Υποχώρησε αισθητά τους περασμένους μήνες το ποσοστό των Γερμανών που αντιτίθενται στην περαιτέρω οικονομική στήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ευρωζώνη πρέπει να πάψει να επιδιώκει τη σταθεροποίηση του ευρώ, βοηθώντας την Ελλάδα -- ποσοστό χαμηλότερο από το 53% που είχε εκφράσει την ίδια άποψη τον Οκτώβριο. Οι υπέρμαχοι της στήριξης της Ελλάδας αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα από το 42% στο 46%.


Η δημοσκόπηση της ARD αποτυπώνει μια μεταστροφή του κλίματος σε σχέση με την πρώτη φάση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, όταν πολλές γερμανικές εφημερίδες και η κοινή γνώμη της χώρας αντιμετώπιζαν με αυστηρότητα, κάποιες φορές μάλιστα με ειρωνεία, την Ελλάδα, αναφέρει σχετικά το Reuters.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa το Σεπτέμβριο έδειχνε ότι 80% των Γερμανών δεν επιθυμούσε να συμβάλει προσωπικά στη στήριξη της Ελλάδας, με μόλις το 18% να δηλώνει πρόθυμο για κάτι τέτοιο.

Αλλά στο βαθμό που επιδεινώνεται η κρίση, απειλώντας πλέον την ίδια τους την ευημερία, ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί τείνουν να πείθονται από τη στάση της Καγκελαρίου που στηρίζει την Ελλάδα υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το Reuters.

www.tovima.gr

 

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση