Τα νέα της Δημιουργίας

Η "Δημιουργία, Ξανά!" όμως δεν πιστεύει στην υποκριτική μετριοφροσύνη. Ξέρουμε πως ένας δικός μας άνθρωπος, ο Νίκος Μαυρίδης, μέλος της Δημιουργίας και του Πολιτικού της Συμβουλίου, έχει εντελώς επάξια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία αυτή. Χαιρετίζουμε με την ευκαιρία τις επιτυχίες του, και του ευχόμαστε πολλές ακόμα στο μέλλον.

Το πιό κάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο eyedoll.

Ο Δημόκριτος μετεμψυχώνεται σε ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ και μιλά για τη ζωή του και την Κρίση!
 
Ο Νικόλαος Μαυρίδης, Διδάκτωρ του περίφημου ΜΙΤ (Massachusetts Institute of technology) και δημιουργός του Interactive Robots and Media Lab, επισκέπτεται το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αθήνα και μεταμορφώνει το ρομπότ του, από το φιλόσοφο «Αβικέννα», στον Έλληνα Δημόκριτο!
 
Το ρομπότ έλαβε μέρος στη «Βραδιά Ερευνητή» του Δημόκριτου, όπου το είδαν και συνομίλησαν μαζί του πάνω από 3000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά παιδιά. Το ρομπότ μπορεί να απεικονίσει ιδιαίτερα ρεαλιστικές συναισθηματικές εκφράσεις στο πρόσωπο του και να αναγνωρίσει όπως και να συνθέσει ανθρώπινη φωνή στην Ελληνική Γλώσσα.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να το δείτε εν δράσει:

 

 

Η έρευνα του Νικολάου Μαυρίδη και κυρίως το αραβόφωνο ρομπότ Αβικέννας (Ibn Sina), από τον ομώνυμο φιλόσοφο, γιατρό, και συνεχιστή του Αριστοτέλη, έχει γυρίσει τα κανάλια περισσοτέρων από 20 χώρες του κόσμου, όπως επίσης και τα κοινωνικά ρομπότ του Facebots, που χρησιμοποιούν πληροφορίες από το διαδίκτυο και συνάπτουν μακροπρόθεσμες σχέσεις με ανθρώπους.
 
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στα δύο TEDx του Δρ. Μαυρίδη, στην Αθήνα και στα Εμιράτα, πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ. Επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεντεύξη του Νίκου, υπάρχει στην «Πατριδογνωσία» της Καθημερινής. Θα την διαβάσετε ΕΔΩ, ενώ μπορείτε να δείτε και ένα μικρό απόσπασμα ομιλίας γεμάτο με σκέψεις και αγάπη για την Ελλάδα και την Ανθρωπότητα, ΕΔΩ.
 
Εν κατακλείδι, με τα λόγια του ρομπότ Δημόκριτος όταν το ρωτάνε για την Κρίση: «Όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηράκλειτος, τα πάντα ρει και μηδέποτε κατά ταυτόν μένει». Αργά η γρήγορα, θα χαράξει η Ανατολή!