Τα νέα της Δημιουργίας

Παρά τον καύσωνα, οι 200 και πλέον πολίτες που παρακολούθησαν την πρώτη κοινή εκδήλωση του συνασπισμού “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” (Δημιουργία Ξανά & Νέα Δεξιά), που έγινε χθες Πέμπτη στο Άλσος Κηφισιάς, είχαν μια “δροσιστική” εμπειρία, ακούγοντας με παραδείγματα και αριθμούς το πόσο εύκολο είναι να γίνει η χώρα μας πρότυπο ανάπτυξης.

Οι δύο πρόεδροι, Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, μίλησαν και συζήτησαν με τους παρευρισκομένους εκθέτοντας το διαχρονικό πρόβλημα της Ελλάδας το οποίο καμμία κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει διότι συναρτά την ύπαρξή της από αυτό: το “αλισβερίσι” με παράκεντρα τα οποία λειτουργούν τελικά ως υπέρκεντρα εξουσίας: διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, τράπεζες, καναλάρχες, κρατικούς συνδικαλιστές, συντεχνίες με πολιτική δύναμη, διεθνείς ΜΚΟ.

 c6e4bc69196117c05bd793f47a07855d

Οι χώρες που αναπτύχθηκαν και σήμερα βλέπουμε την πλάτη τους και από απόσταση, είναι αυτές που εφάρμοσαν φιλελεύθερες αρχές στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση, τόνισαν οι δύο πρόεδροι. Τα Σκόπια βρίσκονται στη θέση 17 ως επενδυτικός προορισμός στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ η Ελλάδα στη θέση 79. Για να αλλάξει αυτό χρειάζονται βαθειές θεσμικές τομές στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στην αντιμετώπιση της ισλαμικής εισβολής και της αριστερής ανομίας και παράλληλα απελευθέρωση της Οικονομίας από τα δεσμά του κρατισμού – αποφάσεις που καμμία κυβέρνηση, μπλε ή κόκκινη δεν είναι διατεθειμένη να πάρει.

 a9bea20955e1cfd9859f7d438b7d2061

Στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, δεν θα ισχύει ο «μπαμπούλας» της χαμένης ψήφου, τόνισε ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής του συνασπισμού. Κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία και οι εκλογές θα επαναληφθούν. Είναι επομένως ευκαιρία, όσοι θέλουν να υπάρχουν στη Βουλή γνήσια μεταρρυθμιστικές φωνές που να μην χρωστάνε πουθενά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να ψηφίσουν τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για να φανεί η πραγματική της δύναμη. Ο συνασπισμός βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες συγγενείς πολιτικές δυνάμεις για να διευρύνει την εκλογική του βάση.

5126364170ead72d135c053f35969604