Τα νέα της Δημιουργίας

gramma-perifereia-25-01-2017

Είσαι κάτοικος Αττικής;
Δες πως ξοδεύονται τα χρήματά μας στην Περιφέρεια Αττικής:
22 εκατομμύρια Ευρώ για την αγορά κτηρίου και ποιος ξέρει πόσα άλλα για την ανακαίνιση, ενώ υπάρχουν άπειρα αχρησιμοποίητα ακίνητα του Δημοσίου και άλλα τόσα ξενοίκιαστα σε χαμηλότατες τιμές.

Στις 25 Ιανουαρίου 2017, ο Θάνος #Τζήμερος αποκαλύπτει την θρασύτατη σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων αλλά και την συνέχιση της καταπάτησης θεσμών και διαδικασιών.

"Η Περιφέρεια Αττικής έψαχνε να αγοράσει δικό της κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες της. Γιατί δεν εξυπηρετείται από τα δεκάδες άδεια κτήρια του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα; (Υπάρχουν επιπλέον χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που της παραχώρησε η κυβέρνηση δωρεάν για 40 χρόνια στον Φαληρικό Όρμο.)

Προκηρύσσει διαγωνισμό. Κατά περίεργο τρόπο, κατατίθεται μόνο ΜΙΑ πρόταση, τη στιγμή που εκατοντάδες μεγάλα κτήρια σε όλο το λεκανοπέδιο είναι άδεια.

Η Επιτροπή Καταλληλότητας βγάζει αυτό το ένα κτήριο ακατάλληλο, διότι:
1. Βρίσκεται εκτός της περιοχής που ορίζει η διακήρυξη. Είναι στο Περιστέρι (Λεωφόρος Κηφισού 62-64, περιοχή Ροσινιόλ) ενώ στον Καλλικράτη ως έδρα της Περιφέρειας Αττικής ορίζεται η Αθήνα. Το κτήριο ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Συγγελίδη και παλαιότερα στέγαζε τα γραφεία του ΟΠΑΠ.
2. Δεν είναι προσβάσιμο. Το πόρισμα αναφέρει «η οδός πρόσβασης περιλαμβάνει τμήμα αδιάνοικτου δρόμου με πέρασμα από στενό γεφυράκι μη επιτρεπτού πλάτους για ΑμεΑ ενώ επίσης σε μεγάλα τμήματα της διαδρομής δεν υπάρχουν τα απαραίτητου πλάτους πεζοδρόμια για την κίνηση του κοινού ούτε καν έξω από το κτίριο όπου το πεζοδρόμιο έχει πλάτος 50 εκατοστά»(!).

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί της Δούρου. Ξηλώνει την Επιτροπή Καταλληλότητας και διορίζει άλλη! Συγκαλεί την Οικονομική Επιτροπή και με τις ψήφους των συριζαίων το κρίνουν κατάλληλο!!!

Κόστος: 22 εκ.€ για την αγορά και ποιος ξέρει πόσα άλλα για την ανακαίνιση.