Τα νέα της Δημιουργίας

Υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν με τις θέσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, αλλά δεν την ψηφίζουν. Προτιμούν να ψηφίσουν ΝΔ ή έστω ΠΑΣΟΚ, για να μην ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, αυτές οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Άρα, κανένα κόμμα, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει το 50% συν μία ψήφο για να σχηματίσει κυβέρνηση. Το πιθανότερο, σχεδόν βέβαιο, σενάριο είναι ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, 40 μέρες μετά.

Δηλαδή, οι προσεχείς εκλογές θα έχουν τον χαρακτήρα μιας πανελλήνιας δημοσκόπησης, στην οποία θα καταγραφούν για πρώτη – ίσως και τελευταία – φορά οι πραγματικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων και όχι οι εκβιασμένες από τον δικομματισμό.

Μα, δεν υπάρχει φόβος να συνασπισθεί η αριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ για να κάνει κυβέρνηση; Αυτό το σενάριο το διακινούσαν κυρίως κύκλοι της ΝΔ για να φοβίσουν τους πολίτες με τον «μπαμπούλα της χαμένης ψήφου»: ψήφισε εμάς, τους σοσιαλιστές με γραβάτα, για να μην έρθουν οι σοσιαλιστές με αμπέχονο. Για κάθε λογικό άνθρωπο ήταν σενάριο πολιτικής φαντασίας. Καμμία πιθανότητα δεν υπήρχε να συγκυβερνήσουν Τσίπρας – Ανδρουλάκης – Κουτσούμπας – Βαρουφάκης, ακόμα κι αν υποθέσουμε πως ο τελευταίος έχει πιθανότητες να ξαναμπεί στη Βουλή. Οι λόγοι είναι πολλοί, σχετίζονται με την πολιτική επιβίωση των μικρότερων κομμάτων, και έχουν αναλυθεί επαρκώς στον δημόσιο λόγο.

Όμως, οι γαλάζιοι σοσιαλιστές επέμεναν να… απειλούν τους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους: «Πού ξέρεις; Κανένας από τους παραπάνω δεν το απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο». Μέχρι που τα «Νέα» πήραν συνέντευξη από τον σύντροφο Κουτσούμπα. Σ΄ αυτή, ο αφοσιωμένος στα σταλινικά «ιδεώδη» Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε ξεκάθαρα ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιλέξει «συμμετοχή ή ανοχή σε μια τέτοια ‘προοδευτικη’ κυβέρνηση-μούφα», περιγράφοντας «σε ποιες ράγες θα κινηθεί η καρικατούρα ‘προοδευτική κυβέρνηση’» και υπενθυμίζοντας πως: «Την τελευταία φορά, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε.»

Άρα, ακόμα και εάν υπήρχε μία αμυδρή πιθανότητα να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός κυβέρνησης αριστεροκομμουνιστικής «ενότητας», αυτή έσβησε από το «όχι σε όλα» του Κουτσούμπα. Και ξέρουμε πως το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω σε καμμία του θέση. Εδώ, υποστηρίζει ακόμα τις «θέσεις» του Μαρξ για την κατάληψη της εξουσίας διά των όπλων και την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου, παρά το ότι πέρασαν πάνω από 150 χρόνια από την εποχή που διατυπώθηκαν.

Αυτό σημαίνει πως, τουλάχιστον στις προσεχείς εκλογές, οι πολίτες που σιχαίνονται τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι εξόχως δυσαρεστημένοι με την αριστερό, διεθνιστικό, πολυπολιτισμικό, δικαιωματιστικό, εθνομηδενιστικό, μεταναστολαγνικό, νεοταξικό προσανατολισμό της ΝΔ, όσοι έχουν αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται δομικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και όχι επιδοματικά μερεμέτια, πως οι Πακιστανοί και οι Σομαλοί δεν είναι η λύση στο δημογραφικό, θα ψηφίσουν ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, τον συνασπισμό των κομμάτων ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου, ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη και ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Ηλία Μαρκόπουλου ώστε να καταγραφεί, σε πρώτο βήμα, η πραγματική δύναμή τους.

Άρα η είσοδος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στη Βουλή, μετά την άρνηση του ΚΚΕ, είναι σχεδόν βέβαιη, δεδομένου ότι η πραγματική απήχηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στο σοβαρό πατριωτικό, φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό ακροατήριο είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2% πάνω-κάτω που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, η συνύπαρξη στη Βουλή ΚΚΕ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχουν δηλώσει ευθέως πως είναι κατά της συμμετοχής στις εκλογές κάθε κόμματος το οποίο στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή δικτατορίας στη χώρα. Ο Τζήμερος με τη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Κρανιδιώτης με την πυκνή αρθρογραφία του έχουν πείσει ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν ούτε χιλιοστό από αυτή τη θέση τους. Προβλέπονται συναρπαστικές μάχες στην επόμενη Βουλή, και ενδεχομένως μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό μας σκηνικό. Οψόμεθα.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Πηγή: polis24.gr