Ταπείνωση

27/08/2013 19:45 #3333 από nnicolaidis
Ταπείνωση δημιουργήθηκε από nnicolaidis

shutterstock 121313953Επιστροφή στην Κω από ημερήσια εκδρομή στο Μπουντρούμ (η αρχαία Αλικαρνασσός). Οι περίπου 200 επιβάτες του σκάφους είναι σχεδόν όλοι ξένοι, οι περισσότεροι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φθάνουν οι επιβάτες στον χώρο του τελωνείου όπου οι πινακίδες κατευθύνουν τους πολίτες της ΕΕ στα δεξιά και τους άλλους στα αριστερά. Οι λίγοι Έλληνες κατευθύνονται προς τα δεξιά, αφού νομίζουν - οι άσχετοι - ότι είναι πολίτες της ΕΕ. Αλλά, αλλιώς έχει αποφασίσει ο αστυνομικός διευθυντής (μου είπαν ότι είναι κάποιος αρχιφύλακας Χατζηφώτου). Τους Έλληνες τους εντοπίζουν κάτι μαυροφορεμένοι φουσκωτοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα που ανήκουν σε μια ιδιωτική ισραηλινή εταιρεία και τους τραβάνε πίσω στο τέλος της γραμμής των μη Ευρωπαίων πολιτών (αλήθεια, γιατί να δώσουμε υπεργολαβία σε ιδιωτική εταιρεία όταν το τελωνείο έχει δουλειά δυο φορές την ημέρα για περίπου 30 λεπτά και δεν φαίνεται να λείπουν ένστολοι;).

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/08/2013 00:25 #3334 από nikos
Απαντήθηκε από nikos στο θέμα Ταπείνωση
Η ρατσιστική συμπεριφορά δεν απαντάται μόνο ανάμεσα σε Έλληνες και υπόλοιπους Ευρωπαίους. Στο Ελ. Βενιζέλος οι Αθηναίοι μπορούν να κρατούν ότι θέλουν από ποτά και καλυντικά όταν προέρχονται από αεροδρόμια εκτός Ευρώπης. Οι επαρχιώτες όμως πρέπει να μετεπιβιβαστούν και να τα αφήσουν όλα στους κάδους των σεκιουριτάδων γιατί ακόμα και αν είναι σφραγισμένα εάν προέρχονται από αεροδρόμια εκτός Ευρώπης τα κατάσχουν!!

Νίκος Σπανουδάκης
Πρόεδρος Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Κρήτης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

29/08/2013 11:53 #3336 από serafim
Απαντήθηκε από serafim στο θέμα Ταπείνωση
Το ελληνικό κράτος έχει μακρύ παρελθόν ανάλογης δυσμενούς διάκρισης εις βάρος των πολιτών του. Χαρακτηριστικά, όταν το Ελληνικό κράτος επί υπουργίας εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη αν θυμάμαι καλά αποφάσισε την μεταφορά της αρμοδιότητας έκδοσης διαβατηρίων από τις νομαρχίες στην αστυνομία, όρισε παραλόγως ότι όλα τα εκδοθέντα από νομαρχία διαβατήρια θα έπρεπε να αλλάξουν μέχρι την 31/12 του τότε έτους, ανεξάρτητα αν η ημερομηνία λήξης που αναγραφόταν πάνω σε αυτά ήταν πολύ μακρύτερη και ο πολίτης είχε πληρώσει τα ανάλογα παράβολα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έτυχε τότε λοιπόν λίγες εβδομάδες μετά την παραπάνω ημερομηνία να χρειαστεί να ταξιδέψω για Βελιγράδι, χώρα - τότε τουλάχιστον - εκτός Σέγκεν. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσα να ταξιδέψω με αστυνομική ταυτότητα, είχα διαβατήριο από Νομαρχία και δεν προλάβαινα να εκδώσω νέο, κάλεσα στην υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων του αεροδρομίου του Βελιγραδίου για να ρωτήσω αν μπορούσα να εισέλθω στη χώρα με διαβατήριο έκδοσης από Νομαρχία. Μου ζήτησαν να τους στείλω με φαξ το διαβατήριο και τελικά μου απάντησαν θετικά, καθώς η ημερομηνία που ανέγραφε πάνω το διαβατήριο το έδειχνε εν ισχύ και για αυτούς ήταν ένα κανονικό ισχύον διαβατήριο.

Όμως, προς έκπληξή μου, δεν είχα την ίδια αντιμετώπιση στο Ελ. Βενιζέλος! Αφού πέρασα με επιτυχία το check-in και οι αποσκευές μου πήγαν στο αεροπλάνο, στο δεύτερο έλεγχο διαβατηρίων από την αστυνομία προ της αναχώρηση ο αξιωματικός με σταμάτησε και δεν με άφησε να πετάξω γιατί το διαβατήριο είχε μεν ημερομηνία λήξης πολύ μετά την ημερομηνία του ταξιδιού αλλά είχε εκδοθεί από Νομαρχία! Του έδειξα την αλληλογραφία (φαξ) με την υπηρεσία του αεροδρομίου Βελιγραδίου όπου μου έλεγαν ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω το διαβατήριο και παρόλα αυτά δεν πείσθηκε καθώς είχε διαφορετικές οδηγίες βάσει εγκυκλίου του Υπουργείου εξωτερικών! Χρειάστηκε να καθυστερήσει η πτήση πάνω από μια ώρα για να αδειάσουν οι αποσκευές (δεν μπορεί να ταξιδεύει αεροπλάνο με αποσκευές επιβάτη που τελικά δεν επιβιβάστηκε για λόγους ασφαλείας), να παρέμβει ο πρόξενος και διάφορα άλλα 100% ελληνικά φαινόμενα για να ταξιδέψω τελικά την επόμενη ημέρα. Φυσικά στο Βελιγράδι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το διαβατήριο ούτε στην άφιξη, ούτε στην αναχώρηση. Γυρνώντας όμως στην Ελλάδα χρειάστηκε να εξηγήσω από την αρχή στον αξιωματικό που με έλεγξε όλη την υπόθεση.

Λίγες μέρες μετά είχα και δεύτερο ανάλογο ταξίδι πριν ακόμα παραλάβω το νέο μου διαβατήριο. Βλέπετε η ανόητη κυβερνητική απόφαση τους πρώτους μήνες είδε δημιουργήσει τρομερό φόρτο στις υπηρεσίες έκδοσης διαβατηρίων καθώς όλοι έπρεπε να επανεκδώσουν διαβατήρια. Στο αμέσως επόμενο ταξίδι λοιπόν είχα πάλι πρόβλημα, μόνο που τώρα ήμουν προετοιμασμένος. Ήξερα ότι το Ελληνικό διαβατήριο, με τη σφραγίδα του Ελληνικού κράτους, τύγχανε αναγνώρισης σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ελλάδα!

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/09/2013 16:14 #3375 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Ταπείνωση
Αυτό συνέβη διότι ο σαϊνιος Ελλην νομοθέτης δέν προέβλεψε να καθορίση μεταβατική περίοδο όπου τα εκδοθέντα από νομαρχίες διαβατήρια μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος τού νέου νόμου,θα ίσχυαν μέχρι να λήξουν-και μετά,οι κάτοχοί τους απλώς δέν θα ξαναπήγαιναν στην νομαρχία γιά να τα ανανεώσουν,αλλά στο "οικείον αστυνομικόν τμήμα".
Ετσι γίνεται πάντοτε στην Ελλάδα.Βγάζουμε έναν νέο νόμο-δηλαδή μιά νέα διαδικασία-που τροποποιεί έναν παλαιότερο και θέλουμε όλα να γίνωνται απ'την πρώτη στιγμή με αυτόν,χωρίς να δίνουμε καθόλου χρόνο στον κόσμο να προσαρμοστή στα καινούργια δεδομένα....

Οσο γιά το περιστατικό που αναφέρει ο κ.Νικολαϊδης,τί να πώ...φαίνεται πως αυτός ο κύριος Χατζηφώτου θεωρεί εαυτόν άρχοντα τής Κώ και μπορεί να διατάσση ό,τι θέλει...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": serafim

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ