ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

14/03/2013 18:01 #1416 από Paschalis
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημιουργήθηκε από Paschalis
Σας παραθετω ενα ενδιαφερον αρθρο σχετικα με την φορολογια των ομογενων. Η παρανοια του Ελληνικου κρατους !!!

Hμερομηνία: 21/09/2012-21/09/2012Άρθρο του ΟΡΕΣΤΗ ΣΕΪΜΕΝΗ, φοροτεχνικού, συγγραφέα, ειδικού συμβούλου σε θέματα ομογενών.
Ημερομηνία πρώτης ανάρτησης: 19/9/2012

Μαύρα σύννεφα εμφανίζονται στις σχέσεις τής Ελληνικής Πολιτείας με τούς Ομογενείς Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από τούς Ομογενείς έχουν στην κυριότητά τους περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα (π.χ. ενοίκια) στην Ελλάδα. Για τα περιουσιακά αυτά στοιχεία και εισοδήματα υποβάλλουν από παλιά Φορολογική Δήλωση στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πολιτεία με συνεχείς Νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και με ερμηνευτικές εγκυκλίους της στα έτη 2011 και 2012, ζήτησε... και από τούς Ομογενείς, που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, να προσκομίσουν διάφορα δικαιολογητικά με τα οποία θα επιβεβαιώνεται ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και ότι έχουν υποβάλλει εκεί , στο εξωτερικό, την Φορολογική τους Δήλωση, για το παγκόσμιο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, η Βουλή ψήφισε στις 31/3/2011 τον νόμο 3943/2011 και με σχετική διάταξη εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό των Οικονομικών να καθορίσει ποια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ πρέπει να προσκομίζουν από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο, όσοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, με απώτερο σκοπό να μην φορολογηθούν στην Ελλάδα και τα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος στην Αλλοδαπή.

Ο Υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε το 2012 τρεις Ερμηνευτικές Εγκυκλίους με τις οποίες ζητά από τούς κατοίκους Εξωτερικού,αλλά και από τούς Ομογενείς, να προσκομίσουν στην Ελλάδα «Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας» από την εφορία της φορολογικής κατοικίας του στο εξωτερικό. Έτσι στην ουσία ο Υπουργός θέλει να ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ εάν έχουν δηλωθεί και στο εξωτερικό και τα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (π.χ. έσοδο από ενοίκιο που εισπράττει στην Ελλάδα ο 'Ελληνας Ομογενής που διαμένει π.χ. στην Αυστραλία). Εάν δεν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Ελλάδα, η εφορία τής Ελλάδος θα τον φορολογήσει για το παγκόσμιο εισόδημά του.

Στην περίπτωση μάλιστα που δεν έχει υπογραφεί Διμερής Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο άλλο Κράτος (π.χ. Αυστραλία) το Υπουργείο ζητά από τον ξένο κάτοικο (και τον 'Ελληνα Ομογενή) να του προσκομίσει το αντίγραφο τής φορολογικής του δήλωσης που υπέβαλλε στο άλλο Κράτος στην οποία να έχει δηλώσει και το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα (το οποίο ούτως ή άλλως έχει φορολογηθεί στην Ελλάδα).

Με τα παραπάνω κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους φιλήσυχους Ομογενείς Έλληνες, οι οποίοι είναι μονίμως εγκατεστημένοι σε άλλα κράτη και έχουν και κάποιο εισόδημα στην Ελλάδα. Είναι πρόβλημα φορολογίας που μέχρι σήμερα δεν είχαν. Είναι πρόβλημα φορολογίας που ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ θα δημιουργήσει στους Έλληνες Ομογενείς ενώ δέν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια παρανομία δεδομένου ότι τα εισοδήματα που προκύπτουν στην Ελλάδα έχουν δηλωθεί καί έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα.

Φαίνεται αδιανόητο αυτό πού πρόκειται να γίνει: Δηλαδή, η μαμά – Πατρίδα Ελλάδα να θέλει να δημιουργήσει-φορολογικά καί άλλα- προβλήματα στα παιδιά της που κατοικούν μόνιμα στο Εξωτερικό !!!!!!!!!!!!!!

Και μάλιστα οι Ελληνικές Αρχές να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των Ξένων φορολογικών Αρχών!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά υπάρχει και άλλο πρόβλημα : η εμπλοκή των τοπικών Δ.Ο.Υ. στην φορολογία των εισοδημάτων των Ομογενών που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό. Η Εμπλοκή αυτή δημιουργεί έναν πρόσθετο λόγο ταλαιπωρίας και εκνευρισμού κυρίως των ομογενών Ελλήνων του Εξωτερικού οι οποίοι ενώ φορολογούνται στο άλλο κράτος για το εισόδημά που αποκτούν εκεί, ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (άκουσον-άκουσον!!) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που τούς δίνει ο νόμος από αυτή τους την ιδιότητα.

Καί κινδυνεύουν να φορολογηθούν δυο φορές στα δύο Κράτη για το ίδιο εισόδημα.

Οι υπάλληλοι των τοπικών Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα , βρέθηκαν απροετοίμαστοι σε αυτό τον ρόλο γιατί δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ούτε έχουν την πείρα σε υποθέσεις και θέματα κατοίκων εξωτερικού, πράγμα που δημιουργεί καθυστερήσεις, γραφειοκρατίες καί πρόσθετα προβλήματα, κυρίως στους Ομογενείς μας.

(Φαντάζεσθε τι θα γίνει εάν οι ξένες Αρχές πληροφορηθούν ότι οι φορολογικοί τους κάτοικοι δεν δήλωναν εκεί επί χρόνια κάποιο εισόδημα που υπήρχε στην Ελλάδα;)

Δεν γνωρίζω αν τα σχετικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την Αρμοδία Υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου των Οικονομικών, εκφράζουν την βούληση τής πολιτικής ηγεσίας του. Δεν είμαι σίγουρος εάν όλοι τους γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα προκύψουν εάν τα παραπάνω μέτρα εφαρμοστούν στο μέλλον. Ενα είναι σίγουρο: ότι θα διαταραχθούν οι σχέσεις των Ελλήνων τής διασποράς με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα, δηλαδή με εμάς όλους που τους αγαπάμε γιατί είναι αδέλφια μας , διότι είναι Έλληνες

Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική γιατί διαφορετικά:
1. Οι ομογενείς θα αναγκαστούν εξ αιτίας της να πληρώσουν διπλούς φόρους για το εισόδημά τους που προκύπτει στην Ελλάδα
2. Η Ελληνική Κυβέρνηση και εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα εκτεθούμε και θα φανούμε στο εξωτερικό ότι για άλλη μιά φορά τρωγόμαστε μεταξύ μας (είμαστε ειδικοί στις απογραφές που καταλήγουν σε τραγωδίες.....)
3. Οι Ομογενείς θα φοβούνται να έλθουν στην Ελλάδα και δεν θα επενδύσουν ποτέ στο μέλλον στην Ελλάδα

Υ.Γ. Τό παρόν απευθύνεται σε όλους τούς Έλληνες, αλλά κυρίως στον κο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κο ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ με την ελπίδα ότι η παρέμβασή του θα προλάβει το κακό που θα έλθει όταν οι ομογενείς μας καταλάβουν τι τούς περιμένει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mich1983

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ