Βιβλιάριο Υγείας Νεογέννητου: Γραφειοκρατικός πρωταθλητισμός

16/11/2013 18:54 #5057 από grarticles
1) Αίτηση (χορηγείται και πρωτοκολλείται μετά τον...

opad-logoΑγαπητοί φίλοι, αυτά είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να βγάλω βιβλιάριο υγείας στη νεογέννητη κόρη μου.

Διαβάστε γιά να φρίξετε (επειδή είναι νεογέννητο γλίτωσα το 5…):

 

Δικαιολογητικά για έκδοση βιβλιαρίου παιδιών ηλικίας κάτω από 18 ετών (βάσει της ΚΥΑ αριθμ. Οικ. 2/7029/0094/8-2-05 ΦΕΚ 213/17-2-05 τ.Β’)




1) Αίτηση (χορηγείται και πρωτοκολλείται μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από Υπηρεσία ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ)

2) Απογραφικό δελτίο (χορηγείται από ΟΠΑΔ) συμπληρωμένο και
απογεγραμμένο από τον/την υπάλληλο και θεωρημένο για την
ακρίβεια των στοιχείων από τον προϊστάμενο του υπαλλήλου με την υπογραφή, τη σφραγίδα και τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας

3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης - Για νεογέννητα ληξιαρχική πράξη γέννησης

4) Υπεύθυνη δήλωση το Ν1599/86 του προστάτη υπαλλήλου που θα δηλώνει ότι το παιδί δεν είναι εγγεγραμμένο σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο ή οργανισμό

5) Μια (1) φωτογραφία (παιδιά πάνω από τεσσάρων χρονών)

6) Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (για τα νεογέννητα το έγγραφο του ΚΕΠ με τον ΑΜΚΑ)

7) Βεβαίωση αποδοχών και κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη υπέρ του Δημοσίου του άμεσα ασφαλισμένου

8) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 του προστάτη, από όπου προκύπτει ότι το αναφερόμενο άτομο είναι προστατευόμενο μέλος. Σε περίπτωση που υποβάλλει το ίδιο φορολογική δήλωση, αντίγραφο αυτής που φαίνεται ότι δεν υπάρχει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που να δημιουργεί ίδιο δικαίωμα ασφάλισης σε άλλο φορέα (μόνο για τέκνα άνω του ενός έτους)

9) Σε περίπτωση αδυναμίας του άμεσα ασφαλισμένου, εξουσιοδότηση θεωρημένη από δημόσια αρχή.

10) Ταυτότητα.

 

Με όλα αυτά λοιπόν μαζεμένα, Δευτέρα πρωί ξεκινώ για την κατάθεση στον ΟΠΑΔ μέσα σε καταρρακτώδη βροχή. Μετά από 50 λεπτά περίπου φτάνω μούσκεμα και δίνω τα χαρτιά σε μια κυρία. Αφού τα βλέπει, και τα ξαναβλέπει, και δεν μπορεί να βρει κάτι λάθος, μου λέει ότι όλα είναι εντάξει και να περάσω.......Α Υ Ρ Ι Ο γιά να πάρω το βιβλιάριο γιατί είχαν πολλή δουλειά (ήμουν μόνος στο γραφείο). Φυσικά δεν το δέχτηκα, και με τα πολλά μου είπαν να περάσω κατά τις 11 για να το παραλάβω. Στις 11 το βιβλιάριο ήταν όντως έτοιμο, και ο υπάλληλος μου είπε ότι τώρα πρέπει να το πάω στα 35 χιλιόμετρα πιό πέρα για να γίνει και η ηλεκτρονική καταγραφή….

Σύνολο χιλιομέτρων (υπογραφή στο απογραφικό, κατάθεση στον ΟΠΑΔ, ηλεκτρονική καταγραφή και επιστροφή στην έδρα μου): 195.

Ένα δικό μου μεροκάματο, 30 ευρώ γιά βενζίνη – και νιώθω, περιέργως, τυχερός. Δεν έτυχε να λείπει κάποιος υπάλληλος ώστε να χρειαστεί να επαναλάβω τη διαδικασία…

Έτσι, μετά από μια τόσο ωραία περιπέτεια τελείωσα με το βιβλιάριο και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα....

Σ. Παπαδόπουλος

 

“Δημιουργία, Ξανά!”:

Όποιος φαντάζεται ότι αυτή η σπατάλη χρόνου και κόπου και η βύθιση του πολίτη στον σαδιστικό γραφειοκρατικό παραλογισμό είναι απλώς μιά ταλαιπωρία χωρίς βαθύτερες καταστροφικές συνέπειες κάνει λάθος. Το κράτος εξευτελίζεται αναγκάζοντας τους πολίτες του να παίζουν στο παράλογο θέατρο που σκηνοθετεί.

Η Δημιουργία, Ξανά! ξεκαθαριζει: Κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας και όλων των άχρηστων, παράλογων δικαιολογητικών που έχει εφεύρει μιά διεστραμμένη γραφειοκρατία γιά να αυτοσυντηρείται. Ένας μόνο ΑΜΚΑ, που θα δίνεται αυτόματα, προσβάσιμος με διαβάθμιση - δηλαδή μόνο στο βαθμό που χρειάζεται γιά να κάνουν τη δουλειά τους - σε όλους τους εμπλεκόμενους στο σύστημα Υγείας.

Τόσο απλά;

Τόσο.

Το τέλος ιστοριών σαν και την πιό πάνω βρίσκεται, αποκλειστικά, στα χέρια των πολιτών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ