Τα νέα της Δημιουργίας

Η Τοπική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην υπόδειξή της, να τηρήσει τον νόμο κατά της αφισορρύπανσης.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ οργάνωσε, την Πέμπτη 27/10, δράση για τον καθαρισμό των αφισών, πολιτικού και εμπορικού περιεχομένου, που είχαν τοποθετηθεί στις νησίδες της οδού Λαγκαδά. Στη συνέχεια, με επιστολή της στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ενημέρωσε για τη δράση των μελών της, και τον έθετε προ των ευθυνών του, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σύμφωνα με τον νόμο 4954/2022, άρθρο 60, η άμεση απομάκρυνση των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων, επιγραφών, αφισών και παρόμοιων κατασκευών είναι αρμοδιότητα των Περιφερειών.

Είναι παράνομες όλες οι αφίσες που τοποθετούνται σε επιφάνειες τεχνικών έργων, διαχωριστικές νησίδες, λωρίδες έκτακτης ανάγκης, χώρους προσωρινής στάθμευσης, τοίχους αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, κατάστρωμα των οδών, στύλους και υποσταθμούς εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, πινακίδες οδικής σήμανσης και φωτεινούς σηματοδότες οδικής κυκλοφορίας.

Περιμένουμε από τον Περιφερειάρχη την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων (από 1.500 ευρώ έως 30.000 ευρώ) και τον καταλογισμό στους υπαίτιους των δαπανών αφαίρεσης των αφισών και αποκατάστασης του χώρου, όπως ορίζει ο νόμος. Η παραβατικότητα, ιδιαίτερα η κομματικώς υποκινούμενη, πρέπει να τιμωρείται. Αλλιώς, ενθαρρύνεται.»

4356cff7e213ae8c997aca943044eaf4
Από τη δράση καθαρισμού της οδού Λαγκαδά από μέλη της Εθνικής Δημιουργίας (27/10/2022)

tzimfaeth
Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ. Ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο, «στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις».