Τα νέα της Δημιουργίας

H ανάρτηση μου για τους εκπαιδευτικούς και το σαθρό συνδικαλισμό προέκυψε μέσα από τις επιστολές των ίδιων των εκπαιδευτικών”, δήλωσε ο πρόεδρος της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνος Τζήμερος, στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, για τις δύο αναρτήσεις του σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα στα social media.

Τζήμερος: “Εκλογές στους εκπαιδευτικούς μπορούν να γίνουν κι εκτός σχολικού ωραρίου”

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ , που αφορούν στο κλείσιμο σχολείων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο Πρόεδρος της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνος Τζήμερος, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση, πως ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν 15 ημέρες διακοπές τα Χριστούγεννα, 15 το Πάσχα και δύο μήνες το Καλοκαίρι, διαλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μέρες που τα σχολεία είναι ανοιχτά. Θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν τις εκλογές τους το απόγευμα χωρίς να είναι κλειστά τα σχολεία, για να μην χαθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων, για πιο λόγο να χαθούν ώρες μαθημάτων σε βάρος των μαθητών; Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες και τα συνδικαλιστικά τους όργανα όποτε συνεδριάζουν να κλείνουν τα σχολεία, αν είναι στην Νομαρχία να σταματά η λειτουργία της Νομαρχίας, αν είναι στο μετρό όταν αφορά τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης συγκοινωνίας, αυτά τα στοιχεία είναι τριτοκοσμικά και πρέπει να μας απασχολούν στο σύνολο τους.”

Με νέα του ανάρτηση, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Θ. Τζήμερος επανήλθε στο θέμα της Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι πριν από 29 χρόνια ο τότε υπουργός Παιδείας Βασ. Κοντογιαννόπουλος προσπάθησε να μεταρρυθμίσει την «πασοκκουκουεδοκρατούμενη και μπαχαλοποιημένη Παιδειά» όπως αναφέρει.

Και σημειώνει ότι το νομοσχέδιο έγινε γνωστό για μια επουσιώδη διάταξή του: Το ομοιόμορφο σχολικό ντύσιμο. «Όλη η αριστερίλα ξεσηκώθηκε τότε με το επιχείρημα ότι το ομοιόμορφο ντύσιμο καταπιέζει την προσωπικότητα των μαθητών» σχολίασε ο Θ. Τζήμερος και ανάρτησε φωτογραφίες μαθητών από Β. Κορέα, ΕΣΣΔ και Κούβα.

“Η αριστερά καθιστά ήρωες χωρίς υπόβαθρο”

“Ο τρόπος που δημιουργεί ήρωες η αριστερά είναι αυτό που με προβληματίζει, γιατί χρήζουν ήρωες όσους σκοτώνονται, χωρίς να κοιτούν τον πρότερο βίο τους”, ανέφερε ο κ. Τζήμερος στον Politica 89.8, συνεχίζοντας δηλώνοντας πως: “Στην Αριστερά καθιστούν ήρωες χωρίς υπόβαθρο. Δεν λέω πως στα σχολεία δεν υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις αλλά δυστυχώς στο μεγαλύτερο βαθμό, στα σχολεία υπάρχει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική σαπίλα, όπως ανέφερα και στην ανάρτηση μου. Το δέντρο είναι τα δύο παραδείγματα που έδωσα με τις αναρτήσεις μου, αλλά το δάσος είναι πως ο συνδικαλισμός στην παιδεία έχει οδηγήσει σε σαπίλα. Θυμηθείτε μόνο πως και ο κ. Καρανίκας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε αδιόριστος εκπαιδευτικός, κι όχι τίποτα άλλο δεν μπορεί να αρθρώσει 10 λέξεις στη σειρά . Ήρωας είναι κάποιος που δίνει το παράδειγμα με την ζωή του ως φωτεινός φάρος, κι όχι με τον τρόπο που πέθανε, γι αυτό και για μένα δεν είναι ήρωες, ούτε ο Φύσσας, ούτε ο Γρηγορόπουλος, ούτε ο Ζακ, ούτε ο Τεμπονέρας, λυπάμαι που το λέω αλλά, αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν ανθρώπους που βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.”

“Μονόδρομος η αξιολόγηση στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση”

“Δεν είναι ακραίος όποιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται αξιολόγηση στο Δημόσιο και κυρίως στους εκπαιδευτικούς όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις”, ανέφερε ο κ. Τζήμερος.

“Στην παιδεία υπάρχει κι ένας υγιής ιστός που δεν μπορεί να διαφανεί καθώς δεν τον αφήνει η σαπίλα του συστήματος. Άνθρωποι που έχουν την αντίληψη της λούφας δεν πρέπει να ασχολούνται με την παιδεία, η παιδεία είναι μεταλαμπάδευση γνώσης, είναι μία δύσκολη δουλειά. Όσοι είναι καλοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ανταμειφθούν και μάλιστα με περισσότερα χρήματα όσοι δεν είναι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Αυτό όμως πρέπει να γίνει μέσω της αξιολόγησης, δεν γίνεται να θεωρούνται όλοι καλοί η στάσιμοι. Όσοι παραμένουν στάσιμοι κι όσοι δεν είναι καλοί πρέπει να αξιολογηθούν και να αποχωρήσουν. Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να δώσουν τον τόνο σε μία Ελλάδα που κοιτάει την έξοδο από την κρίση.”

“Με πιστοποιητικά επαπειλούμενης κύησης το συντριπτικό ποσοστό των εκπαιδευτικών”

“Δεν γίνεται τα ποσοστά των εκπαιδευτικών με επαπειλούμενη κύηση να φθάνουν στο 100% στο Δημόσιο, όταν στον ιδιωτικό τομέα, δεν ξεπερνούν το 10 %, αυτό κάτι δείχνει”, δήλωσε στον Politica o Πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά συμπληρώνοντας πως: ” Η γυναίκα μου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, πήγε από την δουλειά της κατευθείαν στο μαιευτήριο. Εξηγήστε μου πως γίνετε στην πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μόλις μία δασκάλα μάθει πως είναι έγκυος, κατευθείαν να έχει και στο χέρι το πιστοποιητικό από γιατρό της επαπειλούμενης κύησης, τινάζοντας στον αέρα, την ροή μίας σχολικής χρονιάς, την ψυχολογία των μαθητών, πυροδοτώντας μία σειρά αρνητικών εξελίξεων. Προφανώς και μιλάμε για την μητρότητα, που είναι μία υπόθεση ιερή, δεν γίνεται όμως να την καπηλεύονται, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα, σε αντίθεση με εκείνους που δουλεύουν σκληρά στον ιδιωτικό. “

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνου Τζήμερου στον Politica 89.8:

 https://www.politica.gr/politica-89-8/th-tzimeros-den-pairno-piso-oute-mia-lexi-gia-osa-egrapsa-gia-tous-ekpaideutikous#mep_0

Πηγή: politica.gr