Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό

29/06/2013 19:53 #3243 από thanos
Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό δημιουργήθηκε από thanos

shutterstock 113568649Αν δεν μπορείς να μετρήσεις, δεν μπορείς να διοικήσεις. Στην Ελλάδα ούτε μετράμε, ούτε διοικούμε. Ποιο είναι το αίτιο και ποιο το αιτιατό μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι πως κανένα σχέδιο δεν συνοδεύεται από μια, υποτυπώδη έστω, μελέτη για το πώς υλοποιείται και πόσο κοστίζει.

Διαβάστε περισσότερα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeorgeLigouris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

30/06/2013 12:57 #3244 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
Θάνο,η διαδικασία τής αξιολόγησης έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τίς απαρχές τού σύγχρονου Ελληνικού κράτους-ακριβώς επειδή είναι μιά διαδικασία που εξελίσσεται,εκσυγχρονίζεται και εναρμονίζεται με τίς εκάστοτε διεθνείς πρακτικές.Ομως,μιά και πρέπει να γίνη έστω και τώρα,άς δεχτούμε ότι "ποτέ δέν είναι αργά".

Τα κριτήρια που παραθέτεις είναι σωστά και αντικειμενικώτατα,αλλά ποιός υπουργός άραγε θα τολμήση να εφαρμόση έστω κι'αυτά,όταν θα πέσουν επάνω του όλοι οι υπόλοιποι με πιέσεις και υποδείξεις γιά τα "δικά τους παιδιά";

Πάρε,γιά παράδειγμα,το "όσοι είναι υπάλληλοι γραφείου και δέν γνωρίζουν την χρήση Η/Υ".Μά οι περισσότεροι απ'αυτούς-ιδιαιτέρως άν είναι νέοι άνθρωποι-είναι προφανές ότι διορίστηκαν στο γραφείο διά "βύσματος" (και δή XLR,αφού το ΑΣΕΠ ορίζει ώς προαπαιτούμενο γιά να επιλέξη κάποιον,την έστω και στοιχειώδη γνώση χειρισμού υπολογιστή).Πώς θα τους βγάλη ο υπουργός "τής αξιολόγησης" απ'την θέση τους,αφού θα το μάθη ο "βύσμας" συνάδελφός του που διόρισε τους ανθρώπους αυτούς και θα πιέση γιά την παραμονή τους εκεί;

Το κριτήριο Νο.12 (οι έχοντες υπογράψει πλαστές βεβαιώσεις) νομίζω πως μπορεί να "συγχωνευτεί" με το κριτήριο Νο.1,καθώς ένας δημόσιος υπάλληλος που υπογράφει κάτι που είναι ψευδές θεωρείται επίσης επίορκος (διότι βλάπτει την υπηρεσία που έχει ορκιστεί να υπηρετεί επ'ωφελεία τού κοινωνικού συνόλου).

Πρός το παρόν δέν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο κριτήριο,αλλά θα προσπαθήσω,οπότε και θα επανέλθω με νεώτερο σχόλιο.

ΥΓ.Περιήλθε στα χέρια μου διακήρυξη διαγωνισμού από μεγάλο Αθηναϊκό νοσοκομείο,στην οποία ζητείται απ'τους υποψηφίους προμηθευτές να υποβάλουν την προσφορά τους και με μορφή "αχρείου" Excel.Η λέξη "αχρείο",μάλιστα,επαναλαμβάνεται και σε άλλη θέση τού κειμένου.Ναί,ξέρω ότι πρόκειται γιά τυπογραφικό λάθος (ο συντάκτης τού κειμένου πάτησε το "χ" πρίν από το "ρ"),το έχω κάνει κι'εγώ κάποιες φορές,αλλά δέν αποτελεί άραγε δείγμα σεβασμού πρός τον πολίτη και δείγμα φροντίδας γιά ποιοτική δουλειά όταν ο συντάκτης δημόσιος υπάλληλος κάνη έναν τελικό έλεγχο στο κείμενο που έγραψε,πρίν το ανεβάση στον ιστότοπο τής υπηρεσίας του;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/07/2013 09:19 #3247 από GeorgeLigouris
Απαντήθηκε από GeorgeLigouris στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
Προεδρε εξαιρετικοτατη αναλυση...

Λοιπον, απο τους 800 χιλ ΔΥ του στενου και ευρυτερου ΔΤ (και δεν βαζω μεσα καμια 200αρια χιλ του υποτιθεμενου ΙΤ οι οποιοι ομως πληρωνονται απο καποιον κωδικο πληρωμης καποιου υπουργειου οπως πχ. τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα που θεωρουνται ιδιωτικα, αλλα τοτε γιατι ειχαν παει οι απληρωτοι υπαλληλοι στο υπουργειο εθνικης αμυνας να ζητησουν τα λεφτα τους;;), αν γινει μειωση της γραφειοκρατιας και πληρης μηχανογραφιση του ΔΤ, δεν χρειαζονται ουτε οι μισοι...

Καλα ολα αυτα που λες Θανο, αλλα δεν εχουμε καθολου χρονο... δυστυχως πιστευω οτι η μειωση του ΔΤ αναποφευγκτα θα γινει με τον ιδιο αναξιοκρατικο τροπο με τον οποιο εγινε και η αυξηση του... με αποτελεσμα να μεινουν οι κηφινες και να φυγουν αυτοι που δεν ειχαν "μπαρμπα στην κορωνη"...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/07/2013 17:33 #3254 από dimitris71
Απαντήθηκε από dimitris71 στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
1. Αυτό δεν είναι φιλελεύθερο. Είναι νέο-φιλελευθερο. Είναι αντιδημοκρατικό. Ακόμα και στις ένοπλες δυνάμεις δημοκρατικού κράτους αποφάσεις απόταξης λαμβάνει το στρατοδικείο.. ούτε καν ο Α ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να το κάνει.
Μπορώ να σου πω και πολλά άλλα που αποδεικνύουν πόσο τραγικά λάθος είναι η πρόταση περί απολύσεων από τον Επιθεωρητή Δημοσιάς διοίκησης, αλλά θέλω να πιστεύω πως το έχεις καταλάβει ήδη. Δίκιο δεν είναι ούτε αυτό του εργάτη ούτε του φοιτητή ούτε της χ συντεχνίας ούτε του Επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης. Ξέρεις πολύ καλά ποιο είναι το δίκιο σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία.

2. Απόλυτα σύμφωνος! Ίσως και οι 3 εβδομάδες που προτείνεις να είναι πολλές.

11. Επίσης απόλυτα σύμφωνος.

12. Αν το γνώριζαν ναι. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Γιατί μπορεί εύκολα να μην το γνώριζαν. Άλλο αυτός που δίνει επίδομα τυφλού σε οδηγό ταξί (τη γνωμάτευση σαν ειδικός δλδ) και άλλο ο απλός υπαλληλάκος που απλά υπέγραψε την βεβαίωση η οποία βασιζόταν σε γνωμάτευση.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις αποτελούν τιμωρία και μάλιστα με μια διάθεση (ακούσια πιατεύω) ρεβανσισμού αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διάκριση μεταξύ των υπαλλήλων αλλά μόνο τα γενικά κριτήρια που αναφέρεις.
Ας την δεχτούμε και ας καταδικάσουμε τους υπαλλήλους αυτούς ως ενόχους και ας τους απολύσουμε.

Με την ίδια λογική θα πρέπει ο ΣΔΟΕ να πάει στο περιπτερά της γειτονιάς μου που ποτέ πριν την κρίση δεν μου είχε δώσει απόδειξη και να του αφαιρέσει την άδεια.. άντε ας είμαστε επιεικείς.. να τον λιώσει στο πρόστιμο.
Να κάνει το ίδιο σε όλους τους μαγαζάτορες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Και τους δημόσιους υπαλλήλους πληρώναμε και την φοροδιαφυγή του περιπτερά πληρώναμε..
Αλλά όχι μόνο τον περιπτερά... κι εμένα και εσένα που δεν ζητούσαμε απόδειξη και συμμετείχαμε κι εμείς αποδεχόμενοι την φοροδιαφυγή του..

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι οι συνδικαλιστές που βλέπουμε στα μέσα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν ούτε ουρά ούτε αυτιά μεγάλα και μυτερά. Είναι πολίτες όπως είμαι εγώ όπως είσαι κι εσύ.
Είναι και αυτοί θύματα του στρεβλού και διεφθαρμένου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν η κοινωνία (και η οικονομία) λειτουργούσε όπως στην Ελλάδα οι πολίτες θα έκαναν τα ίδια. Τα ίδια χάλια θα είχαν στο δημόσιο τους... και να απονέμεις συλλογική ευθύνη στους πολίτες (σε ομάδα πολιτών στην περίπτωση μας) για τα αίσχη των πολιτικών είναι ένα αντιδημοκρατικό τραγικό λάθος.

Αυτό που προτείνεις δεν είναι αξιολόγηση. Είναι τιμωρία. Δεν σου έδωσε εσένα το δικαίωμα κανένας σε μια δημοκρατία να κάνεις τον τιμωρό. Έχουμε θεσμούς για αυτό.
Αντιλαμβάνεσαι πόσοι άδικα θα βρεθούν στο δρόμο αν εφαρμοζόντουσαν οι τιμωριτικοί κανόνες (τα “κριτήρια” όπως λες)...
Αντιλαμβάνεσαι πόσο εύκολο είναι να μάθει κάποιος Word και πως αυτό δεν αποτελεί αιτία απόλυσης..
Αντιλαμβάνεσαι ότι ο κλητήρας και η καθαρίστρια που πιθανότατα θα είναι καμιά πενηνταριά χρονών με κανα δυο παιδιά ο καθένας θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε άλλες θέσεις που υπάρχει ανάγκη.. και οι κηπουροί σε κήπους ή σε θέσεις Υ.Ε. Κλπ κλπ

Και είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεσαι πως δεν αντέχουμε ούτε ένα ακόμα άνεργο.. ούτε έναν!

Λες: “Και όσοι μείνουν και στελεχώσουν το δημόσιο...μπλα μπλα” και η μελέτη τα νέα οργανογράμματα έρχονται μετά..
Πολλοί “φιλελεύθεροι” μπερδεύουν το κράτος με μια ΑΕ. Ακόμα και αυτοί όμως, πρώτα θα εκπονούσαν το σχέδιο και μετά θα έκαναν τις σύμφωνες με αυτό απολύσεις.. Ακόμα και σε μια εταιρεία με 10 άτομα πρώτα αυτό θα γινόταν .. πόσο μάλλον στον κρατικό μηχανισμό!!!
Η κοινή λογική, χαρακτηριστικό του φιλελευθερισμού, είναι απούσα στην συλλογιστική αυτή.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τους λόγους της τιμωριτικής διάθεσης και της συλλογιστικής “απολύσεις πρώτα” σχέδιο μετά...
Μπορώ να σου πω όμως γιατί άλλοι εκφράζουν παρόμοιες απόψεις. Η αναλγησία η αδιαφορία και η εχθρότητα του κρατικού μηχανισμού προς τον πολίτη είναι πολύ δύσκολο για πολλούς να εξηγηθεί με δεδομένη την πολιτική αποχαύνωση που έχουν υποστεί από την καρικατούρα πολιτικής αντιπαράθεσης των κομμάτων... πρόσθεσε και σε αυτό το θυμό και την απελπισία. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πρόσωπα.. είναι οι έκφραση αυτού του γελοίου μηχανισμού. Και η απλούστευση είναι εύκολη.. ο κοινωνικός αυτοματισμός.. να οι “κακοί” λοιπόν.. να τα “ποντίκια”.. ποντικοφάρμακο να φύγουν τα ποντίκια. Συλλογική ευθύνη λοιπόν για λάθη λίγων και κυρίως για ένα σύστημα που τους κατέστησε ομήρους!!!
Θες να δεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό? Διάβασε το άρθρο του Τριβιζά για τον όρο PIGS... οι αναλογίες με το θέμα μας πολλές.

Υπάρχουν και οι άλλοι... οι ρεβανσιστές.. είναι ανάξιοι σχολιασμού.

Τέλος θα ήθελα να σου πω το εξής.. μπορούμε να κάνουμε όσο διάλογο θες... και να ανταλλάξουμε απόψεις.. και είναι πολύ χρήσιμο και μέσα από μια διαδικασία σύνθεσης να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Ούτε εσύ όμως ούτε εγώ είμαι ειδικός... και πάνω από όλα χρειαζόμαστε την άποψη και το σχέδιο ειδικών για να το κρίνουμε. Τις σκέψεις μου για το θέμα τις έχω καταθέσει στο forum (πολύ μικρότερο δημόσιο χωρίς απολύσεις ο άξονας της άποψης μου)
Σχέδιο και κανόνες που θα εφαρμόζουμε... για να μπορεί ο δημιουργικός δουλεύει και να κάνει το ίδιο και ο τεμπέλης γιατί αλλιώς θα φύγει.

Όσο για την αξιολόγηση Mr Τζημ.. (επέτρεψε μου τον χαρακτηρισμό στα πλαίσια του “θείου Φώτη” που χρησιμοποίησες σε άρθρο σου. Δεν τον χρησιμοποιώ όπως θα έκανα για ένα Βρετανό αλλά για έναν Έλληνα μετανάστη που επέστρεψε στην πατρίδα και σε μια παρέα με φίλους θεωρεί πως έχει όλες τις λύσεις για κάθε πρόβλημα, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ απλές στο μυαλό του.. ενώ στην πραγματικότητα είναι απλουστευτικές και ως επί το πλείστον έχουν “κακούς” και αυστηρές τιμωρίες).
Η αξιολόγηση λοιπόν είναι πολύ δύσκολη αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος. Και αυτός δεν είναι δυνατό να είναι ίδιος για όλους.. όπως η Microsoft τους 35 χλ υπαλλήλους της αξιολογεί διαφορετικά ανά τμήμα και συνολικά αξιολογεί διαφορετικά από μια μονάδα μεταποίησης ροδάκινου, έτσι και η ΝΕΡΙΤ θα έχει άλλη μέθοδο αξιολόγηση από έναν ΟΤΑ...
Και δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε από την αρχή κάτι που άλλοι κάνουν χρόνια... ας ρωτήσουμε τους φίλους μας τους Ευρωπαίους..
Και πριν αξιολογήσουμε υπαλλήλους ή ταυτόχρονα με αυτό να αξιολογήσουμε δομές και λειτουργίες.. βάση αυτού του έρημου του σχεδίου.. που ακόμα δεν το έχουμε δει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/07/2013 22:59 #3256 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
Κύριε Καρβουνιάρη,φαντάζομαι πως συμφωνείτε ότι κάποια αξιολόγηση τών υπαλλήλων τού Δημοσίου είναι απαραίτητη,έτσι δέν είναι;

Από εκεί και πέρα,ο Θάνος άνοιξε μιά συζήτηση,παραδεχόμενος ό ίδιος πως σε κάποια από τά κριτήρικα που αναφέρει μπορεί να κάνη λάθος.Ωστόσο,άς δούμε κατά πόσον τα κριτήρια που αναφέρετε ώς "τιμωρητικά" και "ρεβανσιστικά" είναι πράγματι έτσι:

1. Οι, γνωστοί άγνωστοι, επίορκοι. Όχι μόνον όσοι καταδικάστηκαν τελεσίδικα από τη Δικαιοσύνη. Αλλά και όσοι κατά την κρίση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχουν πέσει σε βαρειά παραπτώματα σε σχέση με την Υπηρεσία. Απολύονται, χωρίς αποζημίωση, και αν το δικαστήριο κάποτε δικαιώσει κάποιον, ας προσληφθεί τότε κι ας τα πάρει αναδρομικά.
Ισχυρίζεστε ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό.Ωστόσο,έργο τού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είναι ακριβώς το να κρίνη άν κάποιος ΔΥ έχει υποπέσει σε βαρύ παράπτωμα σε σχέση με την υπηρεσία του.Το παράδειγμα με τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι ατυχές διότι αυτός δέν είναι επιθεωρητής,αλλά αρχηγός τών ενόπλων δυνάμεων (και ώς τέτοιος,υπόκειται κι'αυτός στην κρίση εκείνου που έχει οριστεί ώς επιθεωρητής τών ενόπλων δυνάμεων.

3. Όσοι, μετά τη σύσταση του ΑΣΕΠ, το παρέκαμψαν υπογράφοντας συμβάσεις έργου ή εργασίας ορισμένου χρόνου και μονιμοποιήθηκαν με τον πελατειακό νόμο Παυλόπουλου.
Γιατί άραγε είναι "τιμωρητικό" κριτήριο και όχι αντικειμενικός λόγος απόλυσης η παράκαμψη τού ΑΣΕΠ;

4. Όσοι, ανεξάρτητα απ΄τον τρόπο που προσελήφθησαν (διότι και το ΑΣΕΠ με την γνωστή "συνέντευξη" που πολλαπλασίαζε τα μόρια, δεν ήταν αδέκαστος κριτής) σε σύντομο διάστημα (π.χ. 3 μήνες) άλλαξαν “πόστο”. Αν προσλαμβάνεσαι, έστω και με ΑΣΕΠ, ως τραπεζοκόμος και σε 3 μήνες γίνεσαι γραμματέας διευθύνσεως, κάτι μυρίζει άσχημα, ε;
Κι'αυτό το κριτήριο εσείς το θεωρείτε "ρεβανσιστικό";Μά άν κάποιος θέλη να προσληφθή ώς γραμματέας διευθύνσεως,δέν θα πρέπη να εξεταστή από το ΑΣΕΠ άν πληροί τίς προϋποθέσεις γιά την θέση αυτή;Πώς θα γίνη γραμματέας διευθύνσεως ενώ έχει αξιολογηθεί και προσληφθεί ώς τραπεζοκόμος;Είναι σάν να προσλαμβάνεται κάποιος από μιά ναυτιλιακή εταιρία ώς ναυτεργάτης-αφού έχει περάσει από συνέντευξη και εξετάσεις γιά να διαπιστωθή ότι πληροί τίς προϋποθέσεις γιά την θέση αυτή,και σε 3 μήνες γίνεται πλοίαρχος.Δέν θα ήταν ύποπτο αυτό;

5. Όσοι προσελήφθησαν σε προσωποπαγείς θέσεις, χωρίς δηλαδή να υπάρχει οργανική ανάγκη, αλλά, "φυτευτοί" και αργόμισθοι, όπως γίνεται, ακόμα και σήμερα, με τους συγγενείς πολιτικών που διορίζονται υπάλλήλοι της Βουλής.
Εδώ πλέον μιλάμε γιά τον ορισμό τού ρουσφετιού,κι'εσείς λέτε ότι αυτό το κριτήριο είναι "ρεβανσισμός";

6. Όσοι είναι υπάλληλοι γραφείου και δεν γνωρίζουν τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πρόκειται για συνδυασμό ανικανότητας και τεμπελιάς – με τη βούλα! Δεν έχει σημασία αν προβλέπεται από την Υπηρεσία, αν σου έχουν δώσει υπολογιστή, αν, αν… Είσαι σε γραφείο (δεν μιλάμε για συντηρητές οχημάτων, μολονότι και εκεί χρειάζεται ο υπολογιστής) και δεν μπορείς να στείλεις ένα e-mail ή να γράψεις μια αράδα στο word; Αδιαφορείς για μια επανάσταση που έχει αλλάξει τον κόσμο, εδώ και 30 χρόνια, και έχεις την απαίτηση να συμμετάσχεις στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου;
Ναί,όπως λέτε κι'εσείς,είναι εύκολο να μάθη κάποιος το Word και το Excel και την χρήση τού e-mail.Αρκεί να το θελήση.Αν "σού έχουν δώσει υπολογιστή" κι'εσύ αντί να προσπαθήσης να μάθης πώς να τον χρησιμοποιής,τον έχεις σε μιά γωνιά να σκονίζεται,δέν φταίει η υπηρεσία σου,αλλά η τεμπελιά σου.

7. Κλητήρες, θυρωροί, καθαρίστριες. Οι πρώτοι δεν χρειάζονται, κι οι άλλοι δεν χρειάζεται να είναι μόνιμοι υπάλληλοι.
Ναί,κάποιοι απ'αυτούς μπορούν να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες αφού βεβαίως πάρουν την ανάλογη μετεκπαίδευση.Αλλά πάλι θα πρέπη να γίνη αξιολόγηση όλων,και όσοι τελικώς δέν υπάρχη δυνατότητα να μεταταγούν αλλού,θα πρέπη αναγκαστικά ν'απολυθούν.

8. Όσοι έχουν αποσπασθεί περισσότερο από το μισό του χρόνου υπηρεσίας τους σε γραφεία βουλευτών, υπουργών, πολιτευτών.
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,οι περισσότερες τέτοιες αποσπάσεις είναι ρουσφετολογικές.Οπότε η απόλυση-άν δέν είναι εφικτή η επαναφορά στην αρχική θέση-τέτοιων υπαλλήλων δέν είναι ρεβανσισμός,αλλά κατάργηση μιάς άσκοπης δαπάνης.

9. Όσοι έχουν οργανική θέση στην περιφέρεια και απόσπαση σε μεγάλα αστικά κέντρα χωρίς να συντρέχουν οικογενειακοί λόγοι.
Κι'αυτοί είναι περιπτώσεις ρουσφετιού.Προσλαμβάνεσαι σε οργανική θέση π.χ. στο Νευροκόπι επειδή εκεί υπάρχει ανάγκη να υπηρετήσης,αλλά πετυχαίνεις απόσπαση στην Θεσσαλονίκη άν και δέν έχεις εκεί κανέναν συγγενή-πόσο μάλλον σύζυγο και παιδιά.Εχεις όμως άπειρες δυνατότητες να διασκεδάζης,ενώ το Νευροκόπι είναι ένα βαρετό χωριό,ιδίως τον χειμώνα...
Οπότε πού είναι ο ρεβανσισμός στην απόλυση ενός τέτοιου υπαλλήλου;

10. Όσοι εχουν ειδικότητα που δεν δικαιολογείται από την Υπηρεσία στην οποία ανήκουν: π.χ. κηπουροί χωρίς κήπο, οδηγοί χωρίς αυτοκίνητο.
Ωραία,κάποιοι κηπουροί θα πάνε σε θέσεις με κήπο και κάποιοι οδηγοί θα πάνε σε θέσεις όπου θα οδηγούν οχήματα.Οι υπόλοιποι όμως;

13. Όσοι έχουν κάνει κατάχρηση σε αναρρωτικές άδειες, επί σειρά ετών, εκτός αν έχουν αποδεδειγμένα (με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής) μόνιμο πρόβλημα υγείας. Διότι κι αυτή ήταν μια “φάμπρικα” στην οποία το Δημόσιο μεγαλούργησε.
Ούτε εδώ βλέπω καμμιά διάθεση ρεβανσισμού στο να απολυθούν όσοι έπαιρναν αναρρωτικές άδειες καταχρηστικά-δηλαδή χωρίς να υπάρχη σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τέλος,ειλικρινά,δέν αντιλαμβάνομαι το πώς θα μπορούσε το Ελληνικό δημόσιο να γίνη μικρότερο χωρίς να γίνουν απολύσεις,όπως ισχυρίζεστε ότι είναι ο άξονας τής άποψής σας.Από την μιά λέτε ότι πρέπει ν'αξιολογήσουμε παραλλήλως και τίς δομές και λειτουργίες τού Δημοσίου ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΤΕ,αλλά απ'την άλλη άν από την αξιολόγηση αυτή διαπιστωθή ότι κάποιες δομές και λειτουργίες είναι άχρηστες ή ξεπερασμένες,αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίς υπηρετούν,δέν θα πρέπη να απολυθούν άν δέν μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε κάπου αλλού;Η συλλογιστική σας μού θυμίζει τον Μανιτάκη.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

02/07/2013 01:46 #3257 από dimitris71
Απαντήθηκε από dimitris71 στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
Αγαπητέ φίλε,

ο ρόλος του Επιθεωρητή είναι να επιθεωρεί. Με βάση της εκθέσεις του θα κρίνουν τα ανάλογα όργανα. Και στα όργανα αυτά έχει το δικαίωμα να εκθέσει την άποψη του και ο κατηγορούμενος υπάλληλος. Έτσι λειτουργεί μια ευνομούμενη δημοκρατία. Και μόνο έτσι.
Αποφασίζομεν και διατάζομεν δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατία.
Το ότι η διαδικασία αυτή για πολλούς λόγους δεν εφαρμόζεται είναι ένα άλλο θέμα. Η κακή εφαρμογή της όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την κατάργηση της.
Ατυχές το παράδειγμα μου? Ας δώσω άλλο ένα λοιπόν.. άλλο ο αστυνόμος και άλλο ο δικαστής. Και ο Επιθεωρητής είναι ο αστυνόμος και όχι ο δικαστής.

Πέρα από αυτό αρχίζει η μακροσκελής καταγραφή των κριτηρίων το Mister Τζημ. Κοινός παρανομαστής όλων είναι ότι οι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν παράθυρα... χρησιμοποίησαν το σύστημα. Και θα καταδικαστούν αυτοί γι αυτό και όχι το σύστημα? Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι κοινωνικά άδικο?
Γιατί όχι και ο περιπτεράς? Γιατί όχι κι εγώ? Γιατί όχι και ο Mr Τζημ αν σαν διαφημιστής με μια γνωριμία έπαιρνε δουλείες από το δημόσιο?
Μα στο στρεβλό και καταστροφικό σύστημα οι συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχε συνδιαλλαγές με το δημόσιο ή εξαπατούσε το δημόσιο.
Με την ίδια “λογική” να πράξουμε τα αντίστοιχα και σε άλλες κοινωνικές ομάδες και τελικά στην πλειοψηφία του πληθυσμού.
Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα λογικό ή δίκαιο σε αυτό. Γιατί ο υπαίτιος είναι το σύστημα και αυτοί που το συντηρούσαν και όχι οι πολίτες που ήταν αναγκασμένοι να ζουν με αυτό.

Και πρόσεξε.. το κάνει ακόμα χειρότερο. Άκριτα απολύει.. αποκλείει την πιθανότητα δίκαιης απόσπασης πχ... και μη μου πει ότι θα γίνει αξιολόγηση για κάθε περίπτωση ξεχωριστά... αυτό είναι αδύνατο αντικειμενικά.

Και μετά υπάρχει ο κλασικός πια ψεύτικος διαχωρισμός.. οι καλοί και οι κακοί... οι εργατικοί και οι τεμπέληδες.
Μόνο που καλοί κακοί στραβοί και ανάποδοι υπάρχουν και στη δικιά μου και στη δικιά σου δουλειά.. αλλά οι κανόνες του ιδιωτικού χώρου δεν επιτρέπουν την επαγγελματική επιβίωση σε τεμπέληδες στραβούς και αδιάφορους. Κι επειδή διαθέτουν ένστικτο επιβίωσης όλοι, οι περιπτώσεις που βλέπεις είναι σπάνιες.
Το δημόσιο είχε και πάντα θα έχει όπως και κάθε άλλος επαγγελματικός χώρος τέτοιους υπαλλήλους. Δυστυχώς όμως δεν έχει κανόνες και έχει μια φασιστική και άδικη ασυλία. Εκει είναι το πρόβλημα και όχι στους υπαλλήλους.

Από την άλλη καταλαβαίνω ότι κανείς δεν έχει παρά μόνο αρνητικές εμπειρίες από τις συναλλαγές του με το δημόσιο. Ότι οργίζεται με την προκλητική στάση και συμπεριφορά των συνδικαλιστών. Και ότι θα ήθελε να δει κάποιους από τους προκλητικούς “τσάτσους” να πηγαίνουν σπίτια τους.
Η συλλογική ενοχή όμως για τα λάθη ενός στρεβλού και διεφθαρμένου συστήματος είναι κάθετα λανθασμένη.

Και ενοχή που? Όχι σε μια συντεχνία... ούτε απλά σε μια επαγγελματική ομάδα. Σε ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού.

Τη συλλογιστική μου την έχω παραθέσει σε άλλο θέμα στο forum. Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα εφαρμόσιμη. Ξέρω όμως ότι αποτελεί μια πρόταση που δεν θα αυξήσει τους ανέργους.
Επίσης ξέρω ότι θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και 2-3 χρόνια και θα είχαμε ήδη αποτέλεσμα λόγω των πολλών πρόωρων συντάξεων της τελευταίας διετίας.
Και έχει και πολλά κοινά σημεία με την πρόταση Μανιτάκη.. και αυτό δεν είναι κακό. Άλλωστε στην πρόταση Μανιτάκη δεν ήταν η πρόταση που ήταν κακή.. ήταν η εφαρμογή της που ήταν ανύπαρκτη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

02/07/2013 08:46 #3258 από GeorgeLigouris
Απαντήθηκε από GeorgeLigouris στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
Κυριε Καρβουνιαρη

"Γιατί ο υπαίτιος είναι το σύστημα και αυτοί που το συντηρούσαν και όχι οι πολίτες που ήταν αναγκασμένοι να ζουν με αυτό."

Οι πολιτες το συντηρουσαν το συστημα.. Οι πολιτες πηγαιναν στο πολιτικο γραφειο-μαγαζακι του καθε υποψηφιου βουλευτη και του ελεγαν "βολεψε με για να σε ψηφισω".. και αυτος δεν ειχε αλλη επιλογη, ή θα τους βολευε ή θα πηγαινε σπιτι του..

Το συστημα εχει δυο "εταιρους" τον πολιτικο και τον πολιτη-πελατη.. πως λοιπον δεν εχει ευθυνη και ο πολιτης;; εχει την μεγαλυτερη ευθυνη...


Εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση που ολος ο κοσμος σημερα ειναι σαστισμενος με ολη αυτη την διαφθορα που βλεπει, λες και δεν την εβλεπε πριν απο 6-7 χρονια, λες και δεν ηξερε πριν απο 6-7 χρονια οτι ο Ακης ετρωγε λεφτα...
Γιατι δεν βγηκε τοτε στο συνταγμα ως αγανακτισμενος να διαδηλωσει για την διασπαθιση του δημοσιου χρηματος; Να σου πω γιατι... γιατι ειχε λεφτα στην τσεπη του, και ολα καλα...

Και τωρα ενδιαφερεται δηθεν για το καλο της χωρας...


Λοιπον... το πελατειακο συστημα κατερρευσε... δεν υπαρχει επιστροφη... και δεν υπαρχει χρονος...


"Αποφασίζομεν και διατάζομεν δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατία."

Συμφωνω... σου διεφυγε ομως οτι στην δικη μας κοινωνια δεν υπαρχουν και λεφτα... Αν συνεχισουμε να σφυριζουμε αδιαφορα για τη μειωση του δημοσιου τομεα, θα ερθει καποια στιγμη που η σκληρη πραγματικοτητα της μη υπαρξης πορων, θα "αποφασισει και θα διαταξει"...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

02/07/2013 13:26 #3261 από dimitris71
Απαντήθηκε από dimitris71 στο θέμα Αξιολόγηση, και το άλλο με τον Τοτό
Αποτελεσματική θέσπιση νόμων και κανόνων αλλά και η εφαρμογή τους είναι η μόνη λύση.. και έχουμε δει όλοι πως αυτό ακόμα και αν υπάρχει βούληση είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Οι δημοκρατικές λύσεις δεν είναι δυσκίνητες και αργές.. και η δημοκρατία δεν είναι ούτε ψόφια ούτε μαλθακή ούτε αναποτελεματική. Έτσι την κατάντησαν οι πολιτικοί μας. Και φυσικά την ευτέλισαν όπως έκαναν και με τους νόμους που δεν εφαρμόζουν..
Και θα συμφωνήσω απόλυτα... αν σφυρίζουμε αδιάφορα θα καταλήξουμε στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε... ή μάλλον θα καταντήσουμε εκεί.
Ας μη βγάλουμε τα μάτια μας όμως μόνοι μας πριν φτάσουμε εκεί. Σφυρίζοντας αδιάφορα ή καταργώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες θα μας οδηγήσει στο να τα βγάλουμε.
Πιο συγκεκριμένα στο θέμα του Επιθεωρητή.. θα έχει και μερικές χιλιάδες υποθέσεις να αραχνιάζουν στο γραφείο του σίγουρα.. και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό.
Άλλο να γκαρίζουμε (όσο πιο δυνατά και όπως μπορούμε) επιτέλους να τις προωθηθούν και να τελεσιδικίσουν και άλλο να τον μετατρέψουμε σε ένα δικτακτορίσκο,, γιατί αν αποκτήσει δικαστική εξουσία αυτό θα είναι.
Και καλά να το προτείνω εγώ ή εσύ αυτό... αλλά να το προτείνει αρχηγός δημοκρατικού κόμματος είναι απόλυτα αδιανόητο... απλά με ξεπερνάει.
Είναι δυνατόν αρχηγός να προτείνει λιγότερη δημοκρατία?? Δεν καταλαβαίνει τους κινδύνους? Και να το πει κάποιος από το βουστάσιο της ΧΑ, κάποιος από το ΚΚΕ που ούτως ή άλλως έχει ανοιχτά δηλώσει την αντίθεση του με τη κοινοβουλευτική δημοκρατία, κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ που για αυτούς η εφαρμογή των νόμων είναι ελαστική και ανάλογη των συμφερόντων και του δόγματος της κάθε συνιστώσας...
Αλλά να το πει αρχηγός φιλελεύθερου κόμματος .. λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι φιλελεύθερο.. 1000 αλλά μπορεί να είναι αλλά δεν είναι σίγουρα φιλελεύθερο.
Και το πήγε και πιο μακριά... πρώτα απολύσεις και μετά σχέδιο. Αυτό είναι εκτός λογικής...

Και φυσικά ο κόσμος και οι πολίτες ήταν συμμέτοχοι στο σύστημα... και φυσικά όλοι φέρουμε ευθύνες γιατί εμείς τους επιλέξαμε και εμείς τους συντηρήσαμε.
Τις ίδιες απόψεις είχα και πριν 5 χρόνια εγώ και το ίδιο και εσύ.. το ίδιο και πολλοί άλλοι μεταξύ αυτών και ο Τζήμερος.
Στην επίπλαστη ευημερία όμως κανείς δεν βγαίνει στο δρόμο... και κανείς δεν είχε ιδέα για την καταστροφή που ερχόταν. Πως να βγούμε λοιπόν στο δρόμο?
Ο ένας πήγαινε για διορισμό ο άλλος έκλεβε ΦΠΑ ο άλλος περίμενε την περαίωση ο άλλος έπαιρνε δουλίτσα από το δημόσιο, έφτιαχνε ΤΕΙ στη πόλη του, κλείδωνε το επάγγελμα του.. όλα ήταν στρεβλά. Η φοροδιαφυγή με το σύστημα αντικειμενικών αξιών είχε γίνει κανόνας... ο κάθε εργολάβος δήλωνε το 1/3 της αξίας πώλησης και τα 2/3 ήταν μαύρα!!!! Δεν υπάρχει Έλληνας που αγόρασε ακίνητο και να μην φοροδιέφυγε.. ακόμα και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο πρόεδροςτης δημοκρατίας...

Τι θα κάνουμε λοιπόν.. να λιώσουμε τους εργολάβους?? Καταλαβαίνεις ότι θα πάνε όλοι φυλακή γιατί τα ποσά είναι τεράστια.. και τους αγοραστές επίσης γιατί συμμετείχαν?
Γιατί και αυτοί πελάτες ήταν στο ίδιο σύστημα..

Γιατί λοιπόν να χαρακτηρίζουμε ως πελάτες μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους?? Οι οποίοι επαναλαμβάνω δεν έχουν καμία σχέση με τις καρικατούρες συνδικαλισμού που είναι το/τα σωματεία τους?
Πήγαινε και ρώτησε όποιο καθηγητή θέλεις.. Δουλεύεις πολύ? Πιστεύεις ότι πρέπει να βάλεις πλάτη και να δουλέψεις περισσότερο? Δουλεύεις στο σπίτι και μελετάς για την επόμενη μέρα? Όχι, ναι, και φυσικά και όχι(αν έχει λίγα χρόνια υπηρεσίας) θα σου πει.. Θες να δουλέψεις για να μην πάρουμε και άλλους? Ναι θα σου πει. Καμία σχέση με αυτά που λένε οι δικτακτορίσκοι κωμικοί συνδικαλιστές του. Και αυτοί είναι μέρος του στρεβλού συστήματος.

Ξεκινώντας πια από λευκό χαρτί λοιπόν μιας και ελάχιστα πρέπει να διατηρηθούν από το παλιό σύστημα, η λογική μου είναι απολύσεις μόνο αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Μείωση του δημοσίου μέσω μεταθέσεων κλπ και μηδενικών προσλήψεων παρά μόνο σε θέσεις κλειδιά. Όχι κινητικότητες και άλλες κουταμάρες... η κινητικότητα θα πληρώνει ανθρώποους για ένα χρόνο και μετά θα τους απολύσει.
Σχέδιο πρώτα.. και μετά μετακινήσεις άμεσα.. αδειάζει θέση=άμεση μετακίνηση.
Και τι θα πούμε στους δημόσιους υπαλλήλους? Παιδιά όπως σε κάθε άλλο τομέα το πάρτι τέλος.. θα βάλουμε όλοι πλάτη.. κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια υπάρχουν.. μετακίνηση ή απόλυση. Οι ιδιωτικοί δεν είχαν αυτοί τη πολυτέλεια.. εσείς την έχετε. Η συντριπτική πλειοψηφία θα το δεχτεί.. οι συνδικαλιστές και η αντιπολίτευση θα λυσάξουν!!
Πως τους πολεμάς??? Με δημόσια διαβούλευση... με προβολή του σχεδίου και της λύσης σου.. για να εκθέσεις τις δημαγωγίες τους.. να δείξεις πως εσύ είσαι με τον πολίτη-δημόσιο υπαλληλο και όχι αυτοί. Θα υποχωρήσουν? Όχι... ε η δημοκρατία δεν είναι τσίχλα... υπάρχουν νόμοι που θα τους αναγκάσουν.. δημοκρατία είναι το δίκιο των πολλών και όχι της συντεχνίας.

Θα το κάνει η κυβέρνηση? Όχι... θα σπαταλήσει κάτι εκατομμύρια σε μισθούς κινητικότητας και μετά θα τους πετάξει σα στιμένες λεμονόκουπες... είναι η νέα εφεύρεση.. αυξάνω την ανεργία με το μέγιστο δυνατό κόστος!!! Γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένα σχέδιο... εκτός και αν έχει και δεν το ξέρω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ