Το σάλτο μορτάλε της λογικής

18/08/2013 11:09 #3352 από thanos
Το σάλτο μορτάλε της λογικής δημιουργήθηκε από thanos

MacinateflickrΈνας αστυνομικός κάνει σήμα σε κάποιον μοτοσικλετιστήνα σταματήσει για έλεγχο. Υπάρχουν οι εξής πιθανότητες α) να τον έχει θεωρήσει ύποπτο β) να μην τον έχει θεωρήσει ύποπτο, αλλά απλώς να κάνει προληπτικό έλεγχο. Ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει; Όχι!

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

02/09/2013 22:09 #3353 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Το σάλτο μορτάλε της λογικής
Δέν είναι μόνο ο Μηλιός που σκέφτεται έτσι,Θάνο,αλλά δυστυχώς είναι ούκ ολίγοι στην χώρα.
Και το κακό είναι πως όλη η κατάσταση είναι ένας φαύλος κύκλος,διότι η ανικανότητα,η φαυλότητα και η απατεωνιά τών κυβερνώντων "προτρέπει" και πολύν κόσμο που υπό άλλες συνθήκες θα σκεφτόταν και θα ενεργούσε με λογική,να ενεργήση παραβατικά.
Ο Θανάσης Καναούτης δέν θα προσπαθούσε να αντιδράση όπως αντέδρασε,άν ήξερε ότι ακόμη κι'άν δέν είχε εισιτήριο,ο ελεγκτής θα τον αντιμετώπιζε με επιείκεια άν καθόταν να τού εξηγήση τον λόγο γιά τον οποίο δέν είχε εισιτήριο.Κι'από την άλλη,ο ελεγκτής δέν θα τού φερνόταν με απρέπεια (εφ'όσον δεχθούμε ότι τού φέρθηκε) άν είχε την κατάλληλη παιδεία ώστε να κατανοή τίς ακραίες κοινωνικές καταστάσεις-αλλά και τίς ανεπάρκειες και ατέλειες τής υποδομής τών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς-που μπορούν να αναγκάσουν κάποιον να μπή σε δημόσιο μέσο μεταφοράς χωρίς να έχη εισιτήριο (γιά παράδειγμα,στην Κυψέλη όπου μένω,είναι σπάνιο να βρής περίπτερο που να πουλά εισιτήρια και ειδικώς τα βράδυα ή τίς αργίες,οπότε αναγκαστικά όποιος έχει "ξεμείνει" από εισιτήρια ή έχει έπιστρέψει από ταξίδι,θα μπή στο όχημα χωρίς να έχη εισιτήριο).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ