Και εγένετο Δημιουργία Ξανά... capital.gr

13/03/2012 15:32 #5016 από grarticles
Και εγένετο Δημιουργία Ξανά... capital.gr δημιουργήθηκε από grarticles
Η Δημιουργία Ξανά, είναι μια κίνηση πολιτών που έγινε κόμμα,...

Η Δημιουργία Ξανά, είναι μια κίνηση πολιτών που έγινε κόμμα, μόλις λίγων μηνών. Η στήλη μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο συνέβαλε στο έρθουν σε επαφή οι συμπολίτες που την συνάρθρωσαν. Βλέπε: Ανοιχτή επιστολή επιστολή στην κα Μέρκελ

Την Κυριακή που μας πέρασε είχε την ιδρυτική της συνδιάσκεψη στο Χίλτον της Αθήνας όπου συμμετείχαν περί τα 900 άτομα. 

Σκοπός του νέου κόμματος να σαρώσει το πολιτικό σκηνικό της διαφθοράς και της παρασιτοκρατίας. 

Βασικός ομιλητής της συνάντησης της Κυριακής  ήταν ο ιδρυτής της «Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος.  Στην χειμαρρώδη ομιλία του με τίτλο «Οδηγίες κατασκευής για αυτό που δεν ξανάγινε», τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας των Πολιτών, της επαναφοράς της έννοιας του υπεύθυνου, ενεργού πολίτη, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού χωρίς «μεσάζοντες» επαγγελματίες πολιτικούς.

Γι’ αυτό, μια από τις βασικές θέσεις του νέου κόμματος είναι, όπως δηκτικά υπογράμμισε:«Κανένας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο. Αυτό σημαίνει ότι θα «στερηθούμε» των υπηρεσιών του φυτωρίου των κομματικών νεολαιών και των ανεπάγγελτων γόνων των πολιτικών «τζακιών». Δεν πειράζει, θα το αντέξουμε.»

Πηγή: Catital.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ