Τα νέα της Δημιουργίας

Οι πολίτες της Βενεζουέλας σπεύδουν προς την Κολομβία είτε προς αναζήτηση προσωρινής εργασίας είτε για την αγορά βασικών αγαθών που έχουν εξαντληθεί στην αγορά της χώρας τους.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας φοβάται μαζικό κύμα μεταναστών από τη Βενεζουέλα καθώς η οικονομία της χώρας καταρρέει χωρίς να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Ο πληθωρισμός και η χρόνια έλλειψη βασικών αγαθών σε τρόφιμα και φάρμακα είναι δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Βενεζουέλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Κολομβία και η Βραζιλία, η οποία ανησυχεί για το κύμα φυγής πολιτών από τη Βενεζουέλα. Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν στήσει προσωρινά καταλύματα στη συνοριακή πολιτεία Ροραΐμα της  Βραζιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου οι πολίτες της Βενεζουέλας προσφεύγουν στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας. Ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ανήλθε στον προεδρικό θώκο το 2013, διεκδικεί εκ νέου την προεδρία της Βενεζουέλας.

Υποστηρίζει ότι η οικονομική ύφεση στη χώρα του «χρηματοδοτείται» από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αποδεκατισμένη από τις διώξεις αντιπολίτευση της χώρας δεν έχει ακόμη επιλέξει προεδρικό υποψήφιο.

Πηγή: Athensvoice.gr