Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρωτοβουλία 100 εκατ. ευρώ για την ανεργία

05/10/2013 12:20 - 05/10/2013 12:21 #3390 από EKONSTAS
Παραθέτω ακολούθως δύο σύνδεσμους σχετικά με το θέμα.
Ο πρώτος αφορά την γνωστοποίηση της είδησης και ο δεύτερος (και σημαντικότερος) ενημέρωση σχετικά με το πως θα χειριστεί το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη διάθεση των κεφαλαίων. Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο φόρουμ του LinkedIn σας έχω αντιγράψει το κείμενο.
Θα μπορούσαμε σαν πολιτικός φορέας να διαμορφώσουεμ κάποιες προτάσεις και να τις αποστείλουμε ή (ευκταίο) να συμμετάσχουμε στο συνέδριο αρχές του 2014. Θα είναι καλή διαφήμιση για τις θέσεις μας και θα αποκτήσουμε ερείσματα στο χώρο.

www.tovima.gr/society/article/?aid=533226

www.linkedin.com/groupAnswers?viewQuesti...l=&ut=0KO4Q0DuUucBY1

Μια ακόμα πρωτοβουλία για την δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Το Ίδρυμα ανέλαβε τη δέσμευση για την μακροπρόθεσμη διάθεση του συγκεκριμένου ποσού με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας να δημιουργηθούν δουλειές, σε μια περίοδο που η νέα γενιά πλήττεται σφοδρά από την ανεργία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων στην χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο ξεπέρασε το 60%.
«Η κατάσταση είναι δυσχερής. Όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ' όλη, σχεδόν τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους» επισήμανε σήμερα, Παρασκευή, κατά την αναγγελία του προγράμματος ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. «Προτού χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης, όπως αναγνωρίζει το Ίδρυμα στην ανακοίνωσή του, δεν mπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διάθεσης κεφαλαίων, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.
Καινοτομία και συνεργασία
Η δημιουργία νέων ευκαιριών απαιτεί καινοτομία και τη συνεργασία διαφόρων τομέων, συμπεριλαμβανομένων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του κοινωφελούς τομέα.
Για το λόγο αυτό, το Ίδρυμα πρόκειται να διοργανώσει ένα συνέδριο στην Νέα Υόρκη, στις αρχές του 2014, με σκοπό τη διερεύνηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, καθώς και την εξέταση προγραμμάτων που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.
Στο πλαίσιο αυτό, επιζητά την συμμετοχή οικονομολόγων, φορέων διαμόρφωσης πολιτικής, ιδρυμάτων, ΜΚΟ, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών. Οι αξιόλογες προτάσεις που θα προκύψουν, θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά και άμεσα

Ηλίας Κώνστας
ΠΟ Νότιας Αθήνας
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

Email: [email protected]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ