Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βαγγέλης Ακτσαλής - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τα νέα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Μήπως δεν έχουν σωστή πληροφόρηση; Μήπως τρελάθηκαν όλοι τους; Όχι, βέβαια. Αυτό που βλέπουμε είναι μια άκομψη προσπάθεια υποστήριξης της σημερινής κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, για εμάς τους Έλληνες πολίτες, αυτή η αλλαγή γραμμής από άκρως επικριτική σε άκρως υποστηρικτική μιας ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Με λίγα απλά λόγια: η μοναδική ελπίδα να υποχρεωθεί η πολιτική συντεχνία να κάνει και καμιά μεταρρύθμιση πεθαίνει. Με το να χαλαρώσουν τα γκέμια οι «εταίροι» μας, το θράσος των πολιτικών μας δεν θα έχει πια όρια. Ήδη, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το πόσο μεγάλο θα είναι το ερχόμενο κούρεμα των ομολόγων που κρατούν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι πολιτικοί μας ανταγωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να γίνουμε οι μεγαλύτεροι μπαχτατζήδες όλου του κόσμου. Ούτε λόγος πια για συνετή διαχείριση των οικονομικών και αποπληρωμή χρεών.

Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις. Διερωτόμαστε γιατί οι «εταίροι» μας, από την αρχή της εποχής των μνημονίων, ενώ είχαν όλη την ισχύ στα χέρια τους, δεν επέβαλλαν τις αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος; Επέβαλλαν χίλια δυο άλλα καταστρεπτικά μέτρα υπερφολόγησης και μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, αλλά μεταρρυθμίσεις γιόκ… Γιατί; Η πιο επιεικής ερμηνεία είναι ότι δεν τους πειράζει και πολύ αν η Ελλάδα γίνει μια πολύ φτωχή χώρα, με τους κατοίκους της να απασχολούνται στην υποδοχή τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εμείς όμως, τι θέλουμε; Θα ξυπνήσουμε επιτέλους; Θα καταλάβουμε ότι από εμάς και μόνο από εμάς εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας; Θα στείλουμε τους άχρηστους και διεφθαρμένους στα σπίτια τους; Θα ψηφίσουμε έντιμους και ικανούς ανθρώπους που θα δημιουργήσουν τη χώρα που ονειρευόμαστε;

 

cc-logoΦωτογραφία: Σύγχυση!!!! (Good Eye Might@Flickr)