Να ενισχύσει οικονομικά τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ καταθέτοντας μια έκτακτη εφάπαξ οικονομική συνδρομή 30 ευρώ ή όποιο ποσό έχεις τη δυνατότητα https://www.dimiourgiaxana.gr/stirixi
Να ενταχθεί και να βοηθήσει μια ή περισσότερες από τις ομάδες εργασίας που θα τρέξουν την προεκλογική διαδικασία. https://www.dimiourgiaxana.gr/ethelontis

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση:
https://www.dimiourgiaxana.gr/images/files/ethniki-epitropi/20190528.pdf

Αγαπητοί φίλοι,

Ο δικομματισμός χτυπάει τα μικρά κόμματα στο ευαίσθητο σημείο τους: στα οικονομικά. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ανοικτή την κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης και του δανεισμού χωρίς υποχρεώσεις, προσπαθούν να μας “στριμώξουν” ορίζοντας 3 εκλογικές αναμετρήσεις στη σειρά και μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε παράβολα, δικαστικά έξοδα, εκτυπωτικά, μεταφορικά κ.λπ..

Ταυτόχρονα προσπαθεί να εξαντλήσει τα στελέχη τους, που στο δικό μας κόμμα είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι ή αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να συμμετάσχουν σε συνεχόμενες εκλογικές μάχες , συνδυάζοντας επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις με την εθελοντική εργασία και τρέξιμο του υποψηφίου.

Αν λοιπόν βρούμε τα χρήματα και τους υποψηφίους, θα συμμετάσχουμε στις εκλογές του Ιουλίου. Αν όχι, θα αποσυρθούμε, και στο Συνέδριο μας θα καθορίσουμε την μελλοντική μας πορεία. Πιστεύουμε ότι παρά την κρίση και την οικονομική δυσπραγία πολλών από μας, μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση 30 ευρώ ανά μέλος δεν είναι κάτι δυσβάστακτο. Δεν είναι, φυσικά, υποχρεωτική. Όποιος δεν μπορεί, δεν συμμετέχει. Όμως το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα υποστείλουμε τη σημαία της μεταρρύθμισης, της ελεύθερης κοινωνίας, της ελεύθερης οικονομίας, της αξιοκρατίας, της καινοτομίας της ανάπτυξης με τις δικές μας δυνάμεις. Όποια και να είναι η εκλογική μας συνέχεια, το ότι δημιουργήσαμε μία κοινότητα συγγενών εκ πνεύματος είναι ήδη σημαντική παρηγοριά για όλους μας. Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει τη μαγιά μιας θεσμικής επανάστασης για την αναγέννηση της χώρας μας.

Φιλικά
Γιάννης Σαρρής
Γενικός Διευθυντής

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση