Να πως θα αναγκαστείς να δουλέψεις!

13/01/2014 13:24 #3628 από petross9
Να πως θα αναγκαστείς να δουλέψεις! δημιουργήθηκε από petross9
Κόντα στο 28% η καταγεγραμμένη ανεργία στην χώρα μας!!
Λίγο πιο κάτω θεωρώ εγώ πως είναι το ποσοστό των ανέργων στην χώρα μας , μιας και είναι σύνηθες το φαινόμενο, άτομα που έχουν κάρτα ανεργίας, παράλληλα να δουλέυουν μαυρα σε καφετέριες, διανομές φυλλαδίων, αγροτικές δουλειές και μεροκάματα σε συσκευαστήρια εποχιακών φρουτων.
Κι όμως υπάρχει μια λύση που χρησιμοποιείται κατα κόρον σε ευρωπαϊκά κράτη κι όχι μόνον, μιας κι η Αυστραλία , ο Καναδάς και κάποιες προηγμένες χώρες της Αφρικής το εφαρμόζουν τακτικά!
Η λύση είναι η εξής:
Ο ΟΑΕΔ περνάει απο μινι συνέντευξη το άτομο που ζητά να του χορηγηθεί κάρτα ανεργίας.Αναλύουν τα προσόντα του και τις δουλειές που είναι διατεθειμένος να κάνει.!! Του δίνει μια επιχορήγηση κάθε μήνα στο ίδιο επίπεδο του βασικού μισθού.¨ομως το επίδομα αυτό δεν δίδεται εφορου ζωής ούτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.Ο άνεργος είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει κάθε μήνα μία λίστα με τις δουλείες στις οποίες έστειλε βιογραφικό ή πέρασε συνεντεύξεις για την προσπάθεια πρόσληψής του.Αν τυχόν ο ΟΑΕΔ δεί οτι ο άνεργος βολεύτηκε με τον μισθό και δεν έψαξε για δουλειά , του κόβει το επίδομα, μέχρι να εμφανίσειτην λίστα με τις επιχειρήσεις που έψαξε να προσληφθεί.Αν τυχόν ο ανεργος δεν βρέι δουλειά στο αντικείμενο του ή δεν προσληφθεί απο κάποιον, τότε αναλαμβάνει ο οαεδ να του βρεί εργασία σε επιχειρήσεις σχετικές με το αντικείμενο του..Αν όμως και τότε ο άνεργος δεν προσληφθεί, τότε ο ΟΑΕΔ του προτείνει δουλειές ασχετες με το αντικείμενο του που όμως αν λάβει μια στοιχειώδη εκπαίδευση, θα μπορέσει να προσληφθει.Τέτοιες δουλειές ειναι οι κάθε λογής αγροτικές δουλειές , καθώς και δουλείες όπως καφετέριες, διανομές φυλλαδίων και άλλες δουλειές που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε ακόμη κι αν μερικοί έχουμε ποσοσστο αναπηρίας σε κάποια μέλη του ΄σωματος μας!
Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζεις τον άνεργο, να μην επαναπαυθεί στα χρήματα του επιδόματος , αλλά να ψάξει για δουλειές και να ρίξει τον εγωισμό του δουλέυοντας στις αγροτικές εκτάσεις και σε δουλειές που μεχρι πριν καιρό αισθανόταν οτι δεν είναι για το επίπεδο του!
Επίσης, επιδοτείς τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων έτσι ώστε να συμφέρει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο.
Ετσι και το πρόβλημα της ανεργίας μειώνεται σημαντικά, οι άνθρωποι δεν επαναπάυοντε στις καφετέριες, αλλά ψάχνουν για δουλειά και οι επιχειρήσεις δουλεύουν γιατί θα κινηθεί χρήμα στην αγορά.Αφού κάθε άνεργος θα έχει χρήματα να αγοράσει, ετσι θα κερδίσουν όλες οι επιχειρήσεις.
Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ..Γλιτώνεις πολλά, παρα πολλά χρήματα απο τον κρατικό προυπολογισμό που διδόταν μέσω επιδομάτων που υπήρχαν μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους ή για να εξομαλυνθει μια δυσχερής κατάσταση!
Θεωρώ πως είναι μια καλή λύση για την χώρα μας!!
Δεκτές όλες οι παρατηρήσεις.


Κρανιάς Πέτρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ