-Αυτό το κράτος που όλος ο κόσμος γνωρίζει ως Φινλανδία στο εσωτερικό του λέγεται Σουόμι.
-Η χώρα μας παγκοσμίως είναι γνωστή ως Greece.Μόνον εμείς την λέμε Ελλάδα.
Υπάρχουν και άλλα παρόμοια παραδείγματα.

Άρα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα εάν η ΠΓΔΜ εσωτερικά λεγόταν Μακεδονία,αφού έχει αυτήν την πρεμούρα και δεν μπορούμε να τους το απαγορεύσουμε,και διεθνώς να ονομάζεται μ’ ένα άλλο όνομα που να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία.Αυτό υπαγορεύει το δίκαιο σε οποιανδήποτε χώρα η οποία πρωτίστως δεν πρέπει να σφετερίζεται το όνομα περιοχής όμορης χώρας για να ελπίζει σε καλή γειτονία.

Δεν πονηρεύεται κανένας γιατί οι Σκοπιανοί επιμένουν να τους αναγνωρίσουμε ειδικά εμείς ως Μακεδονία,την στιγμή που έχουν εξασφαλίσει αυτήν την ονομασία από τα περισσότερα κράτη;
Τι πείραζε εάν συνεχίζαμε να μην τους αναγνωρίζουμε ως Μακεδόνες;
Ας έμπαιναν στο ΝΑΤΟ με τ’ όνομα ΠΓΔΜ ή και με άλλο που θα το συμφωνούσαμε μαζί αρκεί να μην περιείχε τον όρο Μακεδονία.

Γιατί αυτή η πρεμούρα να αποδεχτούμε εμείς με το ζόρι την ονομασία τους ως Μακεδονία;
Εάν διεθνώς δεν ονομαζόταν Μακεδονία να τους στηρίζαμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ,αλλά γιατί να το κάνουμε όταν μας εκβιάζουν με το όνομα που δεν το δικαιούνται αφού έτσι γίνεται παραχάραξη της ιστορίας;

Το Μακεδονία είναι ένα όνομα που το κέρδισαν με την διπλωματία τους, όταν η δική μας διπλωματία κοιμόταν και δεν περιέχει ούτε μία ιστορική αλήθεια.

Το ότι με την συμφωνία των Πρεσπών η ΠΓΔΜ θα λέγεται Μακεδονία,αφού η λέξη Βόρεια ήδη έχει εξαλειφθεί,εκτός του ότι είναι μία βαριά εθνική μας ήττα είναι και μία πράξη υβριστική και επιθετική προς την χώρα μας που εμπεριέχει αλυτρωτισμό,γιατί αυτά τα περί συνταγματικής κατοχύρωσης του μη αλυτρωτισμού είναι παραμύθια για μικρά παιδιά αφού τα συντάγματα αλλάζουν, αλλά το όνομα θα μείνει.

Το ότι ήδη διαγράφεται από τα εκπαιδευτικά συγγράμματά μας οτιδήποτε έχει σχέση με την πρόσφατη ιστορία της Μακεδονίας και των Μακεδονικών αγώνων είναι ενδεικτικό του τι επιδιώκουν οι Σκοπιανοί που θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα σε ότι αφορά την χρήση των όρων Μακεδονία-Μακεδονικό.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν πολλά λάθη και βαρύνονται με μεγάλες παραλείψεις στην εξωτερική πολιτική, αλλά ποτέ δεν προχώρησαν στο επικίνδυνο μονοπάτι της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως Μακεδονίας,ούτε αποδέχτηκαν ότι οι κάτοικοί της,που είναι Σλάβοι και Αλβανοί,έχουν μακεδονική ιθαγένεια.
Ούτε η γλώσσα τους πρέπει να λέγεται μακεδονική αφού είναι μία βουλγαρική διάλεκτος.Με την συμφωνία των Πρεσπών βιάζεται η λογική κάθε εχέφρονος.

Τώρα που κυβερνούν οι αριστεροί, ανοίγει ο δρόμος να πραγματωθεί σταδιακά το όνειρο των κομμουνιστών που από το 1930 μιλούσαν για την μεγάλη ανεξάρτητη Μακεδονία που περιλαμβάνει την Μακεδονία μας,την ΠΓΔΜ και την Βουλγαρική γνωστή ως Μακεδονία του Πιρίν.

Ο Καμμένος έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών αφού επί 4 χρόνια στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση και οι εκ των υστέρων αντιρρήσεις του είναι άνευ νοήματος,γιατί ο Τσίπρας έχει ήδη πάρει αυτό που επιδίωκε και πλέον δεν τον χρειάζεται με αποτέλεσμα τ’ανεμομαζώματα του Καμμένου να τα πάρει ο καρεκλοάνεμος της εξουσίας.

Όμως φαίνεται ότι και το ΠΟΤΑΜΙ θα διευκολύνει την συμφωνία,ακόμα και με αποχή από την ψηφοφορία εάν χρειαστεί,για να επαληθεύσει την από συστάσεώς του διαπίστωσή μου ότι είναι ένα ψευδεπίγραφα μεταρρυθμιστικό κόμμα που έχει ως σκοπό όποτε χρειάζεται να ενεργεί ως μακρύ χέρι του παλαιού και διεφθαρμένου κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος το οποίο και έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία.

Οι Μακεδόνες μας ανεξαρτήτως πολιτικού φρονήματος στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να ψηφίσουν κανέναν από αυτούς που θα έχουν συντελέσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να δοθεί ένα μάθημα σε όσους καπηλεύονται την ιστορία αυτής της μαρτυρικής περιοχής της χώρας μας.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση