Οι απεργοί του ΕΚΠΑ θα δηλώσουν αν απήργησαν...

13/12/2013 15:05 #5029 από grarticles
Ειδικότερα, σε έγγραφό του από την περασμένη Τρίτη (10/12) ο...

panepgensynΟι απεργοί θα δηλώσουν πόσα χρήματα θέλουν να χάσουν επειδή απήργησαν! Συγκεκριμένα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καλούνται να δηλώσουν οι ίδιοι μετά τη λήξη της απεργίας πόσες ημέρες απήργησαν. Θα δηλώσουν ότι απήργησαν συνολικά 14 εβδομάδες –τόσες εβδομάδες απεργίας έχει κηρύξει ο σύλλογός τους–, χάνοντας μισθούς τριών και πλέον μηνών; Και πότε θα λήξει η απεργία τους; Χθες το Δ.Σ. του συλλόγου διοικητικών κήρυξε τη λήξη της και κάλεσε τους υπαλλήλους στις θέσεις τους από τη Δευτέρα. «Οσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την ευθύνη», ανακοίνωσε το Δ.Σ. Αλλωστε και η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ όρισε ότι τη Δευτέρα όλο το ίδρυμα θα λειτουργήσει κανονικά. Ομως, επίσης χθες, η γενική συνέλευση των υπαλλήλων καθαίρεσε το Δ.Σ. (η πλειοψηφία του πρόσκειται στην κυβέρνηση), υπερψηφίζοντας σχετική πρόταση μορφής αριστερών παρατάξεων (πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) που δήλωσαν ότι στη σημερινή συνέλευση θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.


Ειδικότερα, σε έγγραφό του από την περασμένη Τρίτη (10/12) ο γενικός διευθυντής Προσωπικού του ΕΚΠΑ Π. Φωτόπουλος ανέφερε ότι εάν δεν ενημερωθούν ο εκκαθαριστής αποδοχών και η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού για το προσωπικό που απεργεί, για το προσωπικό ασφαλείας και για όσους εργάστηκαν, τότε «ο εκκαθαριστής εντέλλεται να θεωρήσει ότι όλο το προσωπικό απήργησε όλο τον μήνα Οκτώβριο και η τελική εκκαθάριση, θετική ή αρνητική, θα γίνει με τη λήξη της απεργίας». Ουσιαστικά, δηλαδή, όπως ανέφεραν στην «Κ» πανεπιστημιακοί του ΕΚΠΑ, «έως τώρα οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά και κάθε υπάλληλος θα κληθεί να δηλώσει ο ίδιος μετά τη λήξη της απεργίας πόσες ημέρες τελικά απήργησε». Μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος με το παραπάνω έγγραφο ανακάλεσε προηγούμενο δικό του (από τη Δευτέρα 9/12) στο οποίο ανέφερε ότι «ο εκκαθαριστής εντέλλεται να υπολογίσει 8 ημέρες απεργίας, για όλο το προσωπικό, για τον Οκτώβρη, και τελική εκκαθάριση με τη λήξη της απεργίας».

Ταυτόχρονα, για την απεργία τον Σεπτέμβριο φέρεται να έχει εξαιρεθεί από τις περικοπές το διάστημα από 9/9 έως 13/9, επειδή η Σύγκλητος, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, ανέστειλε τη λειτουργία του ΕΚΠΑ το ίδιο διάστημα.

 

Πηγή: kathimerini.gr - Απόστολος Λακασάς

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ