shutterstock 86973980Αρκετές φορές έχω αρθρογραφήσει για τις σκοπιμότητες των δημοσκοπήσεων που τις καθιστούν αναξιόπιστες.Όταν οι εκλογές είναι μακρυά, τότε οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόντα μαγειρέματος, το οποίο όμως για τις σοβαρότερες εταιρίες έχει και όρια.

Οι πρόσφατες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθ' όσον τα ποσοστά των καθοριστικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ, έχουν μεγάλες αποκλίσεις από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση.
Όσον αφορά στα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα κρατούν (και θα τα κρατούν μέχρι τις εκλογές) κοντά το ένα με το άλλο, γιατί οι προθέσεις της κοινωνίας δεν είναι ανιχνεύσιμες, οπότε λίγο πριν τις εκλογές θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον κόσμο, ούτως ώστε να ψηφίσει όποιο θέλει το σύστημα να είναι το πρώτο κόμμα.
 
Οι ανεπίσημες δημοσκοπήσεις λένε ότι σε σχέση με τις προηγούμενες:
 
-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν.. κόβουν εισιτήρια.
-Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει (το υπολογίζουν σε κάτω από 3% και κανένας δεν πιστεύει τα δι' αναγωγής ποσοστά στήριξης).
-Η ΔΗΜΑΡ παραπαίει και είναι στο όριο.
-Οι ΑΝΕΛ παραμένουν στ'αυτά.
-Η Χ.Α διατηρεί τα ποσοστά της,παρ' όλην την δίωξη και την πολυεπίπεδη και... εκκωφαντική επίδειξη του κατεστημένου.

Δυστυχώς ο κόσμος που δηλώνει ότι θα την ψηφίσει, είναι τόσο ταραγμένος που δεν σκέπτεται το μετά.
Άλλωστε είναι ίδιον του σημερινού Έλληνα το πρόσκαιρο και το ας κάνει ο άλλος την δουλειά μου. Πλέον αρκετός κόσμος εννοεί ότι "να καταστραφεί το σύστημα που μας έφερε σ' αυτήν την κατάσταση και δεν μας ενδιαφέρει τίποτε.Έτσι κι' αλλιώς είμαστε χαμένοι".
 
Έχουμε πλέον την χρηματοδότηση του συγκροτήματος που Ψυχαρ..ραγεί, από τον κατ' εξοχή Υδρογον..άνθρωπο.
Τα κομματικά κολαούζα,α κολουθούν τις επιταγές του συστήματος.
Η μεγάλη διαμάχη γίνεται για το ποιο κόμμα θα έχει την πρώτη θέση, για να είναι ο ουσιαστικός ρυθμιστής των εξελίξεων.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει για να κρατήσει τα ποσοστά που του ήρθαν εξ ουρανού, δηλαδή από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος ο Τσίπρας σηματοδότησε την προσαρμογή του, με την 'στροφή' του στο Τέξας το απόλυτο κέντρο του καπιταλισμού. Εκεί δεν παίζεις.
Εντός χώρας αριστερός και έξω άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Ας είναι καλά τα παπαγαλάκια που πιάνουν δουλειά από τις 8πμ κάθε πρωί, για να λοβοτομήσουν τον κόσμο.
Αυτό το πολιτικοδημοσιογραφικό καθημερινό αίσχος δεν συμβαίνει πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο.
Το έχουμε ξαναζήσει με τον μεγάλο λαοπλάνο πολιτικό τον Ανδρέα,που λαΐκισε πριν βγει (έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ) και έκανε τα τελείως αντίθετα όταν βγήκε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αφού όμως κατέλαβε με έφοδο το κράτος με τους πρασινοφρουρούς και κρατικοποίησε  ουσιαστικά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με την περίφημη υπηρεσία διαχείρισης προβληματικών επιχειρήσεων, όπου έγινε το μεγάλο πλιάτσικο.
Η εφημερίδα Αυριανή είχε καταστεί η βίβλος του λαού.
Μόνο τώρα που δεν υπάρχουν ελληνικά λεφτά. Οι Ευρωπαίοι προχθές αποφάσισαν για τα όρια της δημοσιονομικής απόκλισης, πέραν της οποίας θα κόβονται οι χρηματοδοτήσεις. Έσφιξαν τα πράγματα για τους πολιτικάντηδες.
 
Τα ενεργειακά είναι  το μεγάλο ζητούμενο κι' αυτά θέλουν πολιτική σταθερότητα. Ευρωπαίοι και επιχειρηματίες θέλουν βιώσιμη σταθερή πολιτική λύση.
Το Ισραήλ αντλεί πλέον πετρέλαιο από την Μεσόγειο, με καινούργια τεχνολογία χωρίς εξέδρες. Who's next;
 
-Αποζητάται λοιπόν πολιτική λύση για την εξυπηρέτηση του χρέους, ούτως ώστε να βγούμε από τα μνημόνια, με την θεσμοθετημένη υποχρέωσή μας να μην δημιουργούμε ελλείμματα.
-Θα έχουμε χαλιναγωγημένη ανάπτυξη.
-Θα γίνουν μικροβελτιώσεις για ν' αναπνεύσει λίγο ο κόσμος. Εάν χαλαρώσει η ασφυξία, ο 'πνιγμένος' θα πει ευχαριστώ,επειδή θα ελπίζει.
Όταν παύσουν τα μνημόνια, τι θα λένε οι αντιμνημονιακοί;
 
Μ' αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσει να κυβερνάται ο τόπος από το ίδιο κατεστημένο, χωρίς να θιγεί το πελατειακό σύστημα.Θα διατηρηθεί  δηλαδή το status quo.
Ο Βενιζέλος προχθές στην Βουλή είπε θυμωμένος με νόημα: "πολύ νωρίς βγήκατε στην πιάτσα κύριε Τσίπρα".
Εάν συνέχιζε θα έλεγε, 'τα ξέρουμε αυτά τα κόλπα,γιατί εμείς είμαστε παλιές που..'
 
Αυτή λοιπόν η διακυβέρνηση δεν θ' αφορά στον κόσμο. Θα μειωθεί σιγά-σιγά και μαρτυρικά η ανεργία με μισθούς οριακής επιβίωσης.
 
Το σύστημα ψάχνει απεγνωσμένα λύση εκ των ενόντων, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει.
Δημιουργείται μία νέα πλατφόρμα συγκυβέρνησης την οποία δεν θέλει κανένας (πλην ΠΑΣΟΚ), αλλά το πιθανόν είναι να μην μπορούν να την αποφύγουν.
Μέσα σ' αυτό το σκηνικό βέβαια γίνεται πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών προσώπων και σχηματισμών, για το ποιος θα πλασαριστεί την επόμενη μέρα και σε ποια θέση.
 
Για τον κόσμο όμως δεν πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση, γιατί η κάθε χρονοτριβή έχει σχέση με την επιβίωσή και την αξιοπρέπειά του.
Μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό λοιπόν το μοναδικό υγιές και  αντισυστημικό κόμμα ελπίδας, που εκπέμπει καθαρό σήμα, για ν' αφορά άμεσα η ανάπτυξη στην χώρα και στην μικρομεσαία τάξη, είναι η Δημιουργία,ξανά!, για τους εξής βασικούς λόγους:
-Είναι το μοναδικό θεσμικό κόμμα που είναι καθαρά ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
-Θέλει πραγματικές μεταρρυθμίσεις,γιατί μόνο έτσι θα ωφεληθεί ο κόσμος, αφού θ'απελευθερωθεί  από τ' ασφυκτικά δεσμά του δημοσίου.
Τότε μόνο θα ευνοηθεί πολύ γρήγορα η επιχειρηματικότητα.
Το βλέπουμε στις χώρες που δεν έχουν μπλέξει στην ψεύτικη, ελληνικής επινόησης, διελκυστίνδα μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.
-Ζητάει την ισχυροποίηση των θεσμών. Έτσι δεν θα μπορεί το σύστημα να παίζει θεσμικά παιγνίδια κατά το δοκούν.
 
Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και ότι μόνο με την ενεργοποίησή του στο πλευρό της Δημιουργίας θα εξασφαλίσει την πρόοδο της χώρας και την ευημερία του.
 
Διακηρύσσουμε ότι η ηθική και η αλήθεια μας συμφέρουν.
Με την Δημιουργία στην βουλή θα μάθει το πολιτικό σύστημα να σέβεται τον πολίτη.
 

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση