Τα νέα της Δημιουργίας

 

Το πιθανότερο είναι ότι τα περισσότερα από τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε εκκρεμότητα θα είχαν τακτοποιηθεί, πολλά ακόμα θα είχαν γίνει και η «δημιουργία» θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Ας κοιτάξουμε όμως με μεγαλοσύνη και θάρρος, με λογισμό και με όνειρο μπροστά. Τώρα είναι η ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, χωρίς να υποβαθμίσουμε ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, να μάθουμε από τις αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις μας και εν όψει των προσεχών εκλογών, να υπερβούμε τις θεμιτές αλλά μικρές προσωπικές μας διαφορές, να συσπειρωθούμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Και μη μας φεύγει στιγμή από το μυαλό ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα, από αυτά που μας χωρίζουν.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις είναι πολλές και ένας κατάλογος των έργων, των δράσεων και των δραστηριοτήτων της δημιουργίας ξανά! που είναι ανοικτές και οι οποίες τρέχουν αυτή τη στιγμή θα μας δώσει τη δυνατότητα να σκεφτούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τη δημιουργία να σταθεί με δυναμισμό και αξιοπρέπεια απέναντι στο εφιαλτικό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται

  1. Στελέχωση τομέων και θεματικών περιοχών - έχει σταλεί mail μέσω crm σε όλα τα μέλη και είναι αναρτημένη πρώτη περιγραφή. Συντονιστής: Ηλίας Κώνστας.

  2. Διαρκής Εποπτεία περιεχομένου Τομέων και Θεματικών Ενοτήτων και παρακίνηση Δράσεων. Συντονιστής: Θεμιστοκλής Γιοκρούσης.

  3. Διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων Ευρωβουλευτών Συντονιστής: Οργανωτική και Πολιτική Γραμματεία ΠΣ.

  4. Επεξεργασία και κωδικοποίηση καταστατικού – η ομάδα έχει οριστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής, είναι στο στάδιο υποβολής του τελικού σχεδίου το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση. Συντονιστής: Δημήτρης Κουκούτσης.

  5. Επεξεργασία , επικαιροποίηση και προσαρμογή των κανονισμών λειτουργίας. Συντονιστής: η ομάδα επεξεργασίας του καταστατικού, όταν ολοκληρωθεί η ψήφιση του.

  6. Ομάδα επεξεργασίας Ευρωπαϊκών θέσεων. Συντονιστές: Πασχάλης Παπαχριστόπουλος και Χρήστος Μπερτζιτζόγλου.

  7. Ομάδα επεξεργασίας θέσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εσωτερική οργάνωση του κράτους. Συντονιστής: Γιώργος Γιαννούλης

  8. Συντονιστική Επιτροπή για την προετοιμασία της συμμετοχής του Κόμματος στις εκλογές (Τοπικές Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές). Συντονιστής: Φίφη Παπαδημητρίου.

  9. Re eng ολοκληρώνεται η στελέχωση των Διευθύνσεων με σειρά προτεραιότητας: Citizen Care, Κοινωνικών δικτύων, Μητρώου, Επικοινωνίας, Χρηματοδότησης, Δράσεων Εκδηλώσεων, Οικονομικών, Διάχυσης. Συντονιστής: Πάνος Κοσμόπουλος,

  10. Εκπαίδευση Εκπροσώπων. Συντονιστής: Νίκος Νικολαΐδης.

  11. Εσωτερική οργάνωση κάθε περιφερειακής με τον ορισμό τουλάχιστον υπευθύνου ανά τομέα:

   1. ΜΜΕ και Κοινωνικών Δικτύων

   2. Τοπικής Αυτοδιοίκησης

   3. Κοινωνικών Οργανώσεων και Φορέων

   4. Δράσεων

Συντονιστής: Ματθαίος Παπακυρίτσης

 1. Οργάνωση εκδηλώσεων , θεματικών συζητήσεων, δράσεων από τις Περιφερειακές Οργανώσεις σε συνεργασία μεταξύ τους ή / και αυτοτελώς Συντονιστές Πρόεδροι Περιφερειακών Οργανώσεων.

 2. Οργάνωση, Εξοπλισμός και Λειτουργία Κεντρικών Γραφείων. Αναμένεται ορισμός νέου συντονιστή

 3. Ορισμός Αντιπροσώπων, σύγκληση και συγκρότηση σε σώμα του Συμβουλίου Περιφερειακών Οργανώσεων. Συντονιστής: Οργανωτική Γραμματεία ΠΣ.

Αγαπητοί φίλοι,

Όλα τα προηγούμενα και πολλά περισσότερα εξαρτώνται αποκλειστικά από όλους εμάς - αν θα προχωρήσουν, πότε θα ολοκληρωθούν, με τι επάρκεια και ποιότητα θα καλυφθούν.

Είναι η στιγμή της προσωπικής μας ευθύνης , η στιγμή που κοιτώντας βαθιά μέσα μας, θα αναλογιστούμε πως εμείς συμβάλλαμε στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας, δια των πράξεων η των παραλείψεων μας.

Και καλύτερα από τον ποιητή δεν μπορώ να το πω: “Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες, ό,τι είστε, μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ρθούνε,  θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί”

Η πρόκληση και το χρέος είναι μπροστά μας, η προσωπική ανταπόκριση του καθενός μας θα καθορίσει το βαθμό της συλλογικής επιτυχίας μας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Σαρρής  


Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).