Τα νέα της Δημιουργίας

Σε εκλογική εγρήγορση βρίσκεται η «Δημιουργία Ξανά» και προετοιμάζεται για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, έχει ανοίξει ένα κύκλο ομιλιών στην Ελλάδα με κεντρικό θέμα «Κι όμως γίνεται», παρουσιάζοντας παραδείγματα άλλων κρατών, που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη χώρα μας, αλλά κατάφεραν σε 6 μήνες να αντιστρέψουν το κλίμα και σε 2 χρόνια να καλπάζουν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «δημοκρατική», εμφανίζεται βέβαιος για την είσοδο της «Δημιουργίας Ξανά» στη Βουλή και σημειώνει, ότι κανένα άλλο κόμμα δεν μπορεί να «σπάσει» τον κρατισμό και την διαπλοκή. Δηλώνει ότι ο Τσίπρας και η παρέα που κουβάλησε στο Μαξίμου από την κατάληψη του Λυκείου Αμπελοκήπων και την ΚΝΕ είναι περισσότερο κρατιστές. «Για να συντηρηθεί όμως το πελατειακό αλισβερίσι χρειάζονται περισσότεροι φόροι, άρα προκαλείται μεγαλύτερη φτωχοποίηση των ανθρώπων, ειδικά του ιδιωτικού τομέα, του μόνου που παράγει. Το τέλος αυτής της πορείας είναι η Βενεζουέλα που θαυμάζει ο καταληψίας του Λυκείου Αμπελοκήπων», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Η “Δημιουργία Ξανά” έχει ανοίξει ένα κύκλο εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα με κεντρικό θέμα “Κι όμως γίνεται”. Πώς μπορούμε να πετύχουμε ως πολίτες αυτής της χώρας και ως Κράτος; Τι θα ακούσουμε στην ομιλία σας στη Ρόδο;
Πρέπει να εφαρμόσουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουμε τώρα: απελευθέρωση της οικονομίας από το κρατικό «νταβατζιλίκι», πληροφορική παντού στο Δημόσιο, ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, δραστική μείωση της φορολογίας, απλή και σταθερή νομοθεσία, ευνοϊκό περιβάλλον για το επιχειρείν. Το Δημόσιο να μην υποδύεται τον επιχειρηματία, ούτε τον εργοδότη – πατερούλη με τα λεφτά των άλλων. Θα ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και θα φροντίζει γα την τήρησή τους από όλους. Στις ομιλίες μου παρουσιάζω το πώς άλλα κράτη, που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από μας, κατάφεραν σε 6 μήνες να αντιστρέψουν το κλίμα και σε 2 χρόνια να καλπάζουν. Οι πολίτες της Εσθονίας ήταν το 1992 στην ουρά για αγορές με δελτίο για να μην λιμοκτονήσουν. Σήμερα η Εσθονία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Έχει καταργήσει το χαρτί στη Δημόσια Διοίκηση και όλες οι συναλλαγές με τον πολίτη γίνονται ηλεκτρονικά. Ακόμα και στις εθνικές εκλογές ψηφίζεις από το κινητό.
• Γιατί όμως δεν τα έχουμε καταφέρει, παρά τα τρία μνημόνια; Τι πρέπει να αλλάξει, τι δεν έκανε ο Τσίπρας και κατά πόσο θα μπορούσε να προβεί στις απαιτούμενες τομές ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Όλα τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την κρίση είναι κρατικιστικά. Δηλαδή: τόσα χρειαζόμαστε για να συντηρήσουμε τους κομματικούς στρατούς που διορίσαμε, κόψε τον λαιμό σου φορολογούμενε να βρεις λεφτά. Αν δεν βρεις, θα σου δημεύσουμε μέσω ΕΝΦΙΑ το σπίτι σου. Βεβαίως ευθύνη έχουν και οι εταίροι οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια στην μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και βολεύτηκαν με τα φορομπηχτικά μέτρα Βενιζέλου και Σαμαρά, το οποία ονόμασαν «ισοδύναμα». Ο Τσίπρας και η παρέα που κουβάλησε στο Μαξίμου από την κατάληψη του Λυκείου Αμπελοκήπων και την ΚΝΕ είναι ακόμα περισσότερο κρατιστές. Για να συντηρηθεί όμως το πελατειακό αλισβερίσι χρειάζονται περισσότεροι φόροι, άρα προκαλείται μεγαλύτερη φτωχοποίηση των ανθρώπων, ειδικά του ιδιωτικού τομέα, του μόνου που παράγει. Το τέλος αυτής της πορείας είναι η Βενεζουέλα που θαυμάζει ο καταληψίας του Λυκείου Αμπελοκήπων. Ο Κυριάκος, μολονότι στυλιστικά και μορφωτικά διαφέρει παρασάγγας από αυτό το λουμπεναριό, είναι ένας ακόμα κρατιστής. Κοινωνικό μέρισμα ο Τσίπρας; Εγγυημένο εισόδημα ο Κυριάκος. ΕΡΤ των 2500 υπαλλήλων θέλει ο Τσίπρας; ΕΡΤ των 2500 υπαλλήλων θέλει και ο Κυριάκος. Για να αναταχθεί η χώρα χρειάζονται βαθειές τομές που κανένας κρατιστής δεν πρόκειται να αποτολμήσει διότι έτσι θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια του.
• Ποιες είναι οι βασικές σας θέσεις για την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί; Πιστεύετε ότι πρέπει να επιστρέψει ο μειωμένος νησιωτικός ΦΠΑ;
Προτείνουμε αντικατάσταση των χιλιάδων νόμων, εγκυκλίων, ερμηνευτικών διατάξεων κ.λπ. που αφορούν στη φορολογία με 3 αράδες:
– Γραμμικός φόρος, χωρίς κλίμακες, (flat tax) 12% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
– Όλα τα έξοδα αναγνωρίζονται και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.
– ΦΠΑ 15% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης.
Ούτε ειδικές κατηγορίες, ούτε εξαιρέσεις, ούτε επιδοτήσεις. Απλό και σαφές πλαίσιο που θα ισχύει για όλους και θα πυροδοτήσει μια αλματώδη ανάπτυξη, ενώ θα εκμηδενίσει τη φοροδιαφυγή, διότι πλέον θα είναι ασύμφορη. Αν όλα τα έξοδά σου εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις από τους πάντες.
• Τι εισπράττετε λοιπόν από τη μέχρι τώρα περιοδεία σας στην Ελλάδα; Τι είναι αυτό που ζητούν οι πολίτες;
Υπάρχει ρεύμα μεγαλύτερο από αυτό του 2012 που μας έδωσε το 2,2%. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πως όταν ψηφίζεις τον έναν κρατιστή για να φύγει ο άλλος κρατιστής, κρατιστές θα σε κυβερνούν.
• Το 2015, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν συμμετείχε σε εκλογές, ελλείψει πόρων, όπως ανακοινώσατε τότε. Θα συμμετάσχει όμως στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα. Πιστεύετε ότι αυτή τη φορά θα μπορέσει να αυξήσει τα ποσοστά του το κόμμα για να πετύχει την είσοδό του στη Βουλή; Μπορεί να φθάσει στο 3%; Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασιών;
Θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Πιστεύουμε ότι θα μπούμε στη Βουλή. Όμως η είσοδος είναι μόνο η αρχή. Θα πρέπει να σπάσουμε το μπετόν αρμέ του κρατισμού και της διαπλοκής που περιλαμβάνει κομματικούς μηχανισμούς, κρατικό συνδικαλισμό, κεντρικά ΜΜΕ και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες του δήθεν ιδιωτικού τομέα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που να έχουν αυτόν τον στόχο.
• Μία από τις βασικές σας θέσεις είναι η εκ βάθρων αλλαγή του δημόσιου τομέα με κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και πλήρη εφαρμογή της Πληροφορικής, ακόμα και στις εκλογές. Είναι έτοιμος ο Έλληνας ψηφοφόρος, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών να αποδεχθεί μία τέτοια θέση;
Είναι. Τα μισά μέλη της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ είναι δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν αξιολόγηση βάσει απόδοσης και κατάργηση της μονιμότητας, διότι δεν βλέπουν μέλλον με τις οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων. Οι «Καρανίκες», βέβαια, αντιδρούν. Κατανοητόν. Όταν δεν είσαι ικανός για τίποτε, τι σου μένει; Να γίνεις πρωθυπουργικός σύμβουλος.
• Χαρακτηρίσατε τη συμφωνία των Πρεσπών «μνημείο εθνικής ντροπής». Ποια είναι η θέση της «Δημιουργίας ξανά»; Πιστεύετε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για το Αιγαίο;
Όταν είσαι με το χέρι στη ζητιανιά στα οικονομικά θέματα θα είσαι και με την πλάτη στον τοίχο στα εθνικά, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Πρέβεζα. Οι «Πρέσπες» ολοκλήρωσαν μία αυτοκτονική πολιτική στο Σκοπιανό, για την οποία συνυπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις από το 1946. Παραδώσαμε πακέτο με κορδέλα 2500 χρόνια ελληνικής ιστορίας, στους επίμονους Σλάβους. Για το τι θα έπρεπε να γίνει, οι αναγνώστες σας μπορούν να διαβάσουν στο διαδίκτυο δύο αναλυτικά άρθρα μου: «Και άτιμος και ιταμός συμβιβασμός» και «Η φενάκη του erga omnes».
• Αίσθηση προκαλούν τα σχόλιά σας για πρόσφυγες και μετανάστες. Ποια είναι η θέση σας για την μεταναστευτική πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί η χώρα; Υπάρχουν κάποια καλά παραδείγματα στην Ευρώπη;
Δεν έχουμε καμμία ευθύνη για τα θρησκευτικοοικονομικά αδιέξοδα του Μπαγκλαντές και της Νιγηρίας. Και έχουμε κάθε δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας σφάξει κάποιος επειδή τον διέταξε ο Αλλάχ. Δεν είναι μετανάστευση αυτό, είναι κανονική εισβολή. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να φιλοξενήσει εκατομμύρια εισβολείς που επιπλέον δεν θέλουν να αφομοιωθούν και προσπαθούν να επιβάλλουν στο σπίτι σου τον ισλαμικό τους μεσαίωνα. Το να είσαι ανεκτικός στους μη ανεκτικούς είναι αυτοκτονία. Ευτυχώς η Ευρώπη αρχίζει να ξυπνάει.
*Η ομιλία του κ. Τζήμερου στη Ρόδο έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2019.
Πηγή: dimokratiki.gr