Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών)

16/10/2012 16:25 #633 από grarticles
Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών) δημιουργήθηκε από grarticles

1. Η Δικαιοσύνη αποτελεί τη βάση της Δημοκρατίας

Οι νόμοι που θεσπίζονται σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να εφαρμόζονται, και η εφαρμογή της νομοθεσίας οφείλει πρωτίστως να έχει αποτέλεσμα. Άρα, το πόσο σκληρά ή χαλαρά εφαρμόζεται η νομοθεσία, εξαρτάται προφανώς και από τις καταστάσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει. H Πολιτεία πρέπει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στην παραβατικότητα και το έγκλημα και να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο. Η απάντησή μας στην ολοένα αυξανόμενη βία, είναι το Κράτος Δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/02/2013 00:23 - 22/02/2013 00:34 #634 από alevapa
Απαντήθηκε από alevapa στο θέμα Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών)
Νομίζω ότι αυτό το κεφάλαιο πρέπει να εμπλουτιστεί με βάση την βέλτιστη Προστασία του Πολίτη από ατυχήματα και καταστροφές καθώς και από έκνομες ενέργειες. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μια καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης με βάση τις απειλές της καθμερινότητας και εκτίμηση της επικινδυνότητας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε ολόκληρο το σύστημα της προστασιας του πολίτη (πρόληψη, ετοιμότητα/επέμβαση, αποκατάσταση, C4I, ενημέρωση/εκπαίδευση) με βάση δείκτες επιδόσεων (π.χ. μέγιστος χρόνος επέμβασης μετά από κλήση έκτακτης ανάγκης, μείωση καρδιακών επισοδείων, τραυματισμών κλπ.) Κάποια στοιχεία υπάρχουν στο Η προστασία του πολίτη από ατυχήματα και καταστροφές, μια ευκαιρία για ανάπτυξη και στα άρθρα που δημοσιεύω κάθε εβδομάδα στα Χανιώτικα Νέα.

Παναγιώτης ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": NickCrete

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/02/2013 09:24 #643 από NickCrete
Απαντήθηκε από NickCrete στο θέμα Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών)
Κι εγώ νομίζω ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός που προτείνει ο κύριος Παναγιώτης είναι η καλύτερη προσέγγιση. Εκτός των άλλων, θα αποτελεί φωτεινή αντίθεση έναντι του άκρατου λαϊκισμού με τον οποίο αντιμετωπίζεται κάθε φορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

[insert witty quote]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ