Τα νέα της Δημιουργίας

Ο χώρος των εκλογών είναι κατειλημμένος από χιλιάδες αφίσες, η μία δίπλα στην άλλη ως ταπετσαρία, ο καθένας θέλει να κάνει γνωστή την παρουσία του αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Η κορωνίδα του Πνεύματος και της Επιστήμης – που θα έπρεπε να είναι για κάθε χώρα το Πανεπιστήμιο – μεταμορφώνεται σε έναν οχετό, αποκρουστικό για κάθε έννοια έρευνας, μελέτης ή ακόμα και πραγματικής πολιτικής σκέψης.

Δεν είναι όλα μαύρα όμως. Σε πάρα πολλά Πανεπιστήμια ανεξάρτητοι φοιτητές οργανώνονται και δημιουργούν τις δικές τους ομάδες διεκδικώντας μερίδιο στις εκλογές. Βρίσκονται μακριά από κομματικές νοοτροπίες και εκφράζουν έναν πραγματικό πολιτικό πολιτισμό και σκέψη. Τα κόμματα δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια. Η κομματική δράση έχει όλο το χώρο να αναπτυχθεί έξω από αυτά.

Η αλλαγή δε μπορεί να έρθει ακολουθώντας ένα φθαρμένο και αναχρονιστικό μοντέλο που απέτυχε. Αφήστε επιτέλους τους νέους να σκεφτούν ελεύθερα, δημιουργικά και πρωτοπόρα.

 

Ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχικών φοιτητών, φίλων της “Δημιουργίας, ξανά!”

 

Η «Δημιουργία, ξανά» συμμετέχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου σε συνεργασία με τη «Δράση» στον συνδυασμό "Γέφυρες".

Στην περιφέρεια Αττικής η «Δημιουργία, ξανά!» στηρίζει τον συνδυασμό "Δημιουργούμε μαζί" με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θάνο Τζήμερο.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).