Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βαγγέλης Ακτσαλής - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τα νέα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δείτε το Newsletter στον browser σας
Προωθήστε το σε γνωστούς
Πατήστε εδώ για να γίνετε αποδέκτης
Δείτε προηγούμενα τεύχη
Δημιουργική ματιά
Τεύχος 3
29/04/2014
Κυκλοφορία: 35.325 αποδέκτες
 
Δημιουργική ματιά
Διανέλος Γεωργούδης Εγκαίνια στις ΓΕΦΥΡΕΣ
Η "Δημιουργία, ξανά!" και η "Δράση" βάζουν τις βάσεις για τη συνένωση των μεταρρυθμιστικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ανακοινώνοντας μακροπρόθεσμη συνεργασία με την επωνυμία "Γέφυρες", ανταποκρινόμενες στην ανοικτή πρόσκληση του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών ALDE.
Τα δύο κόμματα ανακοίνωσαν επίσης ότι στηρίζουν στην περιφέρεια Αττικής τον συνδυασμό "Δημιουργούμε μαζί", με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον επικεφαλής της “Δημιουργία, ξανά!”, Θάνο Τζήμερο.
Οι συνεργασίες αυτές στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές εκλογές είναι μόνο η αρχή, καθώς η “Δημιουργία, ξανά!” και η “Δράση” προτίθενται να κατέβουν μαζί και στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ενώ παράλληλα προγραμματίζουν ομάδες εργασίας ενοποίησης θέσεων ακριβώς μετά τις Ευρωεκλογές και κοινή συνδιάσκεψη το προσεχές φθινόπωρο. Κατά την παρουσίαση της συνεργασίας, οι Πρόεδροι των δύο κομμάτων δήλωσαν:

Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της “Δράσης”:
«Οι δημοκράτες φιλελεύθεροι πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη επιτέλους αποκτούν μία ισχυρή επιλογή στην κάλπη. Μπορούν να ψηφίσουν ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις και ΟΧΙ στο πελατειακό κράτος και να στείλουν το μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι θέλουν λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και τόπο στους παραγωγικούς Έλληνες.
Δημιουργούμε μαζί γέφυρες που ενώνουν την ευρωπαϊκή πορεία με την εθνική ελπίδα. Στηρίζουμε το Θάνο Τζήμερο στην περιφέρεια Αττικής. Έχουμε σχεδιάσει μια συνεργασία με βάθος.»

Σκυλακάκης - Τζήμερος

Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος της “Δημιουργία, ξανά!”:
«Δεν είμαστε Ευρωπαϊστές. Είμαστε Ευρωπαίοι. Πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, θεσμική οντότητα στην οποία θέλουμε να καταλήξει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε, να δείχνουμε εμπιστοσύνη, να αφήνουμε χώρο στον άλλον, να αξιοποιούμε δημιουργικά και τις ομοιότητες και τις διαφορές μας. Χρειαζόμαστε γέφυρες. Σήμερα η “Δράση" και η "Δημιουργία, ξανά!” ξεκινούν μια πορεία αμοιβαίας υποστήριξης χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα είμαστε μαζί και στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν.
Μας αξίζει ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός: μια υπεύθυνη πολιτική που θα στηρίζεται σε υπεύθυνους πολίτες.»

Δελτίο τύπου με κατάλογο υποψηφίων
 
Θάνος Τζήμερος Αυτοί οι υπέροχοι εθελοντές
Υπέροχοι εθελοντές

Την Κυριακή 27 Απριλίου στις 14:00 το μεσημέρι κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο τα δικαιολογητικά για την ανακήρυξη του συνδυασμού "Δημιουργούμε μαζί". Το Σάββατο περισσότεροι από δέκα εθελοντές έφυγαν από τα γραφεία της Δημιουργίας στις 4:30 το πρωί. Στις 9:00, πάλι το πρωί, ήταν ξανά στις θέσεις τους για να οργανώσουν όλη την απίστευτη χαρτούρα για την κατάθεση της υποψηφιότητας του συνδυασμού "Δημιουργούμε μαζί!". Όλο αυτό το διάστημα δούλεψαν κανονικά 8ωρα, πέρα από την επαγγελματική τους δουλειά, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι. Χωρίς καμμία αμοιβή, χωρίς καμμία προσδοκία, πέρα από τη λαχτάρα να ζήσουμε όλοι κάποια στιγμή σε μια αξιοπρεπή και παραγωγική χώρα.

Γίνε εθελοντής
 
Επιλεκτική μνήμη Επιλεκτική μνήμη και σφυρίζω κλέφτικα
Τα κόμματα θυμούνται τη Θράκη πριν τις εκλογές και συνήθως απαντούν αόριστα στα δύσκολα. Η "Δημιουργία, ξανά!" διαφέρει, όπως φαίνεται στα δύο θέματα που ακολουθούν.

Όλη η αλήθεια για τη Θράκη

Θάνος Τζήμερος Όλη η αλήθεια για τη Θράκη
Τα κόμματα θυμούνται τη Θράκη λίγο πριν τις εκλογές. Η Τουρκία δεν την ξεχνάει ποτέ. Θα είναι η Θράκη το νέο Κόσσοβο;
Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του Θάνου Τζήμερου για να μάθετε την αλήθεια.

Πλήρες άρθρο

Θάνος Τζήμερος στο THE TOC

Θάνος Τζήμερος Δίχως περικοπές και εκπτώσεις!
Στα δύσκολα θέματα οι πολιτικοί συνηθίζουν να απαντούν αόριστα. Όμως η "Δημιουργία ξανά!" αυτή τη "διάλεκτο" δεν την ξέρει. Τι θα γίνει με τους Ρομά; Πρέπει να χτιστεί τζαμί; Να ισχύσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια; Ο Θάνος Τζήμερος απαντάει χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Δείτε
 
 
Διανέλος Γεωργούδης Επίλογος έκδοσης
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το ηλεκτρονικό μας περιοδικό «Δημιουργική ματιά» που φτιάχτηκε με την εθελοντική εργασία μελών του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!». Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε τις εντυπώσεις σας και να λάβουμε υλικό για την επόμενη έκδοσή του, στη διεύθυνση: . Με τα σχόλια και τη συμβολή σας θα γίνουμε καλύτεροι.
Η διάδοση των ιδεών μας περνάει και από το δικό σας χέρι. Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό σε φίλους, να συμβάλετε οικονομικά, με οποιοδήποτε ποσό, στην προσπάθεια μας ή να γίνετε μέλος στο κόμμα.
Για να συμμετάσχετε ενεργά στις δραστηριότητες της Δημιουργίας και να ενημερωθείτε για τη δυνατότητα να συμβάλετε στην κοινή προσπάθεια, μπορείτε να εγγραφείτε στο site μας.