shutterstock 56290606
 
Διαβάζω σχόλια για την νέα κυβέρνηση. Ο τάδε τόσα χρόνια μιλάει για μεταρρυθμίσεις, ο δείνα έκανε αυτό το καλό στην θητεία του. Δείτε τι έλεγε ο Στουρνάρας όταν ήταν στον ΙΟΒΕ. Ακόμη και οι καλές προθέσεις μερικών μπορούν να σε οδηγήσουν στην κόλαση.
Τι ψάχνουμε; Σταγόνες στον ωκεανό; Άλλοθι για να καταπιούμε το 'χάπι' για εκατοστή φορά; Πόσα δείγματα γραφής χρειαζόμαστε για να βάλουμε μυαλό;

 Στον ιδιωτικό τομέα ένα σημαντικό λάθος μπορεί να σου στοιχίσει την καριέρα. Εδώ μιλάμε για κατ' εξακολούθηση εγκλήματα (εσκεμμένα ή από ανικανότητα) εναντίον ενός λαού, με την χρήση δανεικών δις ευρώ που χρεώνονται σ' αυτόν και ψάχνουμε να βρούμε ποιος βρώμισε λιγότερο τα χέρια του; Απλά, ανακυκλώνουμε τα ίδια ακατάλληλα υλικά. Όλο αυτό το πολιτικό 'σύστημα' είναι για την χωματερή.

Στο συνέδριο της Δημιουργίας ο κος Καρκατσούλης είπε: "Η τρόικα έχει παραιτηθεί. Η κατάσταση στον δημόσιο τομέα είναι χειρότερη από το 2009". Χρειάζεται η χάραξη δομημένης στρατηγικής που θα οδηγεί σε συγκεκριμένους στόχους οργάνωσης του κράτους, που θα έχουν μετρήσιμα δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Οι κυβερνώντες αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτε οργανωμένο. Αποσπασματικές κινήσεις χωρίς σχέδιο, πλασαρίσματα της κενοδοξίας τους στον πολιτικό στίβο, κινήσεις εντυπωσιασμού, επικοινωνιακά παιγνίδια, διαπλοκή με την ολιγαρχία είναι οι μοναδικές τους ικανότητες.

Είμαι παιδί του Δαναού και τα συνθήματά μου παραμένουν τα ίδια: "Θα λέμε τα λαμόγια-λαμόγια ,τους επίορκους-κλέφτες και την διαπλοκή-διαπλοκή και..."

Έχουμε τόσα καλά μυαλά στα θέματα της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης. Μπορούν να κωδικοποιήσουν το πόσα εκατομμύρια ευρώ χάνονται και  από που από τις λανθασμένες ή ανοργάνωτες δραστηριότητες του κράτους, οπότε θα φανεί τι εξοικονομούμε από την προτεινόμενη νέα οργανωτική δομή του κράτους. Έτσι θα πέσουν οι μάσκες και θα φανεί ότι με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική πάμε σε αδιέξοδο και φτωχοποίηση.

Εάν δεν κάνω λάθος το Σύνταγμα επιτάσσει ότι η οικονομική πολιτική χαράσσεται επ'ωφελεία του λαού. Δεν μπορεί μέσα στις συμπληγάδες της τρέλας κάθε οικονομολόγου, ο οποίος καλύπτεται πίσω από την θολούρα του ασαφούς τρόπου διακυβέρνησης, να συνθλίβεται ένας λαός.

Έχουμε την δυνατότητα οικονομικής απογείωσης και οδηγούμαστε σε μαρασμό, για να 'χορεύουν' τα συμφέροντα.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω. Δεν κυνηγώ φαντάσματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εάν μετά εμπεριστατωμένη ανάλυση ορισμένων θεμάτων, καταλήξω από τον δικό μας δρόμο, στο ίδιο συμπέρασμα μ' άλλα κόμματα. Γι'αυτούς είναι τρόπος να λαικίσουν,ενώ εμείς το εννοούμε και το μπορούμε. Αυτός ο δρόμος έχει περιγραφεί από την Δημιουργία,Ξανά! με απόλυτη σαφήνεια,δηλαδή: Χωρίς λαικισμούς αποβλέπει στην θεσμική ανατροπή με προτάσεις, ήθος και με οδηγό την κοινή λογική και την κοινωνική ευαισθησία.

 

Τόσο απλά.

Σαρώστε τους λοιπόν.

 
Γ.Παράσχος
μέλος Ε.Ε.

Δημιουργίας,Ξανά!


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση