Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βαγγέλης Ακτσαλής - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τα νέα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δείτε το Newsletter στον browser σας

Προωθήστε το σε γνωστούς

Πατήστε εδώ για να γίνετε αποδέκτης

Δείτε προηγούμενα τεύχη
Δημιουργική ματιά
Τεύχος 2
19/04/2014
Κυκλοφορία: 32.136 αποδέκτες
 
Δημιουργική ματιά
Διανέλος Γεωργούδης Η πολιτική στο κέντρο της επικαιρότητας
Σε ένα εξαιρετικά ρευστό κλίμα συνεχίζεται στη χώρα μας η προεκλογική καμπάνια για τις διπλές εκλογές του Μαΐου.
Τα παραδοσιακά κόμματα και πάλι προβάλλουν απογοητευτικά ψηφοδέλτια με υποψήφιους που επιλέχθηκαν με μοναδικό προσόν τους την αναγνωρισιμότητα. Τουλάχιστον στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο πολίτης έχει καλές και ανεξάρτητες επιλογές. Στην περιφέρεια της Αττικής τον συνδυασμό «Δημιουργούμε μαζί!» του Θάνου Τζήμερου, και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας τον συνδυασμό «Πολίτες μπροστά» της Νιόβης Παυλίδου. Στους μεγάλους δήμους έχουμε τους συνδυασμούς του Καμίνη (Αθήνα) και του Μπουτάρη (Θεσσαλονίκη).
Εξαιρετικά αρνητικά αξιολογείται η συνομιλία μεταξύ του κ. Μπαλτάκου και του κ. Κασιδιάρη όπου υπάρχουν πλέον βάσιμες υποψίες ότι η κυβέρνηση χειραγώγησε την ελληνική δικαιοσύνη. Περί αυτού του μείζονος γεγονότος μόνο η «Δημιουργία, ξανά» και η Δράση εξέδωσαν σαφή δελτία τύπου εδώ και εδώ.
Πάντως ένα δυνητικά καταλυτικό γεγονός για το πολιτικό μέλλον του τόπου είναι η απόφαση συνεργασίας του ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού χώρου, θέμα στο οποίο αυτή η δεύτερη έκδοση της Δημιουργικής Ματιάς αφιερώνει το κύριο άρθρο της. Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας θα γίνει από τους προέδρους της Δράσης και της «Δημιουργία, ξανά!» σε κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.
Κλείνοντας, να ευχηθούμε Καλή Ανάσταση σε όλους τους αναγνώστες μας.
 
Συνεργασίες Περί συνεργασίας των κομμάτων του ευρωπαϊκού-μεταρρυθμιστικού χώρου
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ζήσαμε έντονες συζητήσεις και εσωτερικές διαβουλεύσεις με σκοπό την σύγκλιση όσο περισσότερων κομμάτων γίνεται από τον ευρωπαϊκό-μεταρρυθμιστικό χώρο. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής, αποφασίστηκε να φέρουμε την πρόταση συνεργασίας προς ψήφιση από τα μέλη του κόμματος. Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που ακολούθησε, με συμμετοχή όλων των ταμειακά ενήμερων μελών εντός και εκτός Ελλάδος, αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αποδοχή της πρότασης συνεργασίας.

Πρόσκληση προέδρου

Θάνος Τζήμερος Διάγγελμα Προέδρου για πρόταση συνεργασίας
Αγαπητά μέλη,
Οι αλλαγές που κυοφορούνται στο πολιτικό πεδίο θα είναι τεκτονικού χαρακτήρα. Το σκηνικό της μεταπολίτευσης καταρρέει. Στην ιστορία, μετά από κάθε μεγάλη πτώση ακολουθεί περίοδος αστάθειας. Τι θα διαδεχθεί τον πελατειακό διπολισμό; Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Πλήρες άρθρο

Γέφυρες

Διανέλος Γεωργούδης Χτίζοντας "Γέφυρες"
Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει μεγάλα βήματα που αποβλέπουν στην συνεργασία των κομμάτων του ευρωπαϊκού-μεταρρυθμιστικού χώρου στις επικείμενες εκλογές αλλά και στις εθνικές, όποτε αυτές γίνουν. Τελικός στόχος είναι η ενοποίηση του χώρου σε μια αξιόμαχη και με κυβερνητική προοπτική πολιτική δύναμη.

Πλήρες άρθρο
 
 
Ακτιβισμός Ακτιβισμός εντός και εκτός της Δημιουργίας
Ομάδες πολιτών που πιστεύουν στη δύναμή τους και θέλουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους δίνουν καθημερινά μικρούς ή μεγάλους αγώνες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνία, τους συνανθρώπους μας αλλά και τα υπόλοιπα ζώντα του πλανήτη μας. Θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε στις επόμενες εκδόσεις της Δημιουργικής Ματιάς δράσεις ανεξάρτητων πολιτών, αν μας ενημερώσετε στο . Ο εθελοντισμός και ο ακτιβισμός δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά επένδυση για το μέλλον το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας, διότι αν δεν είμαστε μέρος της λύσης ενός προβλήματος, ενδέχεται να είμαστε μέρος του προβλήματος.

Αδέσποτο σκυλάκι

Βίλη Κουτσογιάννη Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν απ` τον ουρανό
Κάποιοι από εμάς τα πέταξαν στον δρόμο, αυτά ακολούθησαν την φύση τους, αναπαράχθηκαν ξανά και ξανά και έτσι γέμισαν οι πόλεις μας από δυστυχισμένα ζώα που παρά τη θέληση τους δημιουργούν προβλήματα καθαριότητας και άλλα στους κατοίκους. Φαύλος κύκλος δηλαδή! Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται ευαισθητοποίηση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών. Όσοι έχουμε επιλέξει να έχουμε για συντροφιά ένα κατοικίδιο πρέπει πάντα να σεβόμαστε τόσο το ζώο όσο και τους συνανθρώπους μας είτε τα συμπαθούν είτε όχι.

Πλήρες άρθρο

Los Lambikos

Los Lambikos Ενεργοί πολίτες για πιο όμορφη πόλη
Μια κίνηση πολιτών που ξεκίνησε αυθόρμητα από μια παρέα, που δεν άντεχαν πια να παρακολουθούν παθητικά την ασχήμια να καταστρέφει το ολοκαίνουργιο τμήμα της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοεμφανίστηκαν στο facebook στις 5 Απριλίου και σε λιγότερο από 10 μέρες ξεπέρασαν τους 1000 φίλους, ενώ οι πολίτες και τα ΜΜΕ της πόλης τους αγκάλιασαν. Σύντομα ετοιμάζουν την πρώτη τους δράση. Και σίγουρα δείχνουν το δρόμο και για άλλες παρόμοιες.

Σελ. Facebook
 
 
Κανάλι Youtube Δημιουργίας Επιλογές από το YouTube κανάλι μας

Τζήμερος kontra

Θάνος Τζήμερος στο kontra για τη μάχη στην περιφέρεια Αττικής

Ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!» και υποψήφιος περιφερειάρχης με τον υπερκομματικό συνδυασμό «δημιουργούμε μαζί», στην εκπομπή Δημοτικές Εκλογές 2014 στο κανάλι kontra στις 10.04.2014.

Δείτε

Ηλίας Κώνστας στη zougla

Ηλίας Κώνστας στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» στη «Zougla»

Ο Ηλίας Κώνστας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!», στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» σχολιάζει την υπόθεση Μπαλτάκου στο κανάλι zougla στις 09.04.2014.

Δείτε

Γιαννούλης Δημόσια Τηλεόραση

Γιώργος Γιαννούλης - Γιαννουλόπουλος στην Δημόσια Τηλεόραση

Ο Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος, αντιπρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!», στην εκπομπή «Επικαιρότητα» στο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης στις 17.03.2014.

Δείτε
 
 
Διανέλος Γεωργούδης Επίλογος έκδοσης
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το ηλεκτρονικό μας περιοδικό «Δημιουργική ματιά» που φτιάχτηκε με την εθελοντική εργασία μελών του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!». Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε τις εντυπώσεις σας και να λάβουμε υλικό για την επόμενη έκδοσή του, στη διεύθυνση: . Με τα σχόλια και τη συμβολή σας θα γίνουμε καλύτεροι.
Η διάδοση των ιδεών μας περνάει και από το δικό σας χέρι. Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό σε φίλους, να συμβάλετε οικονομικά, με οποιοδήποτε ποσό, στην προσπάθεια μας ή να γίνετε μέλος στο κόμμα.
Για να συμμετάσχετε ενεργά στις δραστηριότητες της Δημιουργίας και να ενημερωθείτε για τις δυνατότητές σας να συμβάλετε στην κοινή προσπάθεια, μπορείτε να εγγραφείτε στο site μας.