Αθήνα 22 Μαρτίου 2013

Αγαπητές φίλες και φίλοι Συνδημιουργοί,

Σήμερα πληροφορήθηκα από την Γραμματέα της Ε.Ε. κα Κατερίνα Κοσκινά, για την διάλυση της Ε.Ε. καθώς τα παραιτηθέντα μέλη δεν ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους όπως είχαν παρακληθεί να κάνουν. Κατόπιν της διαπίστωσης αυτής η Γραμματέας ως όφειλε εκ του καταστατικού σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, προκήρυξε άμεσες εκλογές για όλα τα όργανα του κόμματος, στο πλαίσιο της διαδικασίας του εκτάκτου συνεδρίου και υπέβαλε την παραίτησή της.

Το γεγονός ότι το κόμμα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση Έκτακτου Συνεδρίου , το οποίο έχει προκηρυχθεί για την ανανέωση των οργάνων του, την διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει η ΟΕΣ με εντολή της Ε.Ε. και του Π.Σ. του κόμματος, διευκολύνει την διαδικασία και έτσι δεν απαιτείται η προκήρυξη άλλου Συνεδρίου.

Μετά την σαφή τοποθέτηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία έχει δημοσιοποιηθεί στον ιστότοπο του κόμματος, το αρχείο των μελών του κόμματος «κλειδώνει» ως έχει την στιγμή της παραίτησης της Γενικής Γραμματέως και η ενημέρωσή του με νέα πιστοποιημένα μέλη θα συνεχιστεί μετά την εκλογή των νέων οργάνων με ευθύνη του νέου Γραμματέα όπως προβλέπει το καταστατικό.

Ως εκ τούτου στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη που έχουν έως σήμερα εγγραφεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η ΟΕΣ έχει λάβει έγκριση και σαφή εντολή από την Ε.Ε. και το Π.Σ. ως προς την agenda του Έκτακτου Συνεδρίου και επί του χρονοδιαγράμματός του όπου αυτό άρχεται στις 8/03/13 και ολοκληρώνεται στις 21/04/13.

Η ΟΕΣ οφείλει να λάβει υπόψη της τις ανωτέρω εξελίξεις και να επικαιροποιήσει τις αρχικές ενδεικτικές ημερομηνίες των φάσεων του εν εξελίξει συνεδρίου σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις.

Η ΟΕΣ κατανοώντας πλήρως την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κόμμα και με σκοπό να προχωρήσει σ’ ένα δημιουργικό Έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα επανατοποθετήσει την «δημιουργία, ξανά!» στον πολιτικό χάρτη και με δεδομένο ότι:

 1. τα εγγεγραμμένα μέλη έχουν συγκεκριμενοποιηθεί και δεν δύναται να προστεθούν άλλα με δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
 2. οι πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν σήμερα δύναται να σηματοδοτήσουν σοβαρές και καίριες αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, με κρίσιμες για τον ελληνισμό συνέπειες στις οποίες η Δημιουργία, ξανά οφείλει να παρέμβει με όλες τις δυνάμεις της και με ισχυρή ηγεσία
 3. το Έκτακτο Συνέδριο έχει ως agenda την “πολιτική” επανατοποθέτηση της ΔηΞα στην ελληνική πολιτική σκηνή για την δημιουργία ενός πλειοψηφκού ρεύματος μεταρρύθμισης της χώρας

προχωρά στην έναρξη του Φυσικού Συνεδρίου στις 06/04/2013 έτσι ώστε οι εκλογές όλων των οργάνων να λάβουν χώρα για τον Πρόεδρο του κόμματος το Σάββατο 06/04/2103 και για τα λοιπά όργανα την Κυριακή 07/04/2013.

Ως εκ τούτου, προκηρύσσει και ανοίγει επίσημα τις ακόλουθες διεργασίες:

Παρασκευή 22/03/2103:

 • Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για Προεδρείο Συνεδρίου και για Εφορευτική Επιτροπή.

Παρασκευή 29/03/2013:

 • Λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων για Προεδρείο Συνεδρίου και για Εφορευτική Επιτροπή.

Σάββατο 30/03/2103   :

 • Ενώπιον της ΕΔ, η ΟΕΣ θα κληρώσει τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Κυριακή 31/03/2013       :  

 • Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για το Προεδρείο του Έκτακτου Συνεδρίου. Ανακοίνωση του Προεδρείου του Συνεδρίου την ιδία μέρα.

Τρίτη 02/04/2013         :  

 • Λήξη προθεσμίας ορισμού παρατηρητών εκ μέρους των υποψηφίων.

Πέμπτη 04/04/2103     :  

 • Λήξη υποψηφιοτήτων για Πρόεδρο και τα όργανα του Κόμματος (ΠΣ, ΕΕ και Ελ.Ε).

Σάββατο 06/04/2103   :  

 • Ηλεκτρονική ψηφοφορία (εξ αποστάσεως) και με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο “Caravel” για Πρόεδρο του Κόμματος.
 • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Caravel θα λάβει χώρα από τις 10:00πμ έως τις 17:00μμ.
 • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 20.00μμ της ιδίας μέρας.

Κυριακή 07/04/2013   :  

 • Ηλεκτρονική ψηφοφορία (εξ αποστάσεως) και με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο “Caravel”για τα όργανα του Κόμματος.
 • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Caravel θα λάβει χώρα από τις 10:00 πμ έως τις 17:00μμ.
 • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 20:00μμ της ιδίας μέρας.

Το συνέδριο θα συνεχίσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και ψήφιση επί πιθανών τροποποιήσεων του καταστατικού του κόμματος, και θα κορυφωθεί στις 20 με 21 Απριλίου στο Caravel, όπου και θα συζητηθούν στην δεύτερη φάση του Φυσικού Συνεδρίου από τα μέλη και τους φίλους οι πολιτικές και οι προτάσεις μεταρρύθμισης της χώρας μας.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική δοκιμαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία με επιτυχία και ετοιμάζεται δεύτερη δοκιμαστική ψηφοφορία για τις 24-25 Μαρτίου.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη του κόμματος να παρακολουθύν συστηματικά τις σχετικές ανακοινώσεις στον κόμβο και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες για την ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας.

Επίσης παρακαλούνται τα Περιφερειακά Συμβούλια του κόμματος και οι Συντονιστές όπου δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί Περιφερειακές Οργανώσεις να ενημερώσουν όλα τα μέλη του κόμματος για τις εξελίξεις και να διευκολύνουν την συμμετοχή τους στις διαδικασίες.

Το χρονοδιάγραμμα σε μορφή pdf

Για την Ο.Ε.Σ.

Κωστής Ψαραδέλλης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση