Οδηγίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

29/03/2013 12:42 #2306 από grarticles

2010-10-13-votemouseΗ ηλεκτρονική ψηφοφορία για πολλούς είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Σε πρακτικό επίπεδο πραγματοποιείται με ένα πρόγραμμα φυλλομετρητή (browser) του υπολογιστή ή της συσκευής σας.

Για ασφάλεια αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται:

- Mozilla Firefox (έκδοση 10 ή νεώτερη)

- Google Chrome (έκδοση 8.0 ή νεώτερη)

Αν δεν έχετε κανένα από αυτά τα προγράμματα μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο και εγκαταστήσετε από τα:

http://www.firefox.com

http://www.chrome.com 

Έχει επίσης δοκιμαστεί με επιτυχία η ψηφοφορία από το φυλλομετρητή Safari που είναι αρκετά διαδεδομένος σε συσκευές της εταιρείας Apple (Mac, iPhone, iPad κλπ.).

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε web mail αρκεί να συνδεθείτε στο web-mail σας με ένα από τα παραπάνω προγράμματα, να ανοίξετε το e-mail που σας προσκαλεί στην ψηφοφορία και να ακολουθήσετε το σχετικό σύνδεσμο για την ψηφοφορία.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται κάποιο ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (π.χ. το Outlook της Microsoft) βεβαιωθείτε ότι στον υπολογιστή σας είναι εγκατεστημένος ένας από τους συμβατούς φυλλομετρητές και έχει οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Στη συνέχεια ανοίξετε το σύνδεσμο από το e-mail που σας προσκαλεί στην ψηφοφορία.

Εφόσον όλα τα παραπάνω είναι ρυθμισμένα σωστά ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίγετε τον σύνδεσμο που υπάρχει στο τέλος του e-mail που σας προσκαλεί στην ψηφοφορία (με το πρόγραμμα Firefox ή Chrome).

2. Πιέζετε το πράσινο κουμπί με τίτλο «Συμμετοχή στην ψηφοφορία».

3. Εμφανίζεται ενημερωτικό κείμενο. Πατάτε το πράσινο κουμπί «Εκκίνηση».

4. Εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο της επίμαχης ψηφοφορίας με τις διαθέσιμες επιλογές.  Διαλέγετε αυτές που επιθυμείτε κάνοντας κλικ. Κάθε επιλεγμένο κουμπί αλλάζει χρώμα. Αν από λάθος το επιλέξατε το ξαναπατάτε. Με αυτό τον τρόπο ορίζετε τους σταυρούς προτίμησής σας. Ανάλογα με την ψηφοφορία υπάρχει μέγιστος και ελάχιστος αριθμός επιλογών. Αν δεν διαλέξετε τίποτε αυτό ισοδυναμεί με λευκή ψήφο. 

5. Όταν θα έχετε ολοκληρώσει τις επιλογές σας προχωράτε πιέζοντας το πράσινο κουμπί «Συνέχεια» που υπάρχει στο τέλος του ψηφιακού ψηφοδελτίου.

6. Σας εμφανίζεται σελίδα επισκόπησης των επιλογών σας. Αν υπάρχει λάθος πατήστε «Επιστροφή στην επιλογή υποψηφίων» για να διαλέξετε από την αρχή τις επιλογές σας. Αν είναι όλα σωστά κάνετε κλικ μπροστά από τα κόκκινα γράμματα για να επιβεβαιώσετε τη μυστικότητα της ψήφου σας και πατάτε το κουμπί «υποβολή ψήφου» για να την κρυπτογραφήσετε και αποστείλετε στην ψηφιακή κάλπη.

7. Σας εμφανίζεται ενημερωτικό μήνυμα ολοκλήρωσης υποβολής ψήφου! Στο e-mail σας έρχεται μετά από λίγο ένα κρυπτογραφημένο (μη αναγνώσιμο) αποδεικτικό της ψήφου σας το οποίο μπορείτε να φυλάξετε.

8. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες αν θέλετε μπορείτε να ξαναψηφίσετε αντικαθιστώντας την προηγούμενη ψήφο σας. Ισχύει πάντα μόνο η τελευταία.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή υποστήριξη επικοινωνείτε με το τηλέφωνο ή το e-mail που αναφέρεται στην εκάστοτε πρόσκληση για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης "Συχνές ερωτήσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/03/2013 12:14 #2307 από DIMCE69
Απαντήθηκε από DIMCE69 στο θέμα Οδηγίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Ειμαι μέλος, αλλά δεν έλαβα το email

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/03/2013 13:22 #2316 από serafim
Απαντήθηκε από serafim στο θέμα Οδηγίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με το [email protected]

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ