Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών)

16/10/2012 16:25 #633 από grarticles
Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών) δημιουργήθηκε από grarticles

Οι νόμοι που θεσπίζονται σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να εφαρμόζονται και η εφαρμογή της νομοθεσίας οφείλει πρωτίστως να έχει αποτέλεσμα. 'Αρα, το πόσο σκληρά ή χαλαρά εφαρμόζεται η νομοθεσία εξαρτάται προφανώς και από τις καταστάσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς σήμερα, η στάση ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας μας ως προς το θέμα της Δημόσιας Τάξης είναι εξωφρενικά επιλεκτική. Αρέσκεται στα αναρχικά συνθήματα, χρόνια τώρα γράφει στους τοίχους το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», αλλά από κανέναν δεν ακούστηκε ποτέ κάποιο σύνθημα «μπάτσοι δολοφονημένοι». Μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου αποκτήσαμε άλλη μια μέρα σίγουρου μπάχαλου: την επέτειο Γρηγορόπουλου. Οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου καπηλεύονται τη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού για να κερδίσουν μια ακόμα ποσοστιαία μονάδα στις δημοσκοπήσεις. Φυσικά, κανένας δεν θυμάται ποια μέρα κάηκαν τα 4 θύματα της MΑRFIN, ή τα ονόματα, έστω, των αστυνομικών που δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες. Επιλεκτική είναι η μνήμη τους - συνεπής στις προσταγές του πολιτικού marketing: αξιοποιούν ξεδιάντροπα ό,τι πουλάει.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/02/2013 00:23 - 22/02/2013 00:34 #634 από alevapa
Απαντήθηκε από alevapa στο θέμα Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών)
Νομίζω ότι αυτό το κεφάλαιο πρέπει να εμπλουτιστεί με βάση την βέλτιστη Προστασία του Πολίτη από ατυχήματα και καταστροφές καθώς και από έκνομες ενέργειες. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μια καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης με βάση τις απειλές της καθμερινότητας και εκτίμηση της επικινδυνότητας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε ολόκληρο το σύστημα της προστασιας του πολίτη (πρόληψη, ετοιμότητα/επέμβαση, αποκατάσταση, C4I, ενημέρωση/εκπαίδευση) με βάση δείκτες επιδόσεων (π.χ. μέγιστος χρόνος επέμβασης μετά από κλήση έκτακτης ανάγκης, μείωση καρδιακών επισοδείων, τραυματισμών κλπ.) Κάποια στοιχεία υπάρχουν στο Η προστασία του πολίτη από ατυχήματα και καταστροφές, μια ευκαιρία για ανάπτυξη και στα άρθρα που δημοσιεύω κάθε εβδομάδα στα Χανιώτικα Νέα.

Παναγιώτης ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": NickCrete

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/02/2013 09:24 #643 από NickCrete
Απαντήθηκε από NickCrete στο θέμα Δημόσια τάξη (πλαίσιο αρχών)
Κι εγώ νομίζω ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός που προτείνει ο κύριος Παναγιώτης είναι η καλύτερη προσέγγιση. Εκτός των άλλων, θα αποτελεί φωτεινή αντίθεση έναντι του άκρατου λαϊκισμού με τον οποίο αντιμετωπίζεται κάθε φορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

[insert witty quote]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ