Διακαναλική "επιθετική" διαφημιστική-ενημερωτική στρατηγική

15/06/2014 22:53 - 15/06/2014 22:55 #4475 από Dimitris00
Πόσο εφικτή μπορεί να είναι μία "επιθετική" διαφημιστική στρατηγική σε όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια τηλεόρασης και ραδιοφώνου για τις Γέφυρες;

Η επιτυχία του Ποταμιού αλλά και οι απώλειές μας λόγω μη εκτενούς αναγνωρισιμότητας μας έδειξε -δυστυχώς- ότι οι Νεοέλληνες έχουμε την ανάγκη τηλεοπτικής διαφήμισης για να γνωρίσουμε κάποιο κόμμα ή τα στελέχη του (κάτι που οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πολύ καλά).

Θεωρώ ότι εάν καταφέρναμε να συνδυάζαμε καλοφτιαγμένα ενημερωτικά "κλιπς" με τηλεοπτικά δελτία τύπου προώθησης της Δημιουργίας Ξανά! και με υλικό από συνεντεύξεις, εμφανίσεις, άρθρα σε κάθε φάση από την δημιουργία του κόμματος, καθώς και με μία ταυτόχρονη αντιπαράθεση γεγονότων και δεδομένων σε μία στρατηγική επιθετική "καμπάνια" τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλά. Τονίζω εδώ το "ενημερωτικά" διότι στην περίπτωσή μας η παροχή πληροφοριών και έγκυρης ενημέρωσης επί σημαντικών θεμάτων είναι α) κάτι που λείπει από την τηλεόραση και β) κάτι που η Δημιουργία μπορεί να κάνει πολύ καλά!

Βεβαίως γνωρίζοντας την πρώτη επαφή του Θάνου Τζήμερου με τα συστημικά ΜΜΕ, τίθονται τα ερωτήματα του κόστους και της δυνατότητας συνεργασίας με τα κανάλια: 1) Θα δέχονταν να διαφημίσουν ένα κόμμα έναντι ποσού αποκλειστικά με διαφανείς διαδικασίες όπως ορίζει η Δημιουργία; 2) Αν ναι, πόσο περίπου θα κόστιζε μία τέτοια κίνηση σε όλα τα μέλη;

Στους κόλπους μας υπάρχουν αρκετοί με ικανότητες στην παραγωγή και διαφήμιση και με διασυνδέσεις σε διαφημιστικές εταιρείες. Προτείνω να το ερευνήσουμε και εάν γίνεται να το εφαρμόσουμε πριν από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση σε χρονική στιγμή ανάλογης της διάρκειας του εγχειρήματος.

Δημήτρης Τσελένης
Μέλος της Εθνικής Επιτροπής
Συντονιστής Ομάδας Προώθησης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": EKONSTAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

16/06/2014 13:34 #4480 από EKONSTAS
Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας έδειξε ότι στα κανάλια της περιφέρειας τυχαίνουμε καλύτερης προβολής αλλά βεβαίως αυτά δεν είναι πανελλήνιας εμβέλειας.
Το ζήτημα της προώθησής μας είναι συνυφασμένο με τους διαθέσιμους πόρους. Τα μέλη μας αρθρογραφούν τακτικά σε διάφορα sites αλλά για μια διαρκή & επιτυχημένη τηλεοπτική προβολή απαιτούνται ή ανταποδοτικές χάρες ή χρήματα. Τις πρώτες δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις αποδεχθούμε για τα δεύτερα χρειάζεται αποδοτικό fund-raising.

Ηλίας Κώνστας
ΠΟ Νότιας Αθήνας
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

Email:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Dimitris00

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

16/06/2014 18:45 #4482 από Dimitris00
Ναι, στην ουσία ένα fund-raising μελών είναι το ζητούμενο.
Έχει κάποιος μία εκτίμηση για το κόστος μίας τέτοιας προβολής; Εάν όχι ας κάνουμε μία έρευνα.
Εάν κοστίζει π.χ. 100.000 Ευρώ, θεωρητικά πόσα θα αναλογούσαν σε κάθε μέλος;
Και γιατί όχι ίσως να ήταν δυνατό και ένα group-funding (θεωρητικά θα μπορούσε να προσελκύσει και κόσμο εκτός Δημιουργίας που ασπάζεται πολλές από τις απόψεις μας αλλά δεν ψηφίζει απαραίτητα, βλ. π.χ. κάτοικους εξωτερικού) μόνο που στην περίπτωση αυτή πρέπει να δώσουμε και κάτι ως ανταπόδοση π.χ. ενημέρωση(;).
Σίγουρα είναι δύσκολοι καιροί αλλά πάντα μετράει το που δίνει κάποιος χρήματα και εάν αξίζει ο λόγος που τα δίνει. Κάπως έτσι το σκέπτομαι.
Πολλούς χαιρετισμούς Ηλία

Δημήτρης Τσελένης
Μέλος της Εθνικής Επιτροπής
Συντονιστής Ομάδας Προώθησης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ