× Από την Παρασκευή 24.03.17 και μέχρι την έναρξη του 2ου Τακτικού Συνεδρίου 2017 -όποτε το ορίσει η Εθνική Επιτροπή της "δημιουργίας, ξανά!"- εδώ διεξάγεται δημόσια συζήτηση, στην οποία μέλη και φίλοι μπορούν να ανοίγουν θέματα, να καταθέτουν προτάσεις, απόψεις και ιδέες σχετικά με το 2ο Τακτικό Συνέδριο και την επόμενη ημέρα της "δημιουργίας, ξανά!".

Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"

11/04/2017 14:29 - 11/04/2017 15:27 #4862 από panosk
Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!" δημιουργήθηκε από panosk
Αποφασίστηκε από την ΕΕ έκτακτο Συνέδριο για τις αρχές Ιουνίου.
Από τις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει εδώ διαβούλευση μεταξύ των μελών για το νέο Καταστατικό μας.
(εδώ δείτε οδηγίες συμμετοχής: bit.ly/2oh28nM )
Σκέψεις, προτάσεις και βελτιώσεις στο Οργανόγραμμά μας ώστε να γίνει πιο "σφικτό" και αποτελεσματικό.
Εδώ το ισχύον Οργανόγραμμα


Τα πάντα ρει.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 15:46 #4863 από theosismanides
Απαντήθηκε από theosismanides στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Καλημέρα σε όλους. Έλαβα το μήνυμα για τη δημόσια προσυνεδριακή συζήτηση. Ο άξονας που θα ενδιέφερε περισσότερο και πάνω στον οποίο θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι (και που πιστεύω ότι είναι και ο λόγος που εδώ και καιρό πολλά μέλη παραμένουν ανενεργά) είναι το οργανωτικό κομμάτι.

Ένα οργανόγραμμα μοντέρνο και σύγχρονο όπου θα απεικονίζονται αρκετά πόστα και δραστηριότητες και όπου θα υπάρχει ένα flow (ροή) είναι πολύ σημαντικό.

Μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποιο οργανόγραμμα στη ΔηΞα πόσο μάλλον ένα οργανόγραμμα ρ-ο-ή-ς. Πρέπει πολύ περισσότερος κόσμος να μπει στο οργανόγραμμα και να καταλάβει θέσεις και πόστα που το ένα με το άλλο προωθούν τον τελικό σκοπό.

Δεν είναι εύκολο αλλά προσωπικά έχω ένα οργανόγραμμα πάνω στο οποίο δουλεύω και όπου υπάρχει ροή. Το ίδιο το οργανόγραμμα δημιουργεί την ροή φτάνει να υπάρχουν οι λειτουργίες πάνω του και να είναι επανδρωμένα τα πόστα και να λειτουργούν. Mπορεί και πρέπει το παρόν Οργανόγραμμα της ΔηΞα να γίνει οργανόγραμμα ροής και να προσαρμοστούν πάνω σε αυτό οι ήδη υπάρχοντες φορείς και οι λειτουργίες τους.

Η βασική ιδέα του Οργανογράμματος στηρίζεται σε 3 πυλώνες και ο κάθε Πυλώνας έχει 3 Κλάδους. Αυτό για να υπάρχουν επικεφαλής που θα έχουν το δικό τους μερίδιο εργασιών και ευθύνης και από κάτω τους οι τομείς θα είναι επανδρωμένοι με εθελοντές.

Ο 1ος Πυλώνας περιέχει τον Επιτελικό Κλάδο (Κλάδος 7), τον Κλάδο του Προσωπικού και των Επικοινωνιών (Κλάδος 1), καθώς και τον Κλάδο 2 που ασχολείται με τα ήδη Ενεργά Μέλη, τις συνδρομές τους ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ (μόνο με συνδρομές δεν θα την βγάλουμε, εξάλλου νομίζω ότι πλέον οι χορηγίες προς πολιτικά κόμματα είναι και αφορολόγητες) και την δημιουργία Ενέργειας (χρήματα) απαραίτητης για την επιβίωση της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Κατόπιν έρχεται ο 2ος Πυλώνας με τους 3 κλάδους του: τον Κλάδο 3 (Οικονομικός Κλάδος) όπου σωρεύονται τα χρήματα που συλλέγονται από συνδρομές και Χορηγίες και διαχέονται στον οργανισμό ορθολογικά ώστε ο οργανισμός να αναπτύσσεται. Ο Κλάδος 4 που είναι καθαρά ο Κλάδος Παραγωγής (και εδώ θα πρέπει να δούμε τι παράγει ένας κομματικός μηχανισμός, σίγουρα ιδέες, προτάσεις και δράσεις που οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα αλλά και ό,τι άλλο μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι το Προίόν του Οργανισμού, εν προκειμένω της ΔηΞα ως κόμματος, μια πολύ σοβαρή συζήτηση) και τέλος ο Κλάδος 5 που είναι ο Ποιοτικός Έλεγχος και η Διόρθωση όπου οτιδήποτε θεωρείται "προϊόν" από τον Κλάδο 4, δεν είναι προϊόν αν δεν επισφραγιστεί από τον Κλάδο 5. Φυσικά όλα αυτά μπορούν να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα.

Και τέλος ο 3ος Πυλώνας με 3 Κλάδους 6Α, ΑΒ, 6Γ που αφορά στην πλατιά εξάπλωση του οργανισμού, των υπηρεσιών του και των ιδεών του ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται συνεχώς. Εδώ ανευρίσκουμε την εγγραφή Νέων Μελών αλλά ακόμη ακόμη και Νέα franchise θα μπορούσαμε να πούμε αλλά και την μεγάλη διάδοση που γίνεται μέσα από events, αποστολή newsletters, τα social media πλέον που έχουν μπει καθαρά στη ζωή μας κλπ.

Όπως είπα όλα αυτά μπορουν να προσαρμοστούν στα δικά μας όργανα, θέματα και συνθήκες αλλά το Οργανόγραμμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΗ... ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΡΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ και όλα θα ειναι στατικά. Και το βασικό ειναι ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ. ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ. Αν δεν συμφωνηθεί αυτό τότε δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Ίσως να μπορούσα να πω ότι παράγουμε για παράδειγμα Ενεργά Μέλη με την έννοια ότι όχι μόνο πλήρωσαν μια συνδρομή αλλά και συμμετέχουν ή τουλάχιστον δείχνουν ότι θα ψηφίσουν ΔηΞα στις επερχόμενες εκλογές. Αν αυτή τη στιγμή είχαμε 50.000 μέλη που πληρώνουν τα 10 ευρώ τους και αυτό ακόμη θα εθεωρείτο καλό αν και δεν θα ξέραμε ότι θα μας ψήφιζαν κιολας, που σημαίνει ότι τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη δεν είναι το ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ που είναι και το ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΡΟΪΟΝ αλλά είναι ένα ΥΠΟ-ΠΡΟΪΟΝ το οποίο και πάλι είναι καλό, αλλά επαναλβάνω δεν είναι το ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ που μπορεί να είναι ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ, ή Ενεργό Μέλος, όπως θα μπορούσε να ονομαστεί.

Μπορεί να είμαστε εθελοντές αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο απαιτητικό και πιο διεξοδικό. Το Οργανόγραμμα μπορεί να χωρέσει πάμπολλα πόστα αλλά στην ουσία επανδρώνεται από πάνω προς τα κάτω με βασικά 3 άτομα που ηγούνται των 3 Πυλώνων του. Και από κει και πέρα τα πόστα επανδρώνονται ανάλογα με την συμμετοχή. Αλλά θα πρέπει τα πόστα να καταγραφούν στον κάθε Κλάδο και να αναρτηθούν ώστε να είναι γνωστά γιατί έτσι μόνο θα τα πάρουν άτομα και θα αρχίσουν να ενεργούν με βάση τα καθήκοντα του κάθε πόστου. Με άλλα λόγια δεν αρκεί να σχεδιαστεί ένα οργανόγραμμα αλλά πρέπει να γίνει και γνωστό. Το παρόν οργανόγραμμα που είδα σήμερα είναι στατικό, πουθενά δεν δείχνεται ότι υπάρχει ροή μεταξύ των οργάνων του και φυσικά το αποτέλεσμα είναι πενιχρά αποτελέσματα. Ένα δυναμικό οργανόγραμμα ροής θα μπορέσει να ανατρέψει το παρόν σκηνικό.

Θα πρέπει να το δούμε και να το συζητήσουμε ώστε να καταλήξουμε σε ένα απλό αλλά λειτουργικό οργανόγραμμα καταρχήν όπου εκεί πάνω μπορούν τα άτομα (μέλη, εθελοντές) να συμμετέχουν και να γνωρίζουν πού βρίσκονται στο οργανόγραμμα και ποιοί είναι οι ανώτεροί τους ή υφιστάμενοί τους ώστε να μπορούν να γίνονται δράσεις πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα.

π.χ. Ο Κλάδος 4 της Παραγωγής μπορεί να έχει διάφορους τομείς, με έναν πχ. την Παιδεία και να επανδρωθεί από άτομα που μπορούν να πουν πράγματα σχετικά με την Παιδεία και να παράγει ιδέες και πρόγραμμα με έναν επικεφαλής ο οποίος όμως ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΡΑΝΕΙ ή θα θυμάται τα μέλη στις εκλογές αλλά θα τους παρακινεί για ιδέες, προτάσεις και δράσεις όλο το χρόνο. Ή ο Κλάδος 6 να ασχοληθεί με τη Νεολαία και να υπάρχει τομέας Νεολαίας στην ΔηΞα και γιατί όχι θα μπορούσε να ενθαρρύνει νέα παιδιά να ενημερωθούν για τις ιδέες του φιλελευθερισμού και να τις ασπαστούν ώστε να μπορούν να δράσουν ως νέοι. Πάντα η Νεολαία είναι ενθουσιώδης και μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα. Δεν έχω δει η ΔηΞα να έχει νεολαία και αυτό είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε και να διορθώσουμε. Είναι κι αυτό θέμα ενός λειτουργικού οργανογράμματος. Πού είναι η Νεολαία στο Οργανόγραμμα;

Αυτά μια βασική πρόταση επειδή μιλάμε για την οργανωτική ενδυνάμωση της ΔηΞα.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": savvas, kspanos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 15:53 #4864 από axolotl98
Απαντήθηκε από axolotl98 στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Pano, i grammateia grafetai me 2 m

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 16:28 #4865 από panosk
Απαντήθηκε από panosk στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"

Πέτρος Δημητρίου έγραψε: Pano, i grammateia grafetai me 2 m

Πέτρο σ' ευχαριστώ,
Δεν μπορεί τώρα να διορθωθεί επειδή είναι φωτογραφία και δεν γνωρίζουμε ποιος έχει το πρωτότυπο αρχείο.
Με τις βελτιώσεις θα γίνει προσεκτικότερος έλεγχος στο τελικό αρχείο.

Τα πάντα ρει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 16:36 #4866 από panosk
Απαντήθηκε από panosk στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Theo σ' ευχαριστώ για τις εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις σου.
Θέτεις πολλά και κρίσιμα θέματα όπου κι άλλοι θα βρουν ως έναυσμα να τοποθετηθούν και ναπροτείνουν λύσεις.
Σχετικά με την νεολαία: απ' αρχής και από θέση η ΔηΞα δεν υιοθετεί την πρακτική "νεολαίας κόμματος".
Όποιος είναι άνω των 18 ετών μπορεί να εγγραφεί μέλος μας και να συμμετέχει στις πολιτικές διεργασίες.
Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια μίας ομάδας υποδοχής να εντάσσεται κάθε νέο μέλος, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκεί είτε σε ηλικιακές ομάδες είτε σε ομάδες ενδιαφερόντων να εκφράζεται και να δραστηριοποιείται.

Τα πάντα ρει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 16:55 #4867 από theosismanides
Απαντήθηκε από theosismanides στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Πάνο μου ευχαριστώ.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει οργανόγραμμα ροής. Σχεδίασα εδώ στα γρήγορα (δες συνημμένο) ένα Οργανόγραμμα 3 Κλάδων και είκοσι ενός (21) τομέων όπου υπάρχει ροή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κάτι ξένο αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη φιλοσοφία του. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 3 επικεφαλής 3 Πυλώνων (Επιτελικός/Προσωπικού), (Παραγωγής) και (Διάδοσης) με 21 τομείς από κάτω τους που σκοπό έχουν την επιτάχυνση των εργασιών και δράσεων του Οργανισμού. Οι λεπτομέρειες (π.χ. Νεολαία είναι συζητήσιμες)
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ipapadopoulos, kostasBouikidis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 17:03 #4868 από panosk
Απαντήθηκε από panosk στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"

Θεόδωρος Σισμανίδης έγραψε: Πάνο μου ευχαριστώ.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει οργανόγραμμα ροής. Σχεδίασα εδώ στα γρήγορα (δες συνημμένο) ένα Οργανόγραμμα 3 Κλάδων και είκοσι ενός (21) τομέων όπου υπάρχει ροή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κάτι ξένο αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη φιλοσοφία του. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 3 επικεφαλής 3 Πυλώνων (Επιτελικός/Προσωπικού), (Παραγωγής) και (Διάδοσης) με 21 τομείς από κάτω τους που σκοπό έχουν την επιτάχυνση των εργασιών και δράσεων του Οργανισμού. Οι λεπτομέρειες (π.χ. Νεολαία είναι συζητήσιμες)

Theo, επειδή η φωτό δεν διακρίνεται καλά, μπορείς να την ανεβάσεις σε κάποιο cloud και να μάς δώσεις το link;
Σ' ευχαριστώ.

Τα πάντα ρει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": savvas, ipapadopoulos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2017 17:40 #4869 από theosismanides
Απαντήθηκε από theosismanides στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Θα κοιτάξω να το ανεβάσω και σε κάποιο iCloud (αν και δεν ξέρω πού και πώς) αλλά προς το παρόν το έβαλα στο κάθετο αν και δεν διακρίνεται ακριβώς η ροή του. Εν πάση περιπτώσει να μην κουράσω θα δω και θα σας πω.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ipapadopoulos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/04/2017 17:47 - 12/04/2017 17:51 #4870 από ipapadopoulos
Απαντήθηκε από ipapadopoulos στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"

panosk έγραψε: Theo σ' ευχαριστώ για τις εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις σου.
Θέτεις πολλά και κρίσιμα θέματα όπου κι άλλοι θα βρουν ως έναυσμα να τοποθετηθούν και ναπροτείνουν λύσεις.
Σχετικά με την νεολαία: απ' αρχής και από θέση η ΔηΞα δεν υιοθετεί την πρακτική "νεολαίας κόμματος".
Όποιος είναι άνω των 18 ετών μπορεί να εγγραφεί μέλος μας και να συμμετέχει στις πολιτικές διεργασίες.
Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια μίας ομάδας υποδοχής να εντάσσεται κάθε νέο μέλος, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκεί είτε σε ηλικιακές ομάδες είτε σε ομάδες ενδιαφερόντων να εκφράζεται και να δραστηριοποιείται.

Μήπως το 18 πρέπει να μειωθεί πχ στα 17?
Ή τουλάχιστον την προβλεπόμενη απο το νόμο ηλικία που μπορεί κάποιος να ψηφίσει?
Θα είναι παράδοξο να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει και να μην μπορεί να γραφτεί σε ένα κόμμα.

Επίσης μπορούμε να εξετάσουμε την μείωση του ορίου ηλικίας (εφόσον το επιτρέπει ο νόμος) στα 15, την ηλικία που κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται.

Βέβαια αυτό ίσως ταιριάζει σε άλλη ενότητα
www.dimiourgiaxana.gr/index.php?option=c...ew&catid=510&id=1233

Ιωάννης Σ. Παπαδόπουλος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/04/2017 19:50 #4873 από panosk
Απαντήθηκε από panosk στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"

Πάνος Κοσμόπουλος έγραψε:

Ιωάννης Παπαδόπουλος έγραψε:

panosk έγραψε: Theo σ' ευχαριστώ για τις εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις σου.
Θέτεις πολλά και κρίσιμα θέματα όπου κι άλλοι θα βρουν ως έναυσμα να τοποθετηθούν και ναπροτείνουν λύσεις.
Σχετικά με την νεολαία: απ' αρχής και από θέση η ΔηΞα δεν υιοθετεί την πρακτική "νεολαίας κόμματος".
Όποιος είναι άνω των 18 ετών μπορεί να εγγραφεί μέλος μας και να συμμετέχει στις πολιτικές διεργασίες.
Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια μίας ομάδας υποδοχής να εντάσσεται κάθε νέο μέλος, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκεί είτε σε ηλικιακές ομάδες είτε σε ομάδες ενδιαφερόντων να εκφράζεται και να δραστηριοποιείται.

Μήπως το 18 πρέπει να μειωθεί πχ στα 17?
Ή τουλάχιστον την προβλεπόμενη απο το νόμο ηλικία που μπορεί κάποιος να ψηφίσει?
Θα είναι παράδοξο να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει και να μην μπορεί να γραφτεί σε ένα κόμμα.

Επίσης μπορούμε να εξετάσουμε την μείωση του ορίου ηλικίας (εφόσον το επιτρέπει ο νόμος) στα 15, την ηλικία που κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται.

Βέβαια αυτό ίσως ταιριάζει σε άλλη ενότητα
www.dimiourgiaxana.gr/index.php?option=c...ew&catid=510&id=1233

Γιάννη σ' ευχαριστώ,
Ναι μπορούμε να το δούμε το ηλικιακό όριο υποδοχής και συμμετοχής στη ΔηΞα τα 17, αφού κι ο νόμος το επιτρέπει να ψηφίζει. Ίσως και τα 16 κλεισμένα που υπό όρους μπορεί να ψηφίζει, ας πούμε ως "μαθητεία" :)


Μετέφερα τη συζήτηση στο θέμα:
www.dimiourgiaxana.gr/el/%CF%86%CE%BF%CF...%BF%CF%85%CF%82#4872

Τα πάντα ρει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/04/2017 21:24 #4884 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Κάπου είδα ότι στο οργανόγραμμα υπάρχει και "Τμήμα ποιότητας".

Εχοντας κάποια πείρα από την θέση που είχα στην εταιρία που εργαζόμουν μέχρι πρίν λίγο (έχω καταθέσει τα χαρτιά μου γιά συνταξιοδότηση τώρα),πιστεύω οτι είναι ένα πολύ κρίσιμο τμήμα,το οποίο όμως έχει παραμεληθεί ή (ίσως) παραβλεφθεί.Δέν έχουμε-τουλάιστον εγώ δέν έχω δεί ποτέ-κάποιο "εγχειρίδιο ποιότητας",άν και παλιότερα είχα ενημερωθεί πως συζητείτο κάτι τέτοιο.

Επίσης ,άν και γνωρίζω τί είναι ένα οργανόγραμμα,πρώτη φορά βλ΄πω αυτόν τον όρο "οργανόγραμμα ροής".Θα μπορούσε κάποιος γνώστης να μάς το εξηγήση;ίσως έτσι "κεντριστή" το ενδιαφέρον κάποιων από εμάς να συμμετάσχουμε στην δημιουργία του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/04/2017 23:30 #4885 από theosismanides
Απαντήθηκε από theosismanides στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Κύριε Λεβή ευχαριστώ για την ερώτηση και το ενδιαφέρον.

Οργανόγραμμα ροής σημαίνει ότι οι λειτουργίες που επιτελούνται αλληλοσυνδέονται. Η μία προετοιμάζει τη δουλειά για την άλλη. Για παραδειγμα, στο συγκεκριμένο οργανόγραμμα που εφαρμόζω, ο Κλάδος 4 είναι ο Κλάδος Παραγωγής. Αλλά κάτι δεν είναι προϊόν πριν πάρει την πιστοποίηση από τον Κλάδο 5 και μετά, αφού πάρει την πιστοποίηση, μπορεί να δοθεί προς διάθεση από τον Κλάδο 6 που φροντίζει για την ευρεία διάθεση των προϊόντων.

Για να σας δώσω χονδρικά μια εικόνα της ροής του οργανογράμματος (χωρίς να μπω στις λεπτομέρειες των τομέων), το οργανόγραμμα αυτό έχει 7 Κλάδους (υπάρχει δημοσιευμένη παραπάνω μια εικόνα του) και κάθε Κλάδος έχει 3 Τμήματα.

Έχουν ως εξής

7. Επιτελικός
1. Κλάδος Προσωπικού, Επικοινωνιών και Στατιστικών
2. Κλάδος ήδη Ενεργών Μελών και Χορηγιών (στην περίπτωσή μας)
3. Κλάδος Οικονομικών
4. Κλάδος Παραγωγής (αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς τι παράγουμε; Ποιό είναι το προϊόν μας;)
5. Κλάδος Ελέγχου Ποιότητας και Διόρθωσης
6. Κλάδος Νέων Μελών και Διάδοσης

Στον Κλάδο 1 τα μέλη του προσωπικού εργάζονται ώστε να υπάρχει αρκετό προσωπικό (στην περίπτωση μας εθελοντές) που θα επανδρώνει το οργανόγραμμα επαρκώς ώστε να μπορούνε να γίνονται αρκετές λειτουργίες.

Θυμάμαι στις εκλογές ότι κλήθηκα να μοιράσω φυλλάδια. Υποτίθεται ότι ήμουν και υποψήφιος στην Α᾽ Αθηνών. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να μοιράσω φυλλάδια επειδή ειμαι υποψήφιος αλλά παρατήρησα ότι δεν υπήρχαν άτομα να το κάνουν. Ο Κλάδος 1 και το τμήμα Προσωπικού συγκεκριμένα φροντίζουν να υπάρχουν αρκετά άτομα που να διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και του οργανισμού.

Έπειτα έρχεται η επικοινωνία. Αν κάποιος είναι εκεί, θα πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί. Αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τότε καταργείται και η παρουσία του. Άρα αν κάποιος είναι εκεί πρέπει μετά να υπάρχει επικοινωνία. Το τμήμα αυτό φροντίζει η επικοινωνία στον οργανισμό να είναι γρήγορη και να γίνεται σωστά, στις σωστές γραμμές και τα σχετικά. Φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται από το ποιές είναι οι συνθήκες αλλά η Επικοινωνία πολλές φορές είναι αργή και δεν ρέει. Είναι σα να λέμε το αίμα του οργανισμού γιατί πάνω στις γραμμές επικοινωνίας ρέουν οι πληροφορίες που ειναι απαραίτητες για να κάνει κανείς σωστά τη δουλειά του.

Και εφόσον υπάρχει Επικοινωνία μετά μπορεί κάποιος να έχει Αντίληψη. Το Τμήμα 3 που είναι το τμήμα των στατιστικών στοιχείων της παραγωγής κάθε πόστου (ω, ναι κάθε πόστο έχει στατιστικές που είναι μετρήσιμες και ελέγχονται) αλλά και των Αναφορών ώστε να υπάρχουν στοιχεία. Έτσι κάποιος αντιλαμβάνεται πού πάει.

π.χ. αν οι εγγραφές σε μέλη ή οι ανανεώσεις είναι κάτω, τα στατιστικά αυτά στοιχεία καταγράφονται και αναφέρονται από το Τμήμα 3 και οι ανάλογες ενέργειες αναλαμβάνονται ώστε να αλλαχτεί η κατάσταση. Αλλιώς κάποιος ανακαλύπτει "ξαφνικά" ότι τα μέλη έχουν πέσει δραματικά και δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Αν οι στατιστικές παρακολουθούνται τακτικά (π.χ. ανά εβδομάδα) τότε μπορεί να θυμηθεί και να καταλάβει τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και δεν γίνανε ανανεώσεις ή δεν είχαμε νέες στατιστικές.

Εδώ θέλω να πω ότι οι στατιστικές δεν κρατιούνται ως αυτοσκοπός. Οι στατιστικές μπορούν να αποτυπωθούν σε διάγραμμα και ανάλογα με τις ενδείξεις του γραφήματος να ερμηνευθούν. Π.χ. Η στατιστική των εγγραφών νέων μελών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 5 νέα μέλη και αυτή την εβδομάδα ήταν 6 νέα μέλη. Αυτή είναι μια ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ονομάζεται ΝΟΡΜΑΛ δηλαδή μια κανονική κατάσταση. Δεν είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ή κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Κίνδυνος θα ήταν αν εγγραφόντουσαν μόνο 2 μέλη (πολύ πιο κάτω) και Έκτακτη Ανάγκη ας πούμε 4, δηλαδή έστω και λίγο πιο κάτω. Αλλά στην Κανονική Κατάσταση (Νόρμαλ) δεν κάνεις τα βήματα που θα έκανες στον Κίνδυνο ή στην Έκτακτη Ανάγκη. Κάνεις άλλα βήματα. Κάθε Κατάσταση δηλαδή έχει και διαφορετικά βήματα, διαφορετική φόρμουλα. π.χ. Στην Κανονική Κατάσταση δεν αλλάζεις τίποτα. Γράφτηκαν 6 μέλη (λίγα παραπάνω) και ο εγγραφέας καθόταν στην ρεσεψιον και κάπνιζε τσιγάρα; Τον αφήνεις να καπνίζει τσιγάρα στην ρεσεψιόν. Δεν αλλάζεις ΤΙΠΟΤΑ. Επίσης δεν υπάρχουν άγρια και σκληρά και αυστηρά μέτρα που χρειάζεται να λάβεις. Η ηθική είναι ήπια. Όταν όμως πέφτει η στατιστική και ειναι π.χ. Κινδυνος τότε εφαρμόζεις άλλη φόρμουλα. Π.χ. το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να παρακάμψεις τις συνήθειες σου και τις ρουτίνες που ακολουθείς συνήθως. π.χ Πιάνει φωτιά; Σηκώνεσαι από εκεί που καθεσαι και πιάνεις κουβάδες με νερό ή τον πυροσβεστήρα (αν υπάρχει). Χειρίζεσαι τον Κίνδυνο. Αναθέτεις στον εαυτό σου κατάσταση Κινδύνου και βρίσκεις τι έκανες που ήταν εκτός ηθικής και προκλήθηκε η φωτιά.

Σε κάποιους όλα αυτά μπορεί να ακούγονται τρελά ή αχρείαστα αλλά οποιαδήποτε μεγάλη επιχείρηση διαθέτει οργανόγραμμα και μάλιστα με κάποια ευφυία στημένο ώστε να δημιουργείται ροή.

Αν λοιπόν οι στατιστικές που συλλέγει το Τμήμα 3 είναι πάνω για την Παραγωγή αλλά κάτω για τον Κλάδο των Οικονομικών, προφανώς ο Κλάδος Παραγωγής τυγχάνει προστασίας και επιβράβευσης ενώ τα οικονομικά θα πρέπει να εφαρμόσουν μια άλλη κατάσταση που είναι και η σωστή.

Έτσι φαίνεται και που υπάρχουν ΚΕΝΑ στο οργανόγραμμα και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μια δραστηριότητα βρίσκοντας και τα κατάλληλα άτομα για τα κατάλληλα πόστα.

Να μην κουράσω περισσότερο, ελπίζω ότι έδωσα μια μικρή εικόνα μιας κάποιας ροής.

Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση και να δώσουμε ιδέες και να φτιαχτεί ένα οργανόγραμμα ροής ώστε τα πόστα να συνδέονται μεταξύ τους και η δουλειά τους να έχει συνέχεια και αποτέλεσμα ως υπο-προϊόντα που οδηγούν στο τελικό προϊόν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/04/2017 17:20 #4887 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά,κύριε Σισμανίδη.

Δυστυχώς,στην εταιρία που εργαζόμουν,υπήρχε μέν οργανόγραμμα,αλλά τα περισσότερα "όργανα",δηλαδή οι job positions εκτελούνταν από μένα,που ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας,υπεύθυνος παραγγελιών πρός προμηθευτές,υπεύθυνος διαγωνισμών,υπεύθυνος προγραμματισμού αποστολής σε πελάτες,υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας κλπ.Πάλι καλά που υπήρχε ένα άτομο γιά να κάνη τίς εξωτερικές εργασίες και μιά αποθηκάριος (που πάλι έπρεπε να παίρνη εντολές από εμένα...) και ένας υπεύθυνος πωλήσεων και ανάπτυξης εργασιών.Οπως καταλαβαίνετε,με ένα τέτοιο οργανόγραμμα δέν μπορεί να υπάρξη καμμιά "ροή"..

Θα χαρώ να συνεχίσουμε την συζήτηση γιά να δώσουμε ιδέες και να σχεδιάσουμε το οργανόγραμμα τής ΔηΞα.Προτείνω μάλιστα να δημιουργηθή μιά Ομάδα Εργασίας με τον κο Κοσμόπουλο,που θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα-ενδεχομένως και με μεταξύ μας συναντήσεις.

Θα μπορούσα επίσης να συμμετάσχω στην ανάπτυξη τού εγχειριδίου ποιότητας (το οποίο είναι μιά σημαντικώτατη δουλειά και δέν βλέπω να υπάρχη κάποιο τέτοιο εγχειρίδιο στην ΔηΞα.

Ισως θα έπρεπε να κάνουμε κάποια συνάντηση με τους "ιθύνοντες" (πρόεδρο,αντιπροέδρους,τον οικονομικό μας διαυθυντή κο Σαρρή κλπ) γιά να ξεκινήσουν όλες αυτές οι διαδικασίες.Καταλαβαινω ότι τώρα υπάρχει ώς προτεραιότητα η διοργάνωση τού συνεδρίου,αλλά υποθέτω ότι ένα θέμα τού συνεδρίο θα είναι και η οργάνωση τής λειτουργίας τού ίδιου τού κόμματός μας.

Ευχαριστώ γιά την προσοχή σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/04/2017 21:03 #4893 από gtarasidis
Απαντήθηκε από gtarasidis στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Εγώ για τους τρεις πυλώνες που αναφέρθηκαν προτιμώ τα 3Α:
Ασφάλεια (Εξωτερικών, Στρατός, Περιφερειακή, Δημοτική, Πολιτικά ασφάλεια)
Ανάπτυξη (Οικονομία, Δημόσια Έργα, Εμπόριο, Παραγωγή, Υπηρεσίες)
Άνθρωπος (Δικαιοσύνη, Εσωτερικών, Περιβάλλον, Εκπαίδευση, Θρησκεία, Πολιτισμός)

Αυτοί οι τρεις πυλώνες μπορούν να περιέχουν ΟΛΟΥΣ τους τομείς δραστηριότητας και να περιέχονται σε όλες τις οργανώσεις. Έτσι κάποιος που ασχολείται με την Ασφάλεια μπορεί να δουλεύει σε Δημοτικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο. Αντίστοιχα θα ήταν και το οργανόγραμμα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

3 ΜΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ 3 ΜΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ 3 ΜΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠ.ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



11 ΜΕΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ 11 ΜΕΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ 11 ΜΕΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Π.Ο. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ο. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΘΡ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Π.Ο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

29/04/2017 15:22 #4894 από theosismanides
Απαντήθηκε από theosismanides στο θέμα Οργανόγραμμα "δημιουργίας, ξανά!"
Aγαπητέ κύριε Ταρασίδη,

Αντιλαμβάνομαι τα 3Α και το οργανόγραμμα για το οποίο μιλάτε και που συνοψίζει πολύ ωραία όλους τους τομείς που θα πρέπει να ενδιαφέρεται και να δραστηριοποιείται ένα πολιτικό κίνημα. Όμως πρέπει να κάνουμε μια διαφοροποίηση εδώ. Και είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γιατί ένα οργανόγραμμα ειναι εκεί (υποτίθεται) για να υποστηρίζει την Παραγωγή, όποια κι αν είναι αυτή.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω το εξής και να κάνω την εξής διάκριση: τα 3Α αποτελούν μέρος της Παραγωγής ενός πολιτικού κόμματος. Αποτελούν τους Πυλώνες για το Έργο που παράγει ένα πολιτικό κόμμα.

Όμως στο οργανόγραμμα που προτείνω και το οποίο γνωρίζω αρκετά καλά το κύριο στοιχείο είναι η ΡΟΗ και η όσο το δυνατόν καλύτερη επιβοήθηση στην παραγωγή του έργου ενός οργανισμού.

Δεν είναι ένα εύκολο έργο να ενσωματώσεις τα 3Α σε ένα τέτοιο Οργανόγραμμα αλλά όταν "έριξα" αυτή την ιδέα για ένα Οργανόγραμμα Ροής είχα περισσότερο κατά νου τους υπόλοιπους Κλάδους που επιβοηθούν την Παραγωγή. Θέλω να πω ότι είχα περισσότερο κατά νου τον σχεδιασμό και την στελέχωση ενός Οργανογράμματος που θα είχε και ως μέλημά του το να προβλεφτεί το πώς υποστηρίζεται το έργο του κόμματος π.χ. στον Τομέα της Οικονομίας ή και της Παιδείας για παράδειγμα.

Εάν δηλαδή δεν σχηματιστούν Κλάδοι και θέσεις που θα προβλέπουν ένα όγκο εθελοντών ή ακόμη ακόμη και ένα Τομέα Χορηγιών και Συνδρομών (προσωπικό και χρήματα) τότε όλα τα άλλα θα υπολειτουργούν.

Εάν οι θέσεις του κόμματος είναι γνωστές σε λίγους δεν πάει να πει ότι ειναι γνωστές και στο Πανελλήνιο και αυτό πάλι δεν είναι δουλειά της Παραγωγής αυτής καθ᾽ εαυτής αλλά του Κλάδου Προώθησης.

Επαναλαμβάνω δεν είναι εύκολο και για μένα να δώσω την πλήρη εικόνα και πολυ περισσότερο να πείσω κάποιους ανθρώπους για το Οργανόγραμμα που προτείνω αλλά εκείνο που εν πάση περιπτώσει πρέπει να ληφθεί υπόψη ειναι η Ροή του Οργανογράμματος.

Και όταν λέω Ροή εννοώ το εξής και το βάζω πάλι κατά Κλάδους

Κλάδος 7. Στρατηγική και πολιτική του κόμματος

Επιτελικός Κλάδος Ο Πρόεδρος ή Ιδρυτής και ο Γενικός Διευθυντής μαζί με το Πολιτικό Συμβούλιο και την Εθνική Επιτροπή που καθορίζουν την Πολιτική

Κλάδος 1. Στρατολόγηση μελών (μπορούμε να βρούμε και καλύτερη λέξη αλλά αυτό είναι το νόημα, άτομα που καλούν άλλα άτομα να βοηθήσουν είτε ως εθελοντές είτε ως μέλη του προσωπικού αν προβλέπεται.

Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ για να επιβληθεί η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 7.

Δηλαδή ο Κλάδος Προσωπικού και Επικοινωνιών. Αν δεν υπάρχει εκεί κανείς ή υπάρχουν ελάχιστοι για να στρατολογούν άλλους με θέρμη και πίστη που λένε και να αναθέτει πόστα στο κάθε άτομο (όχι μόνο προεκλογικά αλλά στην καθημερινότητα) ο οργανισμός ΔΕΝ αναπνέει.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Βλέπετε υπάρχει μια ροή. Κάποιοι είναι εκεί για να πείσουν τον κο Σισμανίδη ή τον κο Ταρασίδη να αναλάβουν κάποια συγκεκριμένα πόστα, εθελοντικά ή και οργανικά αν προβλέπεται, ξαναλέω.

Κλάδος 2 Εφόσον υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί, το αμέσως επόμενο βήμα είναι αυτοί οι άνθρωποι να φροντίσουν, εφόσον έχουν θεσπιστεί οι θέσεις του κόμματος να τις ασπαστούν και να τις υποστηρίξουν και άλλα άτομα και μάλιστα να καταβάλλουν χρήματα ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ο Οργανισμός και να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην Παραγωγή που ειναι και το ζητούμενο. Εδώ μιλάμε για Χορηγίες και Συνδρομές.


Και ο Κλάδος 2 ή Κλάδος ήδη Ενεργών Μελών και Χορηγιών (στην περίπτωσή μας) ασχολείται ακριβώς με αυτό. Να επανεγγράφονται όσα μέλη έχουν ήδη γραφτεί αλλά και να προβαίνουν σε κάποιου ειδους χορηγίες κατά καιρούς ώστε το οικονομικό να μην είναι θέμα για το κόμμα.

Και τότε έχει κάποιος αρκετή Ενέργεια (σε χρήμα αλλά και σε άτομα που δέχονται κάποια σχετική ανταλλαγή εφόσον έχουν και οργανικές θέσεις) για να προχωρήσει στην καθεαυτού Παραγωγή που συμφωνώ περιλαμβάνει όσα θέτετε στα 3Α. Και αυτός είναι ο Κλάδος 3 των Οικονομικών.

Ώστε να περάσουμε στον Κλάδο 4 της Παραγωγής με το προσωπικό που πρέπει να απασχολεί και το όποιο έργο και προϊόντα κρίνεται από τους αρμόδιους ότι πρέπει να έχουμε ως πολιτικός φορέας που διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή και μετά να υπάρχει Διόρθωση από τον Κλάδο 5 ώστε αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες να συνάδουν και να είναι σύμφωνα με την Πολιτική που έχει θεσπίσει ο Επιτελικός Κλάδος 7.

Και τέλος επειδή υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο εκτός των ήδη μελών ο Κλάδος 6 πέραν από το ότι φροντίζει τα προϊόντα και οι υπηρεσίες ενός οργανισμού να παραδίδονται, φροντίζει επίσης για την Ευρεία Διάδοση των ιδεών του οργανισμού με εκδηλώσεις, εκδόσεις, μαζικές αποστολές email αλλά ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Δημιουργεί νέες εστίες διάδοσης (π.χ. στην Επαρχία κλπ.) πράγματα που ήδη υπάρχουν βέβαια αλλά μπορούν να συντονιστούν καλύτερα γνωρίζοντας τη θέση τους στο Οργανόγραμμα.

Αυτά ως απόψεις επι του θέματος και ελπίζω να είναι κατανοητά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gtarasidis, kostasBouikidis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: panosk
Powered by Kunena Φόρουμ