Εγκαίνια ημιτελών έργων (που έχουν ήδη εγκαινιαστεί!)

06/02/2013 16:01 #5050 από grarticles
...

Matt Krause - FlickrΕικοσιτρία χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών και αφού έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών εγκαινίασε χθες το ημιτελές τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, μήκους 11,5 χιλιομέτρων, του αυτοκινοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος, που είχε δοθεί στην κυκλοφορία για πρώτη φορά την άνοιξη του 2000 αλλά ένα χρόνο μετά καταστράφηκε λόγω κατολισθήσεων, διευκολύνει σημαντικά τους οδηγούς.


Ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα – Καλαμάτα (250 χιλιόμετρα) θα μειωθεί περίπου κατά τριάντα λεπτά, στις 2 ώρες, από 2 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα. Βέβαια το τμήμα που βιάστηκε να εγκαινιάσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δεν είναι το τελικό! Το έργο ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2013 οπότε και θα παραδοθεί η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας, μήκους 400 μέτρων. Σήμερα η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παράκαμψης.

Το έργο είχε ξεκινήσει ως παραδοσιακή εργολαβία και στην πορεία εντάχθηκε στη σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα την οποία έχει αναλάβει η κοινοπραξία «Μωρέας», με επικεφαλής τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η προχειρότητα του αρχικού σχεδιασμού αποδεικνύεται από το γεγονός πως μετά την καταστροφή του 2001 απαιτήθηκαν δύο χρόνια για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης της κατολίσθησης και ανακατασκευής του αυτοκινητοδρόμου. Τώρα όλοι περιμένουν την ολοκλήρωση της τοξωτής γέφυρας και τα νέα εγκαίνια…

Πηγή: fotiskollias.wordpress.com

 Φωτογραφίαcc-logo: Matt Krause - flickr 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ