2ο Τακτικό Συνέδριο 2017


Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από το 1ο τακτικό συνέδριο της "δημιουργίας". Σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να πάμε ξανά σε συνεδριακές διαδικασίες για να ψηφίσουμε για πρόεδρο και όργανα. Είναι και το timing πρόσφορο. Η "Δημιουργία" εδώ και καιρό δέχεται ένα νέο ρεύμα στελεχών που όχι μόνο την κρατάνε ζωντανή, με τεράστιο κόπο και κόστος, αλλά της έχουν προσδώσει δυναμική, που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζει τις αρχές του 2012 και διευρύνουν την αποδοχή της από την κοινωνία, τουλάχιστον των σκεπτόμενων ανθρώπων. Ούτως ή άλλως ιδεολογικά έχουμε νικήσει αφού τα θέματα που πρώτοι θέσαμε στον δημόσιο διάλογο συζητιούνται απ' όλους ανοιχτά και τις θέσεις μας τις υιοθετούν, εκόντες άκοντες, μέχρι και οι "κυβερνώντες".
Το προηγούμενο συνέδριο ήταν και διαδικτυακό και με φυσική παρουσία. Θα μπορούσε και το προσεχές να είναι έτσι. Ή θα μπορούσε να είναι ολοκληρωτικά διαδικτυακό, ασύγχρονο σε κάποιες λειτουργίες και σύγχρονο σε κάποιες άλλες. Βέβαια, τίποτε δεν υποκαθιστά την φυσική παρουσία και την χαρά που αυτή δίνει, αλλά υπάρχει πάντα το πρόβλημα της απόστασης.
Πάντως είναι μια ευκαιρία να ξανασμίξουμε, να πάρουμε αποφάσεις για την πορεία μας, και να αναδειχθούν αιρετοί που δουλεύουν και έχουν πολλές αντοχές ακόμα.
Θάνος Τζήμερος

Powered by Kunena Φόρουμ