Υποχωρεί το ποσοστό των Γερμανών εναντίον της στήριξης της Ελλάδας

20/01/2012 15:05 #5126 από grarticles
Η δημοσκόπηση της ARD αποτυπώνει μια μεταστροφή του κλίματος...

Υποχώρησε αισθητά τους περασμένους μήνες το ποσοστό των Γερμανών που αντιτίθενται στην περαιτέρω οικονομική στήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ευρωζώνη πρέπει να πάψει να επιδιώκει τη σταθεροποίηση του ευρώ, βοηθώντας την Ελλάδα -- ποσοστό χαμηλότερο από το 53% που είχε εκφράσει την ίδια άποψη τον Οκτώβριο. Οι υπέρμαχοι της στήριξης της Ελλάδας αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα από το 42% στο 46%.



Η δημοσκόπηση της ARD αποτυπώνει μια μεταστροφή του κλίματος σε σχέση με την πρώτη φάση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, όταν πολλές γερμανικές εφημερίδες και η κοινή γνώμη της χώρας αντιμετώπιζαν με αυστηρότητα, κάποιες φορές μάλιστα με ειρωνεία, την Ελλάδα, αναφέρει σχετικά το Reuters.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa το Σεπτέμβριο έδειχνε ότι 80% των Γερμανών δεν επιθυμούσε να συμβάλει προσωπικά στη στήριξη της Ελλάδας, με μόλις το 18% να δηλώνει πρόθυμο για κάτι τέτοιο.

Αλλά στο βαθμό που επιδεινώνεται η κρίση, απειλώντας πλέον την ίδια τους την ευημερία, ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί τείνουν να πείθονται από τη στάση της Καγκελαρίου που στηρίζει την Ελλάδα υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το Reuters.

www.tovima.gr

 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ