mellon-kai-parelthon

Στη φωτογραφία, δύο γενιές πολιτικών μηχανικών και ήδη... πολιτικών: ο Νίκος Πλιάτσιος (αριστερά) και ο Γιώργος Παράσχος (δεξιά), στην πρόσφατη εκδήλωση της Δημιουργίας, στις Σέρρες.

Όταν προ διετίας γίνονταν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ,στην Θεσσαλονίκη είχα παρακολουθήσει τις προεκλογικές ομιλίες των 4 υποψηφίων για ν' ακούσω το τι λέει ο καθένας και να δω την ανθρωπογεωγραφία των οπαδών τους για να έχω μία συνολική εικόνα περί αυτού, εάν και είχα αποφασίσει να ψηφίσω τον Άδωνι γιατί τον θεωρούσα πιο ρηξικέλευθο.

-Ο Τζιτζικώστας είχε γεμίσει το Παλαί ντε Σπορ,οι οπαδοί είχαν γηπεδική συμπεριφορά με μία κερκίδα να είναι γεμάτη νεαρούς με λάβαρα του Βυζαντίου και Ελληνικές σημαίες. Ήταν προφανές ότι είχε εκμεταλλευτεί το ότι ήταν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και έτσι το γήπεδο είχε πολύ μεταφερόμενο κόσμο από τα γύρω χωριά. Ήταν παρών και ο Ιβάν Σαββίδης. Ο λόγος του ήταν κενός περιεχομένου και παρέπεμπε σε παλαιοκομματισμό καίτοι ο ίδιος είναι νέος. Όλη η ατμόσφαιρα είχε κάτι το κιτς.

-Ο Μειμαράκης γέμισε μία αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και τα επώνυμα πρόσωπα που είδα εκεί ήταν όλα από το φαύλο παρελθόν της ΝΔ στην πόλη μου, πολλοί Καραμανλικοί και στο ακροατήριο οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι, ο δε λόγος του Βαγγέλη δεν είχε καμία πνοή που να εκφράζει την δυναμική του αιώνα μας.

-Ο Κυριάκος γέμισε την αίθουσα του κινηματογράφου Αριστοτέλειο, οι συμπαραστάτες του ήταν ανάμεικτοι ήτοι μερικοί σύγχρονοι και μερικοί από το παρελθόν της ΝΔ, π.χ. ο Κούβελας που δεν διεκδικεί και δάφνες από την εποχή που ήταν υπουργός. Ο κόσμος αποτελείτο από αστούς και ο λόγος του Κυριάκου ήταν συγκροτημένος προσανατολισμένος προς την ευρωπαϊκή φιλελεύθερη κουλτούρα.

-Ο Άδωνις γέμισε μία μεγάλη αίθουσα του Βελλίδειου κυρίως με νέους, μίλησε με πάθος και έτσι όλη ατμόσφαιρα είχε νεανικό παλμό αλλά μέσα σε κόσμια περιθώρια και αυτή η σύνθεση είναι μία από τις συνθήκες που χρειάζεται η χώρα για να βγει από το μουχλιασμένο παρελθόν στο οποίο ζει.

Έτσι στις εκλογές αφού την πρώτη Κυριακή ψήφισα τον Άδωνι, την επόμενη ψήφισα τον Κυριάκο πιστεύοντας ότι βοήθησα την ΝΔ να βρει έναν αρχηγό που θα την βγάλει από τον συντηρητισμό, συνθήκη απαραίτητη για να συντονιστεί η χώρα με τον 21ο αιώνα.

Δύο χρόνια μετά, από πλευράς ΝΔ βλέπω μία στασιμότητα, μία έλλειψη καθαρού μεταρρυθμιστικού λόγου και τελευταία την διολίσθησή της προς την συντηρητική δεξιά, κάτι που σημαίνει ότι ο Κυριάκος δεν έχει τα κότσια να σπρώξει το κόμμα προς το μέλλον και ότι είναι δέσμιος της κρατικοδίαιτης παλαιοκομματίλας που στο παρελθόν κυβέρνησε σαν μπλε ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία παρατηρώ ότι και τα δυναμικά στελέχη τύπου Άδωνι εξαντλούν τους λόγους τους με την ατελείωτη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη προχθές στις Σέρρες, και δεν ακούει κανένας το ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για μία φιλελεύθερη προοπτική με βάση την οποία εξελέγη ο Κυριάκος και αυτό μου προκαλεί μία απογοήτευση γιατί η εναλλακτική κυβερνητική λύση παραμένει βαθιά κρατικίστικη και το μόνο που κάνει είναι να περιμένει να εξαντλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία.

Προχθές στις Σέρρες στον λόγο του προέδρου του κόμματος της Δημιουργίας, ξανά! Θάνου Τζήμερου ο κόσμος έμαθε με παράθεση πολλών οικονομικών στοιχείων:

-Το πώς δημιουργήθηκε το χρέος και ποιες είναι οι συνθήκες κατ' αρχάς για να εξυπηρετείται και μετά να μειώνεται χωρίς να επηρεάζει την οικονομία.
-Το πώς μπορούμε να κάνουμε την χώρα κυβερνήσιμη με την αλλαγή της δομής του δημοσίου που θ' απαλλάξει τους πολίτες από την γραφειοκρατία, το πώς θα εξοικονομηθούν πολλά δις ευρώ και θ' απελευθερωθούν δυνάμεις της παραγωγικής οικονομίας, κάτι που θα εκτοξεύσει το ΑΕΠ, θα παραχθεί πλούτος που θα μειώσει την ανεργία και θ' αυξήσει τους μισθούς γιατί μόνον έτσι θα ευημερήσει ο πολίτης και θα υπάρξουν κοινωνικές δομές για τους πραγματικά αδύναμους.
-Το ποια ακριβώς είναι η πρόταση για να μειωθεί δραστικά η φορολογία συνθήκη απαραίτητη για να υπάρξει ανάπτυξη.
-Το ότι η Δημιουργία, ξανά! έχει αναλογιστική μελέτη για το συνταξιοδοτικό ώστε να πάψει να είναι άδικο και να εξασφαλίζει συντάξεις για νέες γενεές. Ο Θάνος παρουσίασε στοιχεία για τις απίστευτες στρεβλώσεις του ισχύοντος συστήματος που δημιουργήθηκαν συνειδητά από το σύστημα εξουσίας για να εξυπηρετούνται οι ημέτεροι.
-Το πώς χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ, που ακολούθησαν φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να ευημερούν και να είναι ψηλά στον πίνακα διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Επί δύο σχεδόν ώρες ο Θάνος επιμόρφωνε τον κόσμο, βασιζόμενος σε στοιχεία και αποφεύγοντας να λαϊκίζει,που ήρθε να τον ακούσει και μετά απάντησε στις ερωτήσεις τους ακόμα και για θέματα που δεν κάλυψε η ομιλία του.

Πιστεύω να απάντησα στις ερωτήσεις πολύ κόσμου που με ρωτάει γιατί η Δημιουργία, ξανά! δεν συνεργάζεται με την ΝΔ.
Γιατί απλά η Δημιουργία,ξανά! είναι το μέλλον της χώρας και η ΝΔ δεν λέει να ξεκολλήσει από το παρελθόν. Εάν η ΝΔ αποφασίσει να γίνει φιλελεύθερη εδώ θα είμαστε για μία συνεργασία με βάση τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να μπει δυναμικά στον 21ο αιώνα.


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση